به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر، عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمکهایی که تحت عنوان نمک دریاچه یا نمک دریا در عطاریها عرضه میشوند، معمولاً تصفیه نشدهاند و در بسیاری موارد حاوی فلزات سنگینی همچون سرب، آرسنیک و کادمیوم هستند که مصرف آنها میتواند منجر به بروز سرطان یا مسمومیت شود.
وی افزود: بررسیهای سازمان غذا و دارو نشان داده که تمامی نمکهای رنگی، سنتی و فاقد فرآیندهای بهداشتی تصفیه، ناسالم و برای مصرف انسانی نامناسباند، حتی اگر بستهبندی حرفهای داشته باشند.
بهفر تأکید کرد: بسیاری از این نمکها با ادعاهای اغراقآمیز در خصوص طبیعی بودن، ارگانیک بودن یا داشتن خواص درمانی تبلیغ میشوند، اما هیچکدام از این ادعاها مبنای علمی و بهداشتی ندارد و باید با احتیاط بالا با چنین محصولات برخورد کرد.
وی توصیه کرد: حتی اگر روی بستهبندی این نوع محصولات کد اصالت درج شده باشد، امکان تقلب وجود دارد. بهترین راه برای اطمینان از اصالت، استعلام کد از طریق سامانه یا اپلیکیشن تیتک به نشانی www.ttac.ir است. در صورت عدم ثبت یا نمایش پیام نامعتبر، باید از مصرف خودداری شود.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان تأکید کرد: تنها نمک مجاز برای مصرف، نمک یددار تصفیهشده دارای مجوز بهداشتی معتبر است و خرید نمکهای سنتی از منابع غیررسمی توصیه نمیشود.
گردآوری شده از:مهر