تناقض عجیب صداوسیما: اعتراف به محبوبیت ابزار جاسوسی؟

مقاله در ساعت 2025-07-05 20:00:00 در بازتاب آنلاین منتشر شده است که با موضوع
تناقض عجیب صداوسیما: اعتراف به محبوبیت ابزار جاسوسی؟ میباشد و مسئولیت این مقاله به عهده ما نیست

به همین خاطر خبرگزاری خبرآنلاین هم همین نظرسنجی را اخیرا به شکل همگانی در رسانه خود گذاشته است که نتایج اولیه آن تا به اینجا آمار کاملا متضادی با ادعای صداوسیما را نشان می‌دهد.
فارغ از این که جامعه‌ی آماری نظرسنجی ادعایی صداوسیما چگونه تعریف شده و اصلا چگونه انجام شده است، اگر فرض کنیم که نتایج نظرسنجی صداوسیما درست و قابل تعمیم به نظر مردم بوده و نتایج آن هم صادقانه اطلاع رسانی شده باشد آن چه از این نظرسنجی استنباط می شود مفهوم عجیبی را با خود به همراه دارد!

یک گل به خودی به سبک صداوسیما!
پیش از جنگ دوازده روزه‌ی اخیر نتایج یکی از آخرین نظرسنجی‌ها که توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) انجام شده بود نشان می‌داد که ۸۲/۲ درصد ایرانیان حداقل از یکی از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. این نظرسنجی در سال ۱۴۰۳ به شیوه مصاحبه حضوری با مراجعه به حدود چهار هزار نفر از ایرانی‌ها انجام شده بود.
بررسی های قبلی همین مرکز نظرسنجی نشان داده بود که اینستاگرام، واتس‌اپ و تلگرام محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی ایرانیان هستند.
علاوه بر این در رسانه‌ها آمده بود که بررسی‌ها نشان می‌دهد ایران پس از هند و روسیه بیش‌ترین تعداد کانال‌های تلگرامی را در جهان دارد.
آنچه نظرسنجی صداوسیما ادعا کرده است به زبان ساده این است که بیشتر هموطنان معتقدند پلتفرم‌های (سکوهای) مذکور ابزار حاسوسی هستند و این در حالی است که بیش‌تر همان مردم از همین پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند!
این نشان می‌دهد که میزان اعتماد هموطنان به پلتفرم‌های داخلی چقدر کم است، وقتی می‌دانند که پلتفرم‌های خارجی اسباب جاسوسی هستند اما باز هم آن‌ها را بر پلتفرم‌های داخلی ترجیح می‌دهند!
پلتفرم‌هایی که صاحب آن‌ها مشخص نیست و تاکنون قانون سفت و محکمی در خصوص الزام آن‌ها به رعایت محرمانگی مراودات مردم تصویب نشده است.
بگذریم از این که بر تارک بعضی از این پلتفرم‌ها کانال‌هایی به شکل گزینش‌شده برای مخاطب نشان داده می‌شود که بازتاب‌دهنده‌ی اخباری عجیب و غریبند و خواننده از خواندن اخبار آن‌ها حس می‌کند نه‌تنها رسالت خبررسانی نادیده انگاشته شده که مفهوم اطلاع‌رسانی امانتدارانه نیز به سخره گرفته شده است.

یک نتیجه عجیب‌تر
در ماده ٢ مصوبه اخیر مجلس برای تشدید مجازات جاسوسی به هرگونه اقدام امنیتی، نظامی، اقتصادی، مالی، فناورانه یا مساعدت مستقیم و غیرمستقیم اسرائیل اشاره شده است. اگر چه مضمون این ماده و دیگر مواد این مصوبه اشاره مستقیمی به پلتفرم‌های ارتباطی فضای مجازی ندارد اما اگر نتایج نظرسنجی صداوسیما را دستگاه قضا نیز مدنظر قرار دهد ممکن است استفاده از آن‌ها را مترادف با استفاده آگاهانه مردم از ابزار جاسوسی قلمداد کند، البته جاسوسی توسط اسراییل.
علاوه بر این، به یاد داشته باشیم که براساس مصوبه قبلی شورای عالی فضای مجازی، استفاده از فیلترشکن‌ها نیز ممنوع شده بود و استفاده از این پلتفرم‌ها نیز مستلزم استفاده از فیلترشکن است.
به این ترتیب باور به نتایج آن چه در این خبر به عنوان نظرسنجی صداو سیما آمده می‌تواند زاویه‌های جدیدی را باز کند که در آن آحاد مردم را در مظان استفاده از ابزار جاسوسی قرار دهد و راه تفسیر طبق مصوبه فوق را باز کند.
اگرچه بسیاری از صاحبنظران مصوبه تشدید مجازات جاسوسی را شتابزده می‌دانند و به همین دلیل 57 نفر از اساتید، وکلا و حقوقدانان کشور بر آن شدند که در اعتراض به طرح مجلس برای «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم» بیانیه‌ای صادر کنند، اما هر چه باشد مصوبه‌ای که در قامت قانون قرار گیرد مادامی که تغییر نکند لازم الاتباع است.

5959

گردآوری شده از:خبرآنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما