به گفته خبرگزاری پیام های آنلاین به گفته IBNA ، روابط استراتژیک ایران با گروه های غیر دولتی همراه با تنش با ایالات متحده مهمترین بخش سیاست خارجی ایران بود. بخش مهمی از سیاست خارجی امروز در خاورمیانه با حمایت سازمان های غیردولتی مانند Histbollah ، حماس ، گروه های شیعه عراق و Houthis یمن در هم تنیده بود. چنین مداخلات پیچیده ای بر پویایی سیاست خارجی و حتی سیاست داخلی ایران تحت الشعاع قرار گرفته است.
آنچه گفته می شود برش از کتاب “پادشاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه ؛ ایران ، کردهای عراق و شیعیان در لبنان 2-4» مجموعه و ترجمه آراشاژاد توسط انتشارات پاریسا فراهادی ، ایران ، ایراگی و نشریه های پالگانی که از قبل توسط شیاطون لباران منتشر شده است ، که قبلاً توسط شیاران لیفن منتشر شده است ، که قبلاً توسط شیاران لباران منتشر شده است ، که قبلاً توسط شیانی های لبنان منتشر شده است.
کتاب “پادشاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه ؛ ایران ، کردهای عراق و شیعیان لبنانی 2-4 ، که به ویژگی های ژئوپلیتیکی ایران متکی هستند ، بر اهمیت نقش شاه و سایر مؤسسات تصمیم گیری در سیاست خارجی دولت تأکید می کند. ایران ، کردهای عراقی و شیعیان لبنانی 1-4 همچنین برای اولین بار سرنوشت مرموز امام موسی صدر را ابراز کردند و رابطه زیاد و طولانی تر بین ایران با مولا مصطفی بارزانی را بیان می کنند. حجم و تنوع اسناد ناگفته جمع آوری شده از بایگانی مهم ایالات متحده و ایران ، و همچنین مصاحبه با گروه های سیاست خارجی ایران ، اولین دست را نشان می دهد.
چشم انداز مشترک سیاست خارجی ایران سرانجام به عنوان یک عروسک آمریکایی که به دنبال سیاست کاخ سفید است ، به تصویر کشیده می شود. در مقابل ، نگاه تجدیدنظر گرایانه اخیراً شاه را به عنوان یک راهنمای بلندپروازانه نشان می دهد که سعی در پیگیری یک سیاست مستقل در خاورمیانه و فراتر از آن دارد. بر خلاف جریان های مشترک و تجدید نظر ، کتاب آینده نشان می دهد که چگونه پهلوی سیاست خارجی غیر دولتی را برای تهدیدات بین المللی ، منطقه ای و داخلی با تمام روابط پیچیده خود با ایالات متحده معرفی کرده است. به عبارت دیگر ، این کتاب نشان می دهد که چگونه ایران امنیت ملی و یکپارچگی سرزمینی خود را در دوره پانزده سال از طریق سیاست خارجی غیر دولتی حفظ کرده است. به طور خلاصه ، این کتاب ظاهری پستی را نشان می دهد.
از این منظر ، این کتاب برای بررسی ارتفاعات و عمق روابط استراتژیک ایران با گروه های غیر دولتی در عراق و لبنان است. سؤال اساسی این کتاب مربوط به پیشنهادات و انگیزه هایی است که ایران را وادار به برقراری روابط استراتژیک با سازمان های غیردولتی-اریک و لبنان کرد. “چرا ایران پهلوی به کردهای عراق و کمتر با شیعیان لبنانی وام گرفت؟” “چگونه ایران پهلوی با کردهای عراقی و شیعیان لبنانی کمتر ارتباط برقرار کرد؟” و “عواقب حمایت از پهلوی ایرانی و عدم حمایت از کردهای عراقی و شیعیان لبنانی برای امنیت ملی و سیاست خارجی ایران چیست؟” این سه سؤالات اساسی کتاب است که تاریخ سیاست خارجی غیر دولتی ایران را بیان می کند.
کتاب “پادشاه و شطرنج در خاورمیانه ؛ ایران ، کردهای عراق و شیعیان لبنانی 1-5” سیاست خارجی غیر دولتی ایران را در دوره بین کودتای عراق و فروپاشی رژیم پهلوی بررسی می کند. به منظور تجزیه و تحلیل توسعه و پویایی سیاست خارجی غیر دولتی ایران در زمان سلطنت محمد رضا پهلوی ، این کتاب یک ساختار زمانی را ارائه می دهد و آن را در هفت بخش جداگانه می گوید:
در بخش اول ، عوامل تعیین کننده شکل گیری و پویایی ایرانیان با کردهای عراقی و شیعیان مورد بررسی قرار می گیرند ، که شامل سه فصل کوچک در خود است: فصل اول تهدیدهای ژئوپلیتیکی و ژئالکاریل را که ارتباط برقرار می کند ، با بازیگران غیرقانونی در عراق و لوبانن ارزیابی می کند. فصل دوم به فرصت های منطقه ای و بین المللی می پردازد که تهران متقاعد شده است که سیاست خارجی غیر دولتی ایران را تشکیل دهد. فصل سوم همچنین مؤسساتی است که نقش مهمی در توسعه و پویایی سیاست خارجی غیر دولتی ایران ایفا کرده اند. بخش های دیگر از بخش دوم تا هفتم در دوره های مختلف دنبال می شوند ، هر یک شامل دو فصل ، سیاست خارجی غیر دولتی ایرانی: هر دو فصل: یکی این امر بر روابط ایران با کردهای عراقی و دیگران در روابط ایران با شیعیان لبنان متمرکز است. بخش دوم کتاب حاضر با معرفی پیشینه تاریخی روابط ایران با کردهای عراق و شیعیان در لبنان در سالهای قبل از کودتای عراق آغاز می شود. بخش سوم حاوی یک گزارش نفیس در مورد شکل گیری روابط استراتژیک بین ایران و کردهای عراق و شیعیان در لبنان در یک دوره 4 تا 5 است. بخش چهارم بر حمایت گسترده از کردز در مبارزه با رژیم تابه و حمایت کمی از سیاست های شمال غربی در وسط سال 1 و 2 سال از شریان شریان در وسط سال 1 و 2 ساله متمرکز است. از وسط سیاست خارجی. بین 1 تا 8 به روابط خود با عراق و شیعیان لبنانی واکنش نشان داد. سرانجام ، آخرین بخش از تلاش ناموفق ایران برای بهبود روابط استراتژیک با کردهای عراقی و شیعیان لبنانی در ماه های قبل از انقلاب اسلامی. در پایان ، کتاب میراث پهلوی سیاست خارجی غیر دولتی ایران را نشان می دهد. به طور خلاصه ، کتاب آینده به طور سیستماتیک و سیستماتیک اولین داستان از سیاست غیر دولتی ایران را با کردهای عراقی و شیعیان لبنانی در دوره قبل از انقلاب روایت می کند.
ما در بخشی از این کتاب می خوانیم:
SAD SADR را مورد انتقاد قرار می دهد و به مقامات ساواک هدف داده شده است [میگوید]: “اساساً به این جامعه [روحانیون شیعه] شما نمی توانید اعتماد کنید. “
در گفتگو با یک افسر سفارت ایرانی در بیروت: “شما انتظار ندارید که یک آله ایرانی و یک بنده ایرانی بسازید ، بلکه از وی حمایت کنید ، یک روحانی شیعه و رهبر شیعه در لبنان بماند و تأثیر خود را که قبلاً در سایر کشورها آغاز شده است ، بماند.”
تماس صدر در اواسط دهه 1980 (2) تحت نبرد رقبای وی بود. رقیب خشونت آمیز او ، منصور قادر ، نخبگان شیعه و چهره های قوی شیعه را در لیبون جنوبی بسیج کرد ، از جمله سید جعفر شرف الدین ، کمل آل -ساد و سید حسن شیرازی. سید جعفر صدر را غاصب دید. به گفته مهدی فیروزان ، سید جعفر شرف الدین علیه سید موسی در شیعه زامان در لبنان رد شد … تمام اختلافات خانواده شرف الدین این بود که پدر ما ایجاد شده است ، دلیل اینکه صدریس جعفر و کامل ال -ساد را در برابر امام قرار داد. “کمال الصاداد برای مدت طولانی قادر به رسیدن به موقعیت قبلی خود در زیر قبیله شیعه است. بنابراین او یک” رابطه بسیار نزدیک و دوستانه “با قادر داشت. سید حسن شیرازی نیز یک روحانی ایرانی بود که توسط بائاتیست های نجف تبعید شده بود. خائن و خائن به ایران.
کتاب “پادشاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه ؛ ایران ، کردهای عراقی و شیعیان لبنانی 1-5» تالیف و ترجمه آراش ریزناجاد با 2 صفحه ، 2 نسخه و قیمت 4000 دلار توسط انتشارات نای منتشر شد.
۲۵۹