واکنش دیرهنگام "یزدی‌خواه" به قطعی برق و خطای عجیب جغرافیایی

به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم از استان تهران، روز گذشته در پی قطعی‌های مکرر و طولانی برق که در برخی نقاط شهرستان ری تا بیش از 4 ساعت و در مواردی دو نوبت در روز تکرار شد، شماری از شهروندان معترض با حضور در مقابل اداره برق شهرستان ری، نارضایتی خود را نسبت به شرایط پیش‌آمده ابراز کردند. همچنین در سایر شهرستان‌های استان تهران، از جمله شهریار، ورامین، قرچک، رباط کریم، پیشوا، فیروزکوه، شمیرانات، اسلامشهر، قدس و … قطعی‌ برق به صورت مکرر و همراه با قطعی آب چالش‌ها و معضلاتی را برای شهروندان ایجاد کرد.

این قطعی‌های نامتوازن در حالی رخ داده است که در مناطق مرکزی تهران برق همچنان پایدار بود و عمده فشار مدیریت مصرف بر دوش شهرهای اطراف و شهرستان‌های استان تهران افتاده است؛ موضوعی که موجی از واکنش‌ها را در میان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به دنبال داشت.

نمایندگانی همچون خزایی (نماینده ورامین، قرچک و پیشوا)، قشقاوی (نماینده رباط کریم و بهارستان) و حق‌وردی (نماینده شهریار، قدس و ملارد) طی روز گذشته با صدور بیانیه، انجام مصاحبه و انتشار مطالبی در رسانه‌ها، از تبعیض در توزیع خاموشی‌ها و فشار مضاعف به شهرستان‌ها به‌شدت انتقاد کردند.

در پی این اعتراض‌ها، صبح امروز روابط عمومی شرکت برق تهران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که از امروز برنامه خاموشی برای مناطق مختلف شهر تهران نیز اجرا خواهد شد. بررسی خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که از صبح امروز قطعی برق خارج از برنامه در شهرستان‌های اطراف تهران مشاهده نشده و به نظر می‌رسد این تصمیم منجر به کاهش فشار بر مناطق حاشیه‌ای و گامی در جهت اجرای عدالت باشد.

واکنش دیرهنگام نماینده ری

در حالی که بسیاری از نمایندگان استان پیش‌ازظهر روز گذشته نسبت به این نابرابری در خاموشی‌ها واکنش نشان دادند، سیدعلی یزدی‌خواه، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران و نماینده اهل شهرستان ری، واکنشی تأخیری و بحث‌برانگیز داشت. وی ظهر امروز، تنها پس از آرام شدن نسبی فضا و کاهش خاموشی‌ها، با انتشار صوت مکالمه‌ای با یکی از مدیران برقی که نامی از وی برده نشده، مدعی پیگیری‌های قبلی خود در خصوص خاموشی‌ها شد.

در این فایل صوتی که در کانال اطلاع‌رسانی این نماینده منتشر شد، تاریخ مکالمه 14 اردیبهشت ماه ساعت 22:15 اعلام شده است. بر این اساس، یزدی‌خواه مدعی است که پیش از سایر نمایندگان استان، پیگیر موضوع خاموشی‌ها بوده است. اما اگر چنین است، چرا پس از این “پیگیری”، اوج قطعی‌ها در ری رخ داد و منجر به تجمع اعتراضی مردم شد؟!

علاوه بر این، در این مکالمه صوتی، نماینده اهل ری با ادبیاتی غیررسمی و در دو بخش با صدای بوق (نشانه حذف محتوای مکالمه) صحبت می‌کند و در اظهاراتی تأمل‌برانگیز، مناطق کهریزک و باقرشهر را بخشی از منطقه 20 شهرداری تهران عنوان می‌کند، در حالی که این مناطق نه‌تنها در جغرافیای شهری تهران جای ندارند، بلکه خارج از حریم منطقه 20 و جزو شهرستان ری محسوب می‌شوند.

عدم آگاهی به جغرافیای مسئولیت، مانعی بر شایسته‌سالاری

این بی‌اطلاعی نماینده شهرستان ری از مرزهای جغرافیایی حوزه انتخابیه‌اش، آن هم در جایگاه رئیس مجمع نمایندگان استان تهران، نشانه‌ای نگران‌کننده از عدم شناخت کافی نسبت به منطقه تحت مسئولیت است. چگونه می‌توان از فردی که در شناخت جغرافیای حوزه خود دچار خطاست، انتظار داشت که به‌درستی پیگیر مشکلات و نیازهای مردم باشد؟

از سویی دیگر، انتشار این فایل صوتی پس از پیگیری مؤثر نمایندگان سایر شهرستان‌ها، بیشتر تداعی‌گر تلاشی برای توجیه و اثبات فعالیت‌های پیشین است تا پاسخی به مطالبات مردم؛ در حالی که مردم شهرستان ری انتظار دارند پیگیری‌ها نه در قالب فایل‌های صوتی غیرشفاف، بلکه با نتایج ملموس و اطلاع‌رسانی شفاف همراه باشد.

رهبر انقلاب چه گفتند؟

رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر ضرورت انتخاب افراد شایسته و کارآمد برای مسئولیت‌های مهم تأکید کرده‌اند. ایشان در بیاناتی در دیدار مسئولان نظام فرمودند: «در نهادهای گوناگون، این اصل شایسته‌سالاری باید رعایت شود. شایسته‌گزینی؛ گزینش باید بر طبق معیارها و صلاحیت‌ها باشد، نه بر طبق امیال و چیزهای شخصی. این در اسلام خودش یک اصل است. تمام این تغییرها و تبدیل‌هایی که در اسلام وجود دارد، بر اساس این است.

وابستگی‌ها ملاک قبول مسئولیت‌ها نباشد. وابستگی به شخصیت‌ها، به فامیل‌ها، بلای هزار فامیلی که در دوران قاجار و دوران پهلوی بر سر این کشور آمد، امام بزرگوار ما را نسبت به این قضیه حساس کرده بود. گاهی در مقام تعریف از یک مسئولی می‌گفتند: این از دل مردم برخاسته است. ملاک را این می‌دانستند. از نظر امام بزرگوار، تکیه‌ به ثروت و تکیه‌ به قدرت برای گرفتن مسئولیت، جزو خطرهای بزرگ برای کشور و برای انقلاب بود. خب، اینها ابعاد خط امام است.»

مردم استان تهران و به ویژه شهرستان ری امروز از نماینده خود انتظار دارند به‌جای واکنش‌های دیرهنگام و نامؤثر، با شناخت دقیق از جغرافیا، نیازها و اولویت‌های منطقه، در مسیر واقعی شایسته‌سالاری و عدالت گام بردارد.

گردآوری شده از:تسنیم

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما