قطعی همزمان آب و برق زندگی را در اسلامشهر مختل کرد

به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، در شرایطی که کشور با بحران کم‌آبی و خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند، گزارش‌ها از اسلامشهر حاکی از آغاز قطعی آب در برخی مناطق این شهرستان است؛ موضوعی که با توجه به گرمای طاقت‌فرسای تابستان، نارضایتی و گلایه شدید شهروندان را به‌دنبال داشته است. این در حالی است که مردم خواستار اطلاع‌رسانی شفاف، برنامه‌ریزی منسجم و راهکارهای مؤثر برای کاهش تبعات این بحران هستند.

کاهش نزولات آسمانی، برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی و مدیریت ناکارآمد زندگی روزمره شهروندان را با اختلال مواجه کرده است که شهرستان اسلامشهر نیز در جنوب غرب پایتخت از این قاعده مستثنی نبوده و به‌عنوان یکی از شهرهای پرجمعیت استان تهران، با قطعی‌های مکرر آب و حتی برق دست‌وپنجه نرم می‌کند. 

بر اساس آمارها، سطح آب‌های زیرزمینی در دشت تهران-کرج سالانه به‌طور متوسط یک متر کاهش می‌یابد. این مسئله در اسلامشهر که به‌شدت متکی به چاه‌های محلی است، به وضوح دیده می‌شود و در حال حاضر بسیاری از شهروندان از قطعی‌های طولانی مدت و کاهش فشار آب شبکه در محلات مختلف شکایت دارند. 

در محله ابزاریان یکی از شهروندان از قطعی‌های مکرر آب و برق گلایه دارد و می‌گوید: ما که دستمان به جایی نمی‌رسد؛ صبح‌ها دو ساعت برق قطع می‌شود و بعد از آن با قطعی آب مواجه هستیم. عصرها هم از ساعت 5 بعدازظهر تا دو بامداد، آب به‌طور کامل قطع است. در مناطقی مانند زرافشان و ابزاریان، دو روز است که آب نداریم و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست. به‌خدا خسته شده‌ایم؛ این وضعیت ما را از زندگی انداخته است.

حسن محمدی یکی از ساکنان محله واوان نیز گفت: هفته‌ای سه بار با قطعی آب مواجه می‌شویم. حتی وقتی آب هست، فشار آن آنقدر کم است که به طبقات بالا نمی‌رسد. مجبوریم آب مصرفی را در بشکه و دبه ذخیره کنیم. 

فاطمه نوروزی ساکن یکی از خیابان‌های شهرک واوان نیز از قطعی‌های همزمان آب و برق می‌نالد: بعضی شب‌ها نه آب داریم، نه برق. گرمای تابستان را با کم‌آبی و بی‌برقی تحمل می‌کنیم. مسئولان فقط وعده می‌دهند.

شهروند دیگری که شاغل و ساکن محله استراتوس است از قطعی سه روزه آب در برج محل سکونتش گلایه دارد و می‌گوید: من و همسرم در طول هفته سرکاریم و تنها روزهای جمعه خانه هستیم که امروز نه برق داریم و نه آب، واقعا آسایش و آرامش از ما سلب شده است.

شهروند دیگری از محله قائمیه هم از قطعی دو روزه آب ناراحت بود و گفت: چرا آب محلات بالای تهران قطع نمی‌شود، همه مشکلات باید برای جنوب تهران باشد.

بانویی از محله باغ فیض هم افزود: دوشب است که از ساعت 11شب تا 8 صبح بدون اطلاع قبلی آب قطع می‌شود، حداقل اطلاع دهید آبی برای سرویس بهداشتی ذخیره کنیم.

اینها تنها بخشی از پیام‌های شهروندان محلات مختلف اسلامشهر است، علاوه بر این، ساکنان محلات گلها، خیابان امام رضا (ع)، مطهری، امام موسی کاظم (ع) ، امامزاده عیسی(ع) و دیگر مناطق شهری هم گزارش‌های مکرر قطعی‌های طولانی مدت آب را ارسال کرده‌اند؛ به نظر می‌رسد مدیریت ناکارآمد و عدم پاسخگویی مسئولان محلی، فشار مضاعفی بر زندگی روزمره مردم وارد کرده است. 

پیش‌تر، شرکت آب و فاضلاب جنوب غربی قول داده بود با افزایش تانکرهای سیار و به‌روزرسانی خطوط انتقال، مشکلات را کاهش دهد، اما شهروندان می‌گویند این وعده‌ها محقق نشده است.

* کم‌بارش‌ترین دوره 60 سال اخیر

محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار در صد ساله گذشته پنجمین سال خشکسالی مستمر را پشت سر می‌گذاریم، گفت: میزان بارندگی در سال آبی گذشته 149 میلی‌متر بوده است که 35 درصد کمتر از دوره قبلی و حدود 48 درصد کمتر از میانگین بلندمدت است.

وی تأکید کرد: ذخایر سد‌های ما اکنون 170 میلیون مترمکعب کمتر از سال گذشته است، همچنین باید اشاره کرد به ازای هر یک درجه افزایش حرارت، 5درصد میزان مصرف آب ما افزایش پیدا می‌کند اقداماتی باید در حوزه تامین و توزیع انجام می‌دادیم که به جد در حال پیگیری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه گفت: یکی از اقدامات اثرگذار که می‌تواند در کوتاه مدت و روزانه اثرگذار باشد، بحث مدیریت مصرف است. از مردم عزیز تقاضا داریم باتوجه به اینکه تابستان کنونی در 60 ساله گذشته، بی‌آبی بی‌سابقه داشته است، ما را یاری کنند و 20 درصد مصرف را کاهش دهند لذا امیدواریم با کاهش 20 درصدی شهروندان نگرانی‌ها مرتفع شود.

*مصرف بهینه آب و برق توسط مردم اسلامشهر در شرایط فعلی امری حیاتی است

نورالله طاهری فرماندار شهرستان اسلامشهر در دیدار مردمی و میز خدمت مسئولان که در مسجد جامع امیرالمؤمنین (ع) مسکن مهر ضیاء آباد برگزار شد، اظهار داشت: در شرایطی که کشور با بحران ناترازی آب و انرژی مواجه است، مردم باید نسبت به استفاده صحیح از منابع حساسیت بیشتری به خرج دهند.
وی ضمن انتقاد از استفاده ناصحیح برخی شهروندان، خواستار فرهنگ‌سازی و نهادینه‌سازی رفتار مسئولانه در مصرف منابع شد و گفت: شست‌وشوی خودرو، هدر رفت آب در منازل و مصرف بی‌رویه برق از جمله مواردی است که باید اصلاح شود.
فرماندار اسلامشهر همچنین با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی منظم برای تأمین و توزیع عادلانه آب و برق، خاطرنشان کرد: مردم اسلامشهر همکاری خوبی در این زمینه داشته‌اند و باید در مقابل نیز شاهد مدیریت دقیق‌تر از سوی دستگاه‌های مسئول باشیم.

به طور کلی، به نظر می‌رسد اگر کاهش مصرف اجرایی نشود، ممکن است در ماه‌های آینده با جیره‌بندی آب مواجه شویم. در این برهه زمانی هم مانند تمام روزهای سختی که پشت سرگذاشتیم، برای برون رفت از این وضعیت بحرانی مردم باید خود به میدان بیایند و نحوه مصرف آب را مدیریت کنند.

* راهکارهای فوری برای مدیریت مصرف

بحران آب تنها با همکاری مردم و مسئولان قابل مدیریت است. در حالی که دولت باید به‌سرعت به فکر اجرای پروژه‌های انتقال آب و بازیافت فاضلاب باشد، شهروندان نیز باید مصرف خود را بهینه کنند. تابستان امسال آزمونی سخت برای مدیریت آب در اسلامشهر خواهد بود. 

با توجه به وضعیت بحرانی، کارشناسان و مسئولان بر لزوم مدیریت مصرف تأکید دارند و برخی راهکارها را برای برون رفت از این وضعیت بحرانی به شهروندان پیشنهاد می‌دهند.

گردآوری شده از:تسنیم

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما