یک فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه از علائم تولید سنگ مثانه می توان به ادرار دردناک، خون در ادرار و احساس سوزش در ادرار اشاره کرد و افزود: کمبود پروتئین در کودکان یکی از علل تشکیل سنگ مثانه است.
به گزارش پی ام ، مهری مهراد جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری درباره «سنگ مثانه» گفت: اساساً خود مثانه سنگ تشکیل نمی دهد، بلکه سنگ در کلیه تشکیل می شود، پایین می رود و در مثانه تشکیل می شود.
علت تشکیل سنگ مثانه در کودکان، زنان و مردان متفاوت است. سنگی که از سیستم کلیه به حالب پایین می آید و در مثانه قرار دارد باید بیرون انداخته شود مگر اینکه مانعی در راه باشد.
این متخصص کلیه و مجاری ادراری افزود: در مردان انسداد غده پروستات باعث تشکیل سنگ های مثانه بسیار بزرگ و دردناک می شود. زیرا ادرار در آن نقطه می ماند و جمع می شود و هسته اولیه سنگ از بالا حرکت می کند و سنگ مثانه را تشکیل می دهد.
مهراد خاطرنشان کرد: سنگ مثانه در زنان کمتر دیده می شود. چون پروستات و احتقان ندارند; علاوه بر این، سنگ مثانه یکی از شایع ترین عوارض در کودکان است که این به دلیل اختلالات متابولیک در برخی از کودکان است.
با اشاره به سایر علل ایجاد سنگ مثانه، بیماری های سیستمیک یا کلیوی در کودکان و اختلالات متابولیک در کودکان به دلیل دفع ماده ای به نام سیستئین یا اختلالات مادرزادی کلیه؛ در مجموع سنگ مثانه مکرر و زیاد ایجاد می کند.
وی بیان کرد: یکی از مواردی که باعث ایجاد سنگ در کودکان می شود کمبود پروتئین است. سنگ مثانه در کودکانی دیده می شود که به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی پروتئین کمتری مصرف می کنند.
این فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری با اشاره به علائم سنگ مثانه خاطرنشان کرد: از علائم تولید سنگ مثانه می توان به ادرار دردناک، وجود خون در ادرار و سوزش در ادرار اشاره کرد. بزرگسالان نیز چنین علائمی دارند.
“کدام غذاها سنگ سازی را تسریع می کنند، کدام مواد از آن جلوگیری می کنند؟” وی در پاسخ به این سوال گفت: کمبود پروتئین باعث تشکیل سنگ مثانه به خصوص در کودکان می شود. خوردن نمک زیاد و آب کم به طور همزمان باعث ایجاد سنگ می شود.
وی یادآور شد: اصولاً وقتی سنگ از بالا به پایین حرکت می کند باید از مثانه خارج شود; مگر اینکه در مردان، پروستات بزرگ است و سنگ های بزرگتر تشکیل می شود، مانع دفع آن شود.
این متخصص کلیه و مجاری ادراری درباره «روش های موثر در درمان سنگ مثانه» گفت: اگر سنگ مثانه خیلی بزرگ نباشد توسط لیزر و با شکستن سنگ می توان آن را خارج کرد اما در صورت بزرگی بیش از حد نیاز به جراحی است.