تحقق سیاست‌های سلامت روان در دوره پنجم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی رئیس اسبق سازمان نظام روانشناسی در وبینار مجازی به بررسی عملکرد شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در دوره پنجم پرداخت.

آشتیانی با تشریح رویکردهای کلان این دوره، به تبیین اهداف و سیاست‌هایی پرداخت که در مرکز توجه شورای دوره پنجم قرار داشت.

وی با اشاره به بند سوم سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تأکید کرد: ارتقای سلامت روان، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی، تحکیم بنیان خانواده، رفع عوامل تنش‌زا در زندگی فردی و اجتماعی، آموزش‌های اخلاقی و ارتقای شاخص‌های سلامت روان از محورهای اصلی سیاست‌گذاری ما بود.

وی افزود: ما رویکرد سلامت‌محور را به‌جای بیمار محور در دستور کار قرار دادیم و اعتقاد داشتیم تمرکز باید بر پیشگیری مقدماتی و اولیه باشد، نه صرفاً مداخله در مراحل ثانویه و ثالث. ارتقای اخلاق حرفه‌ای، سواد سلامت روانی جامعه، سرمایه روان‌شناختی و اجتماعی نیز در همین چارچوب معنا پیدا می‌کند.

آشتیانی با تأکید بر اهمیت نهاد خانواده، گفت: در ذهن من همیشه طرح روان‌شناسی خانواده مشابه پزشک خانواده جایگاه ویژه‌ای داشت؛ چرا که هم به اشتغال روان‌شناسان کمک می‌کند و هم خانواده را در مرکز مداخلات روان‌شناختی قرار می‌دهد.

وی افزود: از دیگر برنامه‌های این دوره، به گفته ایشان، ارتقای آموزش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با تأکید بر بومی‌سازی و فرهنگی‌سازی آموزش‌های روان‌شناسی بود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره غیبت شورای مرکزی در ابتدای دوره پنجم، با اشاره به شرایط خاص آن زمان، بیان داشت: با وجود مشکلات ساختاری، خوشبختانه عملکرد سازمان در این دوره دچار وقفه نشد و حتی شاهد تحولات قابل‌توجهی در حوزه اجرایی و سیاست‌گذاری بودیم.

در حال به روز رسانی…

گردآوری شده از:مهر

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما