به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، منصور علیمردانی، با بیان اینکه فروش غیرقانونی دارو عوارض جبران ناپذیری بر سلامت افراد دارد، گفت: افراد هیچگونه اطلاعی از منشأ، نحوه واردات، شرایط نگهداری و حتی توزیع این داروها ندارند.
وی با بیان اینکه دارو را تبلیغ نمیکنند، افزود: تأثیرات دارویی باید از طریق تحقیقات علمی، مقالات معتبر و مطالعات بالینی تأیید شود و وقتی پزشک دارویی را تجویز میکند، میداند که آن دارو در چه شرایطی و برای چه بیماری مؤثر است.
علیمردانی تصریح کرد: فروش دارو در عطاریها، فضای مجازی و برخی باشگاههای بدنسازی و آرایشگاه ها میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به سلامت مصرفکننده وارد کند و دارو، مکمل یا هرگونه فرآورده سلامتمحور، تنها در صورتی مجاز به فروش است که دارای تأییدیه رسمی از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باشد.
وی با بیان اینکه تبلیغات کاتالوگی و غیرعلمی در مورد دارو یا مکملها، شیوه اطلاعرسانی درستی نیست و اطلاعرسانی باید توسط پزشکان و در فضای علمی صورت گیرد، گفت: مصرف برخی داروها گاهی ممکن است باعث عوارض جدی، مسمومیت یا حتی مرگ شود در این رابطه داروهای تقلبی، تاریخ مصرفگذشته یا داروهایی که در شرایط نامناسب نگهداری شدهاند، به راحتی در فضای مجازی عرضه میشوند و این وضعیت نگرانکننده است.
علیمردانی یادآور شد: فروش بدون نسخه، تجویز توسط افراد غیرمتخصص و مصرف خودسرانه دارو، مسائلی است که میتواند صدمات غیرقابل جبرانی به سلامت مردم وارد کند و داروهای لاغری و چاقی که در برخی عطاریها و آرایشگاههای زنانه به فروش میرسد یکی از نمونههای بارز این خطر هستند، چرا که بعضاً حاوی مواد مخدر یا ترکیبات خطرناک هستند.
وی با اشاره به وظایف دستگاههای اجرایی و نظارتی، گفت: سازمان غذا و دارو وظیفه اجرایی دارد اما دستگاه قضا باید در برخورد با مجرمان و سودجویان برخورد قاطعی داشته باشد البته مردم نیز باید در صورت مشاهده تخلفات، آن را گزارش دهند؛ سلامت عمومی شوخیبردار نیست و نیاز به مشارکت همهجانبه دارد.
گردآوری شده از:مهر