افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که این بیماری خودایمنی در سال ۲۰۲۱، ۱۷.۹ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده بود که افزایشی ۱۳ درصدی نسبت به سال ۱۹۹۰ را نشان می‌دهد.

محققان به این نتیجه رسیدند که بار جهانی آرتریت روماتوئید بسیار کمتر از حد واقعی تخمین زده شده است.

علاوه بر این، تیم تحقیقات پیش‌بینی می‌کند که آرتریت روماتوئید همچنان افزایش خواهد یافت، مگر اینکه اقداماتی برای پیشگیری از آن یا درمان موارد موجود انجام شود.

گروه تحقیقات به رهبری «کوئران لین»، پژوهشگر بالینی اپیدمیولوژی در کالج امپریال لندن در بریتانیا، نتیجه گرفتند: «پیش‌بینی‌های بلندمدت ما افزایش مداوم موارد ابتلا به آرتریت روماتوئید را پیش‌بینی می‌کند و بر نیاز به تنظیمات رژیم غذایی، سیاست‌های پزشکی قابل دسترس و درمان‌های نوآورانه مانند سلول درمانی تأکید دارد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های آرتریت روماتوئید را از ۹۵۳ مکان در سراسر جهان بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل کردند و با استفاده از یک برنامه هوش مصنوعی، تعداد سال‌های از دست رفته افراد از ناتوانی یا مرگ زودرس ناشی از این بیماری را محاسبه کردند.

آرتریت روماتوئید زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به بافت پوشاننده مفاصل فرد حمله می‌کند و باعث درد، تورم و سفتی می‌شود.

نتایج نشان می‌دهد که میزان مرگ و میر ناشی از آرتریت روماتوئید به طور قابل توجهی کاهش یافته و بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۱، ۳۲ درصد کاهش یافته است.

اما سال‌های زندگی با احتساب ناتوانی بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ تقریباً دو برابر شده است.

این مطالعه می‌گوید که میزان موارد ابتلا به آرتریت روماتوئید در اروپای غربی و آمریکای شمالی بالاتر و در آفریقا پایین‌تر بوده است.

نتایج نشان می‌دهد که وست برکشایر در بریتانیا بالاترین میزان آرتریت روماتوئید را داشته است، در حالی که مردم زاکاتکاس، مکزیک، بالاترین سطح سال‌های زندگی با احتساب ناتوانی را داشته‌اند.

محققان دریافتند که تنها ژاپن روند کاهشی آرتریت روماتوئید را نشان داده است که نمونه آن کاهش ۲۲ درصدی نرخ سال‌های زندگی با احتساب ناتوانی در توکیو از سال ۱۹۹۰ است.

«بوآژن هوانگ»، نویسنده اصلی مقاله از دانشگاه سیتی هنگ کنگ، در یک بیانیه خبری گفت: «کاهش مداوم سال‌های زندگی با احتساب ناتوانی در ژاپن با وجود شاخص اجتماعی-جمعیتی بالا ثابت می‌کند که وضعیت اجتماعی-اقتصادی به تنهایی نتایج را تعیین نمی‌کند. سیاست‌های پیشگیرانه مراقبت‌های بهداشتی مانند برنامه‌های تشخیص زودهنگام می‌توانند روندها را معکوس کنند.»

برای مثال، محققان می‌گویند ژاپن برنامه‌هایی در سطح ملی با هدف تشخیص زودهنگام آرتریت روماتوئید دارد و از درمان‌های بیولوژیکی برای درمان این بیماری به طور گسترده استفاده می‌کند. رژیم‌های غذایی ژاپنی همچنین سرشار از مواد مغذی ضد التهابی هستند.

افراد بالای ۵۵ سال بیشترین میزان ابتلا به آرتریت روماتوئید را داشتند. اما نتایج نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۵، سن شروع آرتریت روماتوئید به سمت گروه‌های سنی جوان‌تر، به ویژه سنین ۲۰ تا ۵۴ سال، متمایل شده است.

این مطالعه همچنین نشان داد که اجرای سیاست‌های بهداشتی می‌تواند بار آرتریت روماتوئید یک کشور را کاهش دهد.

گردآوری شده از:مهر

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما