بنزین ؛ سوختی که هر روز مردم را کوچکتر می کند

در این مقاله ، آخرین اتومبیل در مورد موضوع سوخت بنزین در ایران بحث خواهد کرد که این یک بحث جدی و استراتژیک برای دولت و مردم است.

ممکن است در نگاه اول عجیب به نظر برسد ، اما این واقعیت تلخ است که اقتصاد ایران سالهاست که با آن سر و کار دارد. کشوری که دومین ذخایر بزرگ گاز و چهارمین ذخایر نفتی در جهان را جشن می گیرد و به لطف موقعیت جغرافیایی و آب و هوا ، پتانسیل بالایی برای توسعه انرژی تمیز و تجدید پذیر دارد ، اکنون به وارد کننده بزرگ بنزین تبدیل شده است. اگر مسیر توسعه در ایران با تصمیمات منطقی و برنامه ریزی اصول همراه باشد ، امروز صادرات بنزین به چندین کشور خواهد بود. اما سال گذشته ، ایران مجبور شد حدود 1.5 میلیارد لیتر بنزین و 2 میلیارد و 5 میلیون لیتر دیزل را وارد کند: واردات روزانه 2 میلیون لیتر بنزین و 2 میلیون لیتر دیزل.

کیفیت بنزین ایران ؛ چه چیزی از مبدا تا مخزن ناشی می شود؟

در سراسر جهان ، بنزین به دو روش رخ می دهد. یکی بر اساس مواد نفتی و دیگری بر اساس میعانات گاز. بنزین به دست آمده از میعانات باید به طور طبیعی از کیفیت و احتراق بهتری برخوردار باشد. در ایران ، بیشتر بنزین مبتنی بر میعانات گاز است ، اما آنچه در نهایت به مخزن مردم مردم می رسد ، اغلب از کیفیت بالا و مبهم است. سؤالی که ذهن بسیاری از متخصصان را تحت تأثیر قرار داده است این است که در مسیر پالایش به ایستگاه خدمات چه اتفاقی می افتد؟

یکی یکی از فرضیه های مهم این است که سوخت برای افزایش حجم بنزین و برآورده کردن تقاضای رو به رشد بازار با مواد افزودنی ترکیب می شود. مشابه تفاوت بین یک لیوان چای با شکر بدون شکر. این فرضیه هر چه باشد ، نتیجه چیزی بیش از آسیب به موتور خودرو ، افزایش مصرف و آلودگی نخواهد بود.

ناوگان فرسوده ؛ بحران پنهان که بحران سوخت را تقویت می کند

از طرف دیگر ، اتومبیل های ناوگان حمل و نقل ایران در مقایسه با استانداردهای جهان از سوخت بالایی برخوردار هستند. به طور متوسط ​​، مصرف سوخت اتومبیل های ایرانی 2 تا 5 برابر بیشتر از سایر کشورها است. تخمین ها نشان می دهد که تنها با حدود 2 درصد از اتومبیل های فرسوده ، بیش از 2 میلیون لیتر بنزین روزانه صرفه جویی می کنند. عددی که فقط ممکن است کشور را ملزم به امضای گاز کند.

فر و فر ؛ یک بازی اقتصادی بدون برنده شدن

مشکل واردات بنزین به همین جا ختم نمی شود. اهمیت اصلی این محصول به شکل اجاق نفت انجام می شود. نفتی که در اسناد بودجه به عنوان درآمد ثبت می شود اما در عمل به خزانه باز نمی گردد. این مدل تجاری مبهم ، علاوه بر هدر دادن منابع ، منجر به کسری جدی بودجه شده و منجر به افزایش تورم و جدول افراد کوچکتر شده است. به خصوص در سالهایی که کسری بودجه دولت با وام و چاپ پول غیر ضروری و تثبیت تورم در 2 ٪ جبران شده است.

مسیر نجات ؛ تجدید ناوگان و اصلاح سیاست های انرژی

اگرچه بسیاری از کشورها با تجدید ناوگان ، توسعه اتومبیل های برقی و اجرای سیاست های سخت برای بهینه سازی مصرف سوخت ، وابستگی خود را به بنزین آزاد کرده اند. ایران هنوز در دور شرور واردات ، توزیع غیر عادی و مصرف ظلم است. اگرچه بسیاری از کشورها با تجدید ناوگان ، توسعه اتومبیل های برقی و اجرای سیاست های سخت برای بهینه سازی مصرف سوخت ، وابستگی خود را به بنزین آزاد کرده اند. ایران هنوز در دور شرور واردات ، توزیع غیر معمولی و مصرف ملموس قرار دارد.

در دولت سید محمد خاتامی ، قطعنامه ای برای قیمت بنزین تصویب شد تا تقریباً 5 ٪ در هر سال افزایش یابد. قرار است این سیاست با مدیریت تورم و جلوگیری از قاچاق سوخت و برداشتن فشار ناگهانی خانوارها به آرامی به قیمت واقعی برسد.

اما این مسیر معقول هرگز به طور کامل اجرا نشد. هر وقت دولت ها به دلیل ملاحظات سیاسی برنامه را متوقف می کردند و شکاف بین قیمت واقعی و یارانه افزایش می یابد. سرانجام ، آنها مجبور شدند قیمت را با یک شوک ناگهانی اصلاح کنند. تصمیمی که همیشه اقتصاد را در التهاب قرار می دهد و مردم دچار استرس روانی و مالی می شوند.

اگر همان قانون ساده و منطقی به موقع اجرا شود ، اقتصاد ایران امروز پایدارتر و قابل پیش بینی تر خواهد بود و مردم بدون اینکه شوکه شوند با شرایط سازگار می شوند و این امر به اقتصاد نهادها و خانه ها تحمیل نمی شود.

منبع:آخرخودرو

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما