به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، علیرضا عسکری، سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، در مراسم گرامیداشت «روز جهانی ماما» با تأکید بر لزوم تقویت برنامه پزشکی خانواده در نظام سلامت کشور گفت: «نظام سلامت مؤثر نیازمند تمرکز بیشتر بر حوزه بهداشت نسبت به درمان است و پزشکی خانواده میتواند راهکار مناسبی برای تحقق این هدف باشد.
تقویت نقش ماماها در زایمان طبیعی
عسکری با اشاره به اهمیت افزایش نقش ماماها در مراقبت از زنان باردار اظهار داشت: باید شرایطی فراهم شود که زایمان طبیعی ایمن، بدون ترس و نگرانی انجام شود و زنان برای این روش تشویق شوند. این امر مستلزم پررنگتر شدن نقش ماماها در طول ۹ ماه بارداری است.
وی در عین حال تصریح کرد که تقویت جایگاه ماماها به معنای کمرنگ شدن نقش پزشکان متخصص نیست، چرا که هر یک از اعضای کادر درمان وظایف مشخصی در نظام سلامت دارند.
ضرورت رفع خلأ زایمان طبیعی
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی با اشاره به خلأ موجود در زمینه زایمان طبیعی در کشور گفت: «هدایت مادران باردار به سمت زایمان طبیعی یک ضرورت است و برای تحقق این هدف، نیازمند برنامهریزی و اجرای سیاستهای مؤثر هستیم.
برگزاری دورههای توانمندسازی ماماها
عسکری از برنامهریزی وزارت بهداشت برای برگزاری دورههای توانمندسازی ماماها در سال جاری خبر داد و افزود: این دورهها بستری مناسب برای تبادل تجربیات و ارتقای مهارتهای حرفهای ماماها فراهم خواهد کرد.
نرخ باروری و الزامات افزایش آن
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی با اشاره به نرخ باروری در کشور گفت: ترمیم کاهش نرخ باروری در کشور امری ضروریست و این موضوع در کانون توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است. نرخ باربری برای نجات جمعیت کشور میبایست افزایش یابد. مؤلفههای اجتماعی و اقتصادی در افزایش روند نرخ باروری اثرگذار هستند اما آنچه در حوزه وظایف وزارت بهداشت میبایست در کانون توجه قرار گیرد، زایمان ایمن و خاطرهانگیز برای زنان است.
عسکری با اشاره به وجود ۲۰۰۰ تخت LDR (اتاق زایمان ویژه) در کشور، بر لزوم حفظ حریم خصوصی مادران و بهبود ارتباط عاطفی بین ماماها و زنان باردار تأکید کرد و گفت: تکریم مادران و ارائه خدمات باکیفیت میتواند نقش مهمی در افزایش نرخ باروری داشته باشد.
گردآوری شده از:مهر