رضا رفیع: حتی سعدی و حافظ، مذاکره غیرمستقیم را بر مستقیم ترجیح می‌دادند!

رضا رافی در یادداشتی در روزنامه اطلاعات نوشت: “اهمیت و ضرورت مذاکرات و ترجیح آن برای مستقیم و روسپی های آن از دوران باستان صحبت شده است. اکنون یک پدیده جدید درست نیست. زیرا شما نیز نمی توانید از آن استفاده کنید. شما همچنین می توانید تاکسی را بگیرید ، اگر می گویید” مستقیم “این موضوع مهم است و این موضوع مهم است.

پیدا کردن یک روش غیرمستقیم دشوار است و می خواهد کربودی باشد. شما حتی در ترانه های امروز می بینید که مهمانی برای یافتن روشی غیرمستقیم التماس می کند:

به من بگو کدام خیابان/ که می تواند به من بدهد؟

درست قبل از اینکه او هوشیار باشد و به برخی موارد ، به مقصد و هدف نگاه کند:

من هم چشمانم را گذاشتم و من / تو را به یاد می آورم و …

در مذاکرات غیرمستقیم ، این یک لذت است که مستقیم نیست. طرفین در شکل مستقیم خود باید به یکدیگر نگاه کنند و چیزهای زیادی را که در شرایط حساس فعلی و مذاکرات مضر به زندگی یادآوری می کنند ، به خاطر بسپارند. گونه ها ممکن است گل گلزنی کنند و وسط مذاکرات ممکن است از بین رفته باشد!

ما در بین شاعران و عرفا چیزی بیش از سعدی نداریم. هنگامی که او در حال انجام مذاکرات موفق بود ، راهی را انجام داد که مؤثرتر بود و کمترین زباله را داشت. توجه داشته باشید که دیپلماسی مذاکره آقای سعدی:

قلب من و زندگی من شلوغ است و در مورد چپ و راست اظهار نظر می کند/ بنابراین آنها مخالفان را نمی شناسند!

مذاکرات غیرمستقیم همیشه از نوع مستقیم آن ارجح است. همچنین شاخ است. اینطور نیست که خودمان را گرفته ایم. دیپلماسی ما من نیستم. کلی در حال فکر کردن در زیر و روی آن است. این یک کار کرونابی نیست!

ما نمونه ای از سعدی را آوردیم ، اکنون به قسمت بعدی می رسیم. به گفته خواجه حافظ شیرازی ، که حتی بیگانگان را نیز پذیرفته است ، و شخصی مانند گاته ، فیلسوف و شاعر آلمانی ، خود را یک تخته سرگردان در اقیانوس افکار حافظ می داند. شاعری که خودش یکی از کشتی هایی بود که مورد توجه قرار گرفته بود. بیایید دوباره ببینیم!

هافیز ، هنگامی که او می خواهد برای مذاکره با برخی از سوء تفاهم ها وارد گودال طرف مقابل شود ، او مستقیماً به آن مرد بلند نمی شود و به چشمان مشکل ساز خود خیره می شود و موضوع را مطرح می کند. در عوض ، او ابتدا “باد صبا” را واسطه کرد و پیام خود را از طریق فوق الذکر ارسال کرد. ما یک مثال می دهیم:

صبا ، با تشکر از گفتن اینکه غزال رانا / اینکه شما را به کوه و بیابان داده اید

می بینید که چقدر ظریف گفته است! … اگر اگر او همان “صبا” واسطه ای نداشت و مستقیماً عمل می کرد ، احتمالاً آنقدر ظریف و “ظریف” نمی رفت. همیشه نیازی به قرار دادن منوها و مطالب خود در شیپور و با ترومپت نیست!

حال ، پس از مذاکرات غیرمستقیم ، اگر مصلحت و حق باشد ، گفتگو می تواند وارد مرحله باز شود. ما به غیرمستقیم آسیب نرساندیم. فقط در دعای است که از خدا می خواهیم ما را به سمت راست و مستقیم هدایت کند. در موارد دیگر ، غیرمستقیم بودن بهتر عمل می کند. بعداً در این فرصت ، می تواند مستقیم و مستقیم باشد. همان نگهدارنده در بالا نیز این مورد استراتژیک را ذکر کرد و گفت:
دوستان ، من می گویم در پرده / گفته می شود که در دست هم خواهد بود!

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما