ایمان گودرزی؛ مسابقات دوومیدانی قهرمانی کشور در بخش مردان و زنان به میزبانی رشت برگزار شد و نفرات برتر مواد مختلف معرفی شدند. این مسابقات در ورزشگاه سردار جنگل شهر رشت برگزار شد اما در جریان برگزاری یکی از ماده ها اتفاق عجیب و حیرت انگیزی رخ داد که تاکنون سابقه نداشته.
در جریان این مسابقات و در ماده ۲۰ کیلومتر پیادهروی زنان که ورزشکاران از استادیوم خارج شده و در مسیر تعیین شده به رقابت پرداختند و در پایان هر 3 دونده برتر این رقابتها یعتی زینب احدی، صبا فرمانی پور و فاطمه شعبانلو زیر رکورد ملی دویدند که باعث تعجب و شگفتی شد. چه آنکه در حقیقت هر 3 نفر رکورد ملی این رشته که متعلق به زهرا جعفرآبادی با حدنصاب 1.54.42 است را شکستند! هین اتفاق سبب شد تا ابهامات بسیاری درباره این مسابقه بوجود بیاید و مسیر و نحوه برگزاری آن زیر سئوال برود.
ظاهرا مسئولان برگزاری، مسیر مسابقه را به جای اندازهگیری استاندارد با تجهیزات دقیق و متر دیجیتال، با خودرو اندازه گرفتهاند؛ روشی که خطای قابل توجهی در تعیین مسافت ایجاد کرده. در حقیقت مسئولین برگزاری مسابقات به جای اندازه گیری مسافت مسابقه با ابزار دیجیتال از کیلومتر خودرو استفاده کردند! اتفاقی حیرت انگیز و بی سابقه که در هیچ مسابقه رسمی و غیررسمی نمونه مشابهی ندارد. در حقیقت فدراسیون دوومیدانی به سبک مسابقات بدوی و دورهمی کیلومتر خودرو را ملاک قرار داد!
نکته حیرت انگیزتر دیگر اینکه این مسابقه داور رسمی هم نداشته. ظاهرا فدراسیون دوومیدانی برای این ماده داور تخصصی انتخاب نکرده بود و و هر داوری که مشکلی نداشت و زود بیدار شد، سر مسابقه آمد!
همین موضوع باعث غیرواقعی بودن نتایج مسابقه هم شده است. حتی فدراسیون دوومیدانی در کانال خبری خود و هنگام اعلام نتایج این ماده از عنوان “غیررسمی” استفاده کرد.
استفاده از چند خودرو برای متر کردن مسیر!
فهمیه کلهر، مربی دوومیدانی که فاطمه شعبانلو شاگردش در این مسابقه سوم شد، گفت: همیشه مسابقه ۱۰ کیلومتر برگزار میشد و از قبل اعلام نکرده بودند که قهرمانی کشور ۲۰ کیلومتر است. در این شرایط مسابقات باید خارج از پیست باشد. مسئولان به جای اینکه مسیر را با متر دیجیتال متر کنند با ماشین کیلومتر زدند.
او ادامه داد: مسابقه مردان که برگزارشد رکوردها نسبت به دو ماه قبل ۱۰ دقیقه ریزش داشت و بهتر شده بود. همان مسابقه اعتراض کردیم که مسیر باید متر شود و اشتباه است اما قبول نکردند. در مسابقه دختران هم سه نفر اول رکورد ملی را زدند و بعد که با اعتراض مربیان و ورزشکاران مواجه شدند، مسیر را دوباره متر کردند. البته باز هم از متر دیجیتال استفاده نکردند بلکه با ماشینهای مختلف رفتند و دیدند هر ماشین کیلومتر متفاوتی نشان میدهد! در نتیجه مقامها را صرفا اعلام کردند اما رکوردها را ثبت نکردند.
شاید اگر مسیر درستی بود بچهها رکورد هم میزدند اما نه ۱۰ دقیقه! به هر حال زحمات بچهها و مربیان نادیده گرفته شد.
این مربی به نبود داور تخصصی در این ماده هم اشاره و بیان کرد: ما برای این مسابقه داور تخصصی نداریم و هر داوری که مشکلی نداشته باشد و زود بیدار شود، سر مسابقه میآید! این در حالی است که ۲۰ کیلومتر خیلی تخصصی است و باید داوران تخصصی هم داشته باشد اما در قهرمانی کشور هم از داورانی دعوت کرده بودند که داوری نداشتند و اصلا تخصصی نبودند.
توضیحات عجیب مسئول برگزاری مسابقات
شهرام شهبازی مسئول برگزاری مسابقات دو و میدانی قهرمانی کشور که به میزبانی استان گیلان در شهرستان رشت برگزار شد، در خصوص ماده 20 کیلومتر پیاده روی توضیحاتی فنی خود را ارائه کرد.
وی در خصوص اعتراض برخی از ورزشکاران و مربیان بانوان به نتیجه منتشر شده و هچنین طراحی مسیر پیاده رودی اظهار داشت: «در مسابقه بخش آقایان، مسیر 20 کیلومتر پیادهروی توسط سرداور و مسئول فنی مسابقه طراحی و مسافت سنجی شد. این مسابقه در صحت و سلامت کامل با حضور قهرمانان برتر آقایان برگزار و به پایان رسید و نتایج خوبی هم ثبت شد ولی به شکستن رکورد ملی زورآوند منتهی نشد. در مسابقه بخش زنان، به دلیل ثبت رکورد جدید در مسافت 20 کیلومتر، مسیر میبایست مجدداً توسط متر آنالوگ نیز اندازه گیری می شد که پس از اندازه گیری، مسافت در هر دور 2000 متری، اختلاف جزیی چند متری با مسافت بخش آقایان داشت که با متر دیجیتال اندازه گیری شده بود.»
وی افزود: «مسابقه زنان در همان مسیر اختصاصی آقایان با حضور داوران اختصاصی ماده پیادهروی و مسئولین فنی مسابقه برگزار شد. در حاشیه این مسابقه نیز، طول مسیر مدام توسط کادر برگزاری جهت کنترل وضعیت فنی و خطاهای احتمالی رزشکاران در حین مسابقه نظارت می شد و حتی در طول زمان برگزاری نیز، مسافت توسط ابزار دیجیتالی کنترل شد اما اختلاف اندازه گیری جزیی در ابزار آنالوگ و دیجیتال، امکان ثبت رسمی رکورد ملی این ماده را فراهم نساخت و به همین دلیل این رکورد غیررسمی اعلام شد.»
شهبازی تصریح کرد: «مسافتهای خارج از ورزشگاه دو و میدانی، دارای شرایط خاصی هستند و نمیتوان مقایسه فنی از نظر مسافت و محل برگزاری در پیست دو و میدانی داشت. به طور مثال، نتیجه ثبت شده در مسافت طی شده مسابقه پیاده روی المپیک که در مسیری خاص برگزار میشود، با نتیجه مسابقه قهرمان اروپا ممکن است تفاوت زیادی داشته باشد. به همین دلیل نمی توان نتیجه ثبت شده خانم زهرا جعفرآبادی رکوددار ماده 20 کیلومتر پیادهروی زنان ایران را که در مسیر خارج از ورزشگاه دو و میدانی که در حاشیه دریاچه ورزشگاه آزادی تهران به ثبت رسیده را با نتیجه مسابقه قهرمانی کشور زنان در رشت مقایسه کرد.»
مسئول مسابقات قهرمانی کشور در رشت افزود: «مسیر طراحی شده مسابقه 20 کیلومتر زنان در رشت، یک مسیر جدید برای این ماده در 20 سال اخیر است چرا که استان گیلان تاکنون میزبان چنین رویدادی نبوده و به همین دلیل این یک مسیر متفاوت با مسیرهای مسابقات برگزار شده در چند سال اخیر است و نمیتوان رکوردهای ورزشکاران شرکت کننده دراین مسابقه را با رکوردهای گذشته مقایسه کرد. اما نباید از حق هم بگذریم که این نتیجه، بهترین نتیجه ماده 20 کیلومتر پیاده روی زنان تاکنون است.»
شهبازی در خصوص عدم اطلاع برخی مربیان و ورزشکاران نسبت به مسافت مسابقه پیاده روی تأکید کرد: «مسافت برگزاری این مسابقه به عنوان 20 کیلومتر پیادهروی از قبل توسط فدراسیون آییننامه و به همه استانهای سراسر کشور نیز اعلام گردیده بود و عدم اطلاع مربیان و ورزشکاران بهانه است. آخرین مسابقه 20 کیلومتر برگزار شده، سال گذشته در فصل زمستان و در شرایط سرد سال بوده و نباید با نتایج این فصل مقایسه کرد. در همین مسابقات، در مواد 5000 متر، 10000 متر و 3000 متر با مانع رکوردهای ملی جوانان و بزرگسالان بهبود بخشیده شده که این مهم نشان از سطح کیفی مطلوب مسابقات است.»
253 258
گردآوری شده از:خبرآنلاین