گزارش بانک اطلاعاتی تفکر و فرهنگ جمعیت ، دهه عزت به مناسبت تولد پیامبر ماسومه و امام رضا (ع) زمان خاصی است و فرصتی برای بررسی نقش آنها در ایجاد خوشبختی معنوی و نشاط معنوی در جامعه با نگاهی جدید به اهمیت آیین های مذهبی است. در دنیای امروز ، که در آن بسیاری از مردم به دنبال صلح و خوشبختی هستند ، آیین های مذهبی می توانند منبع غنی برای ارتقاء فرهنگ خوشبختی و امید در بین مردم عمل کنند. این مراسم نه تنها به تقویت پیوندهای اجتماعی و معنوی کمک می کند ، بلکه می تواند فرصتی برای ارتقاء اخلاق جمعی و ایجاد فضای مثبت در جامعه باشد.
طبق گفته IKNA در این زمینه ، Tahmineh Shawardi ، دکتری. در جامعه شناسی و انجمن استاد علوم انسانی و علوم اجتماعی در دانشگاه جهاد ، آنها بیشتر بحث کرده اند که چه چیزی بیشتر می خوانند.
آیین ها و سنت های ملی و مذهبی چگونه از نشاط و نشاط جامعه برخوردار هستند؟
آیین ها ، سنت ها و آداب و رسوم هر جامعه عناصر فرهنگی این جامعه را تشکیل می دهند و نقش مهمی در ایجاد نشاط و نشاط به عنوان بخشی از فرهنگ و هویت یک جامعه دارند. بنابراین ، هرچه ثروت فرهنگی بیشتر این جامعه ، مؤلفه های متنوع تر و فرهنگی باشد. آیین ها و آیین های فرهنگی در هر تمدن پس از استفاده و زمینه آنها خوشحال یا غمگین است ، به طوری که آنها نمی توانند محدود شوند.
به نظر می رسد بیشتر آیین ها و سنت های ملی جنبه های جشن گرفته شده است. همچنین به نمایندگی از هر ماه یک جشن ویژه برگزار شد. صرف نظر از جشن های ادیان مختلف ، این جشن ها نیز در گروه های مختلف قومی ایرانی رایج بود. در این میان ، هر گروه قومی اعتقادات و عقاید خاص خود را در زمینه اعتقادات و عقاید دارند. بنابراین می توان گفت که ایران یکی از کشورهایی است که آیین ها و سنت های ملی و مذهبی آن نه تنها به تقویت روابط اجتماعی کمک می کند ، بلکه با ایجاد خاطرات مثبت ، انتقال ارزشهای فرهنگی و متنوع سازی زندگی به بهبود خوشبختی و رضایت مردم کمک می کند. حفظ و ترویج این آیین ها می تواند به ایجاد جامعه ای شاد ، پویا و متعادل منجر شود.
چگونه می توان آیین های سنتی را با زندگی مدرن ترکیب کرد تا بتواند آنها را برای نسل جوان حفظ و برنده شود؟
یکی از خصوصیات کشت متغیر آن است. تغییری که فقط در یک طیف زمانی خاص قابل احساس است. آیین ها و آیین های فرهنگی به تدریج با تحولات اجتماعی -فرهنگی در حال تغییر هستند. بدیهی است که این تحولات زندگی مدرن خواهد بود. در طی این تغییر ، مؤلفه ها اضافه می شوند یا به فرهنگ کاهش می یابند. هر آنچه در سطح جامعه مؤثر است ، آن را به خود جلب می کند و به طور ناخودآگاه تغییرات لازم را ایجاد می کند. این ویژگی است که در شکل جدید زندگی مدرن درگیر و حفظ آیین ها و سنت های فرهنگی است.
در فرآیند انتقال به جامعه مدرن ، سنت ها و آیین ها نابود نمی شوند ، بلکه مطابق با نیازها و فرهنگ جامعه مدرن ساخته می شوند. به منظور ادغام آیین های سنتی در زندگی مدرن و حفظ جذابیت آنها برای نسل جوان ، می توانیم از روش هایی مانند فن آوری های دیجیتالی مانند شبکه های اجتماعی ، برنامه ها و واقعیت مجازی ، ایجاد محتوای خلاق ، حفظ راه های جدید و مشارکت در طراحی و اجرای این آیین ها استفاده کنیم. این رویکردها باعث می شود آیین های سنتی هم برای نسل جوان حفظ و جذاب باشد.
رسانه ها و شبکه های اجتماعی در مقدمه و ارتقاء آیین ها و سنت های ملی و مذهبی چه نقشی دارند؟
آنچه در گذشته فرهنگ را ترویج کرده است ، در ارتباطات و بیان خاطرات و بیان خاطرات و به همین ترتیب سوخته پستان -به بهترین وجه انتقال آیین ها و رفتارهای فرهنگی شکل گرفته است. با توسعه فناوری ، رسانه های مدرن ظاهر شدند و نقش های مختلفی داشتند. همچنین در دهه های اخیر ، پیچیدگی رسانه ها انتقال و تربیت ابعاد مختلف فرهنگی از جمله آیین ها و سنت ها را تجربه کرده است. این موقعیت جدید نه تنها فرهنگ جامعه را از نسلی به نسل منتقل می کند ، بلکه در انتقال فرهنگ شرکت های مختلف نیز نقش دارد. کاربران با سایر فرهنگهای موجود در مرزهای کشور و سایر کشورها به گروه کمربند معرفی می شوند. این برای معرفی و ارتقاء فرهنگ در جامعه بین المللی بسیار مهم است. برخی از این مؤلفه ها و رونق فرهنگی نیز به الگویی در شرکت های دیگر تبدیل می شوند.
رسانه ها و شبکه های اجتماعی همچنین می توانند نقش مهمی در معرفی و ارتقاء این فرهنگ ها در تولید و انتشار محتوای جذاب ، تعاملی و خلاق از نظر آیین ها و سنت های ملی داشته باشند. علاوه بر این ، با گزارش گسترده در مورد مراسم سنتی و ایجاد کمپین های فرهنگی ، رسانه ها می توانند آگاهی عمومی و حس تعلق و مشارکت در این آیین ها را تقویت کنند.
چگونه می توان از آیین ها و سنت ها به عنوان ابزاری برای بهبود هویت فرهنگی و ملی استفاده کرد؟
آیین ها و سنت ها به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و تاریخی یک جامعه ریشه در نیازهای مردمی ، اعتقادات و عقاید دارند و به طور اتفاقی شکل نمی گیرند و این پیام را تحمل می کنند که با حفظ و ترویج این آیین ها می توان احساس غرور ملی را در جامعه تقویت کرد. به عنوان مثال ، جشن بی مهرگان پیام دوستی و مهربانی ایرانیان را تحمل می کند. علاوه بر جشن های شب در نوروز و یلادا در ایران و همچنین روزهای مذهبی مانند عید الفیتر و آقا در اسلام ، آیین ها و آیین های سنتی در عروسی ها و اندوه در فرهنگ های مختلف و غیره ، که آیین های سنتی هستند ، اعتقادات مذهبی را تقویت می کنند و به اشتراک می گذارند. معرفی این مراسم و آیین ها از طریق نافذ رسانه ها و رسانه های اجتماعی می تواند بر تقویت روح جمعی ، هویت فرهنگی و هویت ملی تأثیر بگذارد.
آموزش رسمی و غیررسمی از طریق نمایشگاه ها ، برنامه های گردشگری و غیره همچنین می تواند سنت ها و آیین های ملی ، قومی و مذهبی را تقویت کند. در حقیقت ، استفاده از آیین ها و سنت ها در آموزش ، رسانه ها و فعالیت های اجتماعی می تواند به تقویت هویت فرهنگی کمک کند. به عنوان مثال ، اگر شما آموزش را از طریق آیین های ملی در برنامه درسی برای سرپرست ، تولید فیلم ها و سریال ها به سنت های محلی و نگهداری از جشنواره های فرهنگی درج کنید ، این مفاهیم می توانند به طور مؤثر این مفاهیم را منتقل کنند. این اقدامات نه تنها فرهنگ ملی را حفظ و احیا می کند ، بلکه به ایجاد جامعه ای منسجم و محکم نیز کمک می کند که در آن مردم به هویت فرهنگی خود افتخار می کنند.
بزرگترین چالش در حفظ و انتقال سنت ها و سنت ها در نسل های آینده چیست و چگونه می توان این چالش ها را برطرف کرد؟
این سنت و آیین ، که سالها در برابر تغییرات و تغییر زمان آن تغییر نکرده و هنوز مورد توجه جامعه قرار نگرفته است ، نشان می دهد که عملکرد همبستگی و هویت خود را حفظ کرده است. برای حفظ انسجام اجتماعی ستونهای پایداری همه جامعه ، چنین آیینی باید توسط جامعه و حاکمیت تقویت شود. این روند چند هزار سال است که منجر به هویت جمعی شده است. بنابراین ، حفظ این مؤلفه های فرهنگی و مدیریت آنها می تواند همبستگی اجتماعی را حفظ و تقویت کند.
جامعه ایران گروه های قومی مختلفی را با فرهنگ های مختلف تشکیل می دهد. بنابراین طبیعی است که انواع آیین ها و مراسم را داشته باشید. یک جامعه در فرهنگ خود ریشه دارد و فرهنگ یک کشور بر اساس خواسته ها و نیازهای افراد در جامعه شکل گرفته و دگرگون می شود. فرهنگ هویت ملی یک جامعه است و همبستگی جمعی یکی از مهمترین کارکردهای فرهنگ مشترک یک جامعه است. آیین ها و مراسم ملی مشترک توسط وحدت ملی جامعه تقویت می شود و هر تلاشی برای از بین بردن و نادیده گرفتن آیین های ملی و مردمی ، وحدت ملی و سپس سرمایه اجتماعی جامعه و جامعه ای را که از سرمایه اجتماعی و همبستگی عامیانه محروم است ، لرزاند.
مکالمه از سومایه غورباننی