هشدار معاون وزیر بهداشت درباره تشدید کمبود دارو

به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر، مهدی پیرصالحی، با تشریح وضعیت صنعت داروسازی ایران، به دستاوردهای قابل توجه این صنعت پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: امروز با همت و تلاش صنعتگران و محققان ایرانی، بیش از ۹۸ درصد داروها از لحاظ عددی و بیش از ۸۲ درصد از لحاظ حجمی در داخل کشور تولید می‌شود. این یک دستاورد بسیار بزرگ و قابل افتخار است.

وی با بیان اینکه ایران در تولید داروهای با تکنولوژی پیشرفته جزو کشورهای پیشرو در دنیا است، افزود: ما در برخی از صنایع دارویی، به عنوان دومین یا سومین کشور تولید کننده این محصولات در جهان شناخته می‌شویم. داروهایی که تولید آنها بسیار سخت و پیچیده است، با هزینه‌ای بین ۲۰ تا ۴۰ درصد قیمت برند اصلی در دنیا تولید می‌شوند. این امر به ما کمک کرده است تا از لحاظ هزینه، دسترسی به دارو را برای مردم کشورمان فراهم کنیم.

پیرصالحی با اشاره به نقش صنعت داروسازی در شرایط بحرانی، گفت: صنایع دارویی کشور در تمام بحران‌ها، در کنار مردم و نظام سلامت ایستاده‌اند و نقش بسیار مهمی در تأمین دارو و حفظ سلامت جامعه ایفا کرده‌اند. حتی در شرایطی که برخی از شرکت‌ها مورد هجمه قرار گرفتند، به تولید ادامه دادند و پای کار بودند.

رئیس سازمان غذا و دارو با ابراز نگرانی از مشکلات پیش روی صنعت داروسازی، تصریح کرد: نقدینگی نامناسب، یکی از عمده‌ترین چالش‌های این صنعت است. شرکت‌های دارویی مطالبات زیادی از بخش دولتی و خصوصی دارند که ناشی از عدم پرداخت تعهدات سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان هدفمندی یارانه‌ها است.

وی با انتقاد از عملکرد سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان هدفمندی یارانه‌ها، افزود: متأسفانه سازمان‌های بیمه‌گر به تعهدات خود در قبال پرداخت مطالبات شرکت‌های دارویی عمل نمی‌کنند و سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز وعده‌های خود را در زمینه تأمین منابع مالی عملی نکرده است. این موضوع باعث شده است که شرکت‌های دارویی با کمبود نقدینگی شدید مواجه شوند.

پیرصالحی با تاکید بر اینکه تعداد داروهای کمبود ممکن است روزانه تغییر کند، افزود: ما باید سعی کنیم روی داروهای اصلی و حیاتی کشور کمترین چالش و کمبود را داشته باشیم. برای این منظور، باید به حل مشکل نقدینگی شرکت‌های دارویی اولویت دهیم.

وی با اشاره به پرداخت بخشی از بدهی‌های معوق به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی در اسفند ماه با تأمین از صندوق توسعه و پیشرفت، گفت: متأسفانه از اسفند ماه تاکنون هیچ پرداختی انجام نشده و این بدهی‌ها دوباره تجمیع شده‌اند. مبلغ بدهی‌ها بسیار سنگین است و اگر به موقع تأمین نشود، ممکن است کمبودها تشدید شوند.

رئیس سازمان غذا و دارو با ابراز امیدواری نسبت به حل مشکل نقدینگی، افزود: تمام تلاش ما این است که در دولت، بحث‌هایی را برای تأمین منابع مالی و حل این مشکل انجام دهیم. ما به همراهی و همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای حل این مشکل نیاز داریم.

پیرصالحی در گفتگو با رادیو سلامت ضمن هشدار نسبت به پیامدهای منفی ادامه روند فعلی، خاطرنشان کرد: اگر مشکل نقدینگی حل نشود، با مشکلات عدیده‌ای در حوزه دارو مواجه خواهیم شد و ممکن است شاهد تشدید کمبود داروهای اساسی و حیاتی در کشور باشیم.

گردآوری شده از:مهر

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما