به‌روزرسانی برنامه‌ها برای روزهای بحران؛ صداوسیما چگونه واکنش نشان داد؟

مقاله در ساعت 2025-07-06 17:30:00 در بازتاب آنلاین منتشر شده است که با موضوع
به‌روزرسانی برنامه‌ها برای روزهای بحران؛ صداوسیما چگونه واکنش نشان داد؟ میباشد و مسئولیت این مقاله به عهده ما نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن نجفی‌سولاری ـ تهیه‌کننده ـ در گفت‌وگویی با ایسنا از تفاوت و تغییر استراتژیک ویژه‌برنامه‌های محرم امسال، توقف ضبط ۳۰ قسمت برنامه در حال تولید، تغییر دکور با نمادهای مقاومت و دعوت از مهمانانی که روایتگر ایستادگی و همدلی مردم در سخت‌ترین روزها هستند، سخن گفت.

او هدف از تغییرات این برنامه را تزریق امید و آرامش به خانه‌های مردم با روایت صبر، مقاومت و همدلی ایرانی دانست.

نجفی‌سولاری درباره تغییر مسیر ناگهانی برنامه «از سرگذشت» با آغاز جنگ تحمیلی توضیح داد: ضبط برنامه تقریباً با ۳۰ قسمت آماده پیش می‌رفت، اما با شروع جنگ، تیم تولید بلافاصله و با هماهنگی مدیران شبکه، تصمیم به توقف پخش این قسمت‌ها گرفت. تصمیم گرفتیم ضبط‌مان را متوقف کنیم و سریعاً به سراغ مطالب به‌روز پیرامون حواشی جنگ برویم.

او با اشاره به بازطراحی بصری و محتوایی برنامه «از سرگذشت» گفت: این تغییر استراتژیک، تنها به محتوا محدود نبود. تغییرات در دکور هم صورت گرفت و فضای بصری و گرافیکی برنامه را به‌روز کردیم. تحول در مهمانان هم شکل گرفت به نحوی که به‌جای الگوی ثابت گذشته که یک راوی ناشناس از سرگذشت زندگی‌اش می‌گفت و شب بعد یک چهره سرشناس به عنوان مکمل این پازل را تکمیل و با آن همذات‌پنداری می‌کرد، تغییر کرد و مهمانان برنامه امسال کاملاً متفاوت انتخاب شدند. خانواده‌های شهدای نظامی و هسته‌ای، فعالان میدانی کمک‌رسانی و افرادی مانند دختر شهید لاجوردی که ویدئوی خواندنش در هیأت آقای بنی‌فاطمه موجی ایجاد کرده بود، دوستانی از حوزه هنر موسیقی و سینما و همچنین چهره‌های ورزشی را دعوت کردیم و اتمسفر برنامه‌ را به سمت گفت‌گوهای اجتماعی بردیم که به‌روز باشیم. نزدیک به ایام اربعین، تمرکز مجدداً بر تقویت ماجرای اربعین و در پایان سفر، بر روایت‌های مرتبط با امام رضا(ع) خواهد بود.

او درباره تغییر فضای گفتگوها نیز توضیح داد: تمرکز از روایت صرف قصه‌های مرتبط با محرم، به سمت گفتگوهای اجتماعیِ مبتنی بر مقاومت، همدلی و امید در شرایط جنگ تغییر یافت و فضا را به سمت جنگ بردیم، گفتگوهای اجتماعی شکل گرفت و کلاً فضا و اتمسفر و گفتگوها به این سمت بردیم که به‌روز باشیم.

تهیه‌کننده «از سرگذشت» تصریح کرد که تأکید اصلی شبکه نسیم و تیم تولید، بر ایجاد امید و آرامش برای مخاطبان در شرایط بحرانی بوده است و گفت: وقتی بیننده ببیند که عده‌ای در اوج ناامیدی، روزنه‌ای از امید پیدا می‌کنند، به آن متوسل می‌شوند و از پیچ سخت می‌گذرند، قطعاً باعث می‌شود، انرژی خوبی در مخاطب جاری شود و حال خوبی تزریق شود.

نجفی‌سولاری تاکید کرد: هدف بیش از ۲۰ قسمت ضبط‌شده برای این ایام خاص، حرف خوب زدن با مردم و نشان دادن فضای همدلی در روزهای سخت است.

او با تاکید بر هدف برنامه «از سرگذشت» که روایت مقاومت و همدلی ایرانی است، گفت: برنامه با انتخاب سوژه‌ها و مهمانان، مصداق‌های عینی مقاومت و همدلی را به تصویر می‌کشد. مادری که با صلابت از شهادت فرزندش می‌گوید و آن را مایه استحکام نظام می‌داند که برای مخاطب عام یک نماد و المان از صبر است و حالش را خوب می‌کند. روایتی از اینکه این روزها می‌گذرد، مردم ما همیشه در این موقعیت‌های عجیب در کنار هم بودند و دست هم را گرفتند. روایت‌هایی از کمک‌های مردمی چشم‌گیر در روزهای جنگ مانند ماجرای آقای دکتر و صف نانوایی و تقسیم نان بین همه یا پدر و دختری که در صف پمپ بنزین شربت می‌دهند، همه روایت‌های جذابی است که سعی می‌کنیم به آنها بپردازیم و بر آن تاکید می‌کنیم که حال خوب دوباره به مردم برگردد.

نجفی‌سولاری در پایان، این تغییر مسیر را ضرورتی انکارناپذیر دانست و گفت: این اتفاق افتاد و این تفاوت با دوره‌های قبل بود. ما ناچار شدیم فضای قصه را کمرنگ‌تر کنیم و بر همدلی، ایستادگی و مقاومت تاکید کنیم و هدف نهایی، همان‌طور که بارها تکرار شد، دادن امید و حال خوب به خانه مردم در روزهای پرالتهاب است.

5959

گردآوری شده از:خبرآنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما