bato-adv

بعدی- همه ما احتمالا در مقطعی از زندگی خود با آکنه مواجه شده ایم. جوش هایی که روی پوست صورت یا سایر قسمت های بدن ظاهر می شوند. هیچ کس آنها را دوست ندارد. به ویژه ارتباط مستقیم آن با کاهش اعتماد به نفس و کاهش تعاملات اجتماعی به چشم می خورد.

به گزارش فردا؛ اما بهتر است بدانید که آکنه یک بیماری پوستی شایع است و تقریبا 10 درصد از جمعیت جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند. عوامل زیادی در ایجاد آکنه نقش دارند، از جمله تولید سبوم و کراتین، باکتری های عامل آکنه، هورمون ها، مسدود شدن منافذ و التهاب.

ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه همیشه بحث برانگیز بوده است، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی ممکن است نقش مهمی در بروز آکنه داشته باشد. در این مقاله به بررسی ۷ ماده غذایی که باعث آکنه می شوند می پردازیم و اهمیت کیفیت تغذیه ای را مورد بحث قرار می دهیم.

1. قند و شکر همراهان همیشگی بیماری های پوستی هستند
تحقیقات اخیر نشان می دهد که افراد مبتلا به آکنه تمایل به مصرف کربوهیدرات بیشتری نسبت به افرادی که آکنه کمی دارند یا بدون آکنه هستند، هستند.

غذاهای غنی از کربوهیدرات های تصفیه شده عبارتند از:
– نان، کراکر، غلات یا دسرهای تهیه شده با آرد سفید.
– پاستا تهیه شده با آرد سفید
– برنج سفید و رشته پلو
– نوشابه و سایر نوشیدنی های شیرین
– شیرین کننده هایی مانند نیشکر و شربت افرا

یک مطالعه نشان داد افرادی که مرتباً شکر افزوده مصرف می‌کنند 30 درصد بیشتر در معرض آکنه هستند، در حالی که افرادی که به طور منظم شیرینی و کیک می‌خورند 20 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آکنه هستند. این به دلیل تأثیر کربوهیدرات های تصفیه شده بر سطح قند خون و انسولین است. کربوهیدرات های تصفیه شده به سرعت وارد جریان خون می شوند و سطح قند خون را افزایش می دهند. این افزایش قند خون باعث افزایش سطح انسولین می شود که به رشد سریعتر سلول های پوست و افزایش تولید سبوم کمک می کند.

2. لبنیات
هنوز مشخص نیست که چگونه شیر ممکن است به آکنه کمک کند، اما تئوری های مختلفی ارائه شده است. دو مطالعه نشان داده است که بزرگسالانی که به طور منظم شیر یا بستنی مصرف می کنند، چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به آکنه هستند. شیر سطح انسولین را افزایش می دهد که می تواند شدت آکنه را بدتر کند.

3. فست فود، مظنونین معمولی
هیچ کدام از اینها به اندازه رژیم غذایی غربی و فست فود با آکنه ارتباطی ندارند. غذاهای فست فود مانند همبرگر، ناگت، هات داگ، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه و میلک شیک ممکن است خطر آکنه را افزایش دهند.

4. غذاهای غنی از چربی های امگا 6
یکی یکی دیگر از عوامل ایجاد آکنه افزایش مصرف مواد غذایی حاوی چربی امگا 6 و کاهش مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3 است. روغن های غنی از امگا 6 مانند روغن سویا و ذرت باعث ایجاد شرایط التهابی در بدن می شوند.

5. شکلات
برای چندین دهه، مصرف شکلات با بروز بیشتر آکنه همراه بوده است، اما تحقیقات در این زمینه بی نتیجه است. یک مطالعه نشان داد که مردان مستعد آکنه که 25 گرم شکلات تلخ 99 درصد در روز مصرف می‌کنند، تنها پس از دو هفته افزایش تعداد ضایعات آکنه را تجربه می‌کنند.

6. پودرهای مکمل بدنسازی
این مواد منبع غنی از آمینو اسیدهای لوسین و گلوتامین هستند که باعث رشد و تقسیم سریع سلول های پوست می شوند و ممکن است به آکنه کمک کنند.

7. غذاهایی که به آنها حساسیت دارید
ریشه آکنه یک بیماری التهابی است و هر چیزی که آتش التهاب را در بدن شما شعله ور کند می تواند باعث آکنه شود. حساسیت های غذایی می تواند مولکول های پیش التهابی در خون را افزایش داده و آکنه را تشدید کند.

به جای آن چه بخوریم؟
اگرچه غذاهایی که در بالا به آنها اشاره شد به ایجاد آکنه کمک می کنند، اما غذاها و مواد مغذی دیگری نیز وجود دارند که می توانند به پاکسازی پوست کمک کنند.

این موارد عبارتند از:
– اسیدهای چرب امگا 3: ضد التهاب است و استفاده منظم از آن با کاهش خطر آکنه همراه است.
– پروبیوتیک ها: حفظ روده سالم و میکروبیوم متعادل با کاهش التهاب و کاهش خطر آکنه مرتبط است.
– چای سبز: حاوی پلی فنول است که با کاهش التهاب و کاهش تولید سبوم همراه است.
– زردچوبه: حاوی پلی فنل کورکومین ضد التهابی است که ممکن است به تنظیم قند خون و افزایش حساسیت به انسولین کمک کند.
– ویتامین های A، D، E و روی: آنها نقش مهمی در سلامت و ایمنی پوست دارند و می توانند به پیشگیری از آکنه کمک کنند.
– رژیم های غذایی مدیترانه ای: غذاهای غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، ماهی و روغن زیتون با کاهش شدت آکنه مرتبط هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما