اگر احساس می کنید وزنتان در ماه های زمستان کمی افزایش یافته است، باید بدانید که این فقط یک خیال نیست. مطالعات نشان داده اند که افزایش وزن در زمستان نه تنها مشکلی ندارد، بلکه به دلیل کاهش قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مکانیسم های بقای بدن، اجتناب از آن دشوار است.

به گزارش روزیاتو، می خواهیم ببینیم چه چیزی باعث افزایش وزن در زمستان می شود و برای مقابله با آن چه باید کرد.

1- متابولیسم بدن افزایش می یابد

در زمستان، متابولیسم بدن به طور چشمگیری افزایش می یابد: بدن سعی می کند انرژی بیشتری بسوزاند تا دمای خود را تثبیت کند و گرما را حفظ کند. این بدان معناست که برای این منظور به غذای بیشتری نیاز داریم. بنابراین، در زمستان ما به طور خودکار غذای بیشتری مصرف می کنیم تا با متابولیسم جدید خود مطابقت داشته باشد.

راه حل: خود و محیط اطرافتان را گرم و راحت نگه دارید، بنابراین مقدار انرژی که بدن برای گرم کردن خود می سوزاند به حداقل برسد و در نتیجه به غذای زیادی نیاز نخواهید داشت.

2- سلول ها چربی بیشتری ذخیره می کنند

تحقیقات نشان داده است که سلول های چربی به نور خورشید پاسخ مثبت می دهند. سلول‌های نزدیک به پوست هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید کوچک می‌شوند و بنابراین چربی بیشتری ذخیره می‌کنند. بنابراین، کاهش نور خورشید ممکن است توانایی سلول ها را برای ذخیره چربی افزایش دهد و ما را مستعد افزایش وزن کند.

راه حل: تا حد امکان خود را در معرض نور خورشید قرار دهید. صبح زود از خواب بیدار شوید تا از نور خورشید استفاده کنید و زمان بیشتری را بیرون از خانه بگذرانید.

3- برای رفتن به «خواب زمستانی» آماده می شویم.

انسان ها بیشتر از آنچه فکر می کنید شبیه خرس هستند: هر دوی ما سعی می کنیم در ماه های سرد سال بیشتر بخوابیم. تحقیقات نشان داده است که هوای سرد غرایز بدوی ما را فعال می کند و ما ناخودآگاه سعی می کنیم کالری ذخیره کنیم، درست مانند خرس هایی که برای خواب زمستانی آماده می شوند. در اعماق درون خود، ما هنوز با ترس از عدم توانایی در یافتن مواد مغذی ضروری در زمستان، زمانی که غذا کمیاب می شود، زندگی می کنیم.

راه حل: به خودتان سخت نگیرید زیرا هیچ کاری نمی توانید در مورد آن انجام دهید. پس خودتان را در یک پتو بپیچید، سریال تلویزیونی مورد علاقه خود را تماشا کنید، خودتان را با یک نوشیدنی گرم پذیرایی کنید و وانمود کنید که یک خرس هستید. تنها تفاوت این است که در زمستان شما نیمه بیدار هستید.

4- سعی می کنیم با خوردن غذا گرم شویم

هوای سرد می تواند باعث تغییرات رفتاری شود که منجر به ذخیره چربی در بدن می شود. خوردن، به ویژه، راهی برای افزایش دمای بدن است، بنابراین زمانی که دمای هوا بدتر می شود، ما بیشتر به سراغ میان وعده های خود می رویم. بدن وقتی چیزی را متابولیزه می کند به طور خودکار گرما تولید می کند، بنابراین ما غذای بیشتری می خواهیم تا به ما کمک کند گرم بمانیم. ما همچنین تمایل داریم به سمت طعم های نوستالژیک مانند دسرها که احساسات و خاطرات خوبی را در ما ایجاد می کنند، جذب شویم.

راه حل: غذاهایی بخورید که هضم آنها بیشتر طول می کشد، مانند غذاهای غنی از چربی های سالم، پروتئین و کربوهیدرات ها، زیرا این مواد بدن را برای مدت طولانی تری گرم نگه می دارند. به عنوان مثال، موز سرشار از ویتامین B و منیزیم است و به تیروئید و غدد فوق کلیوی در تنظیم دمای بدن کمک می کند.

5- خواب آلودتر می شویم

کاهش نور خورشید در روزهای کوتاه زمستان بر هورمون های ما تأثیر می گذارد. غده صنوبری در مغز با افزایش تولید ملاتونین، که مسئول چرخه خواب و بیداری ما است، به کاهش نور خورشید پاسخ می دهد. بنابراین احساس خواب آلودگی بیشتری می کنیم و در عین حال افزایش ملاتونین می تواند اشتهای ما را افزایش دهد. به همین دلیل در ماه های سرد سال غذای بیشتری مصرف می کنیم و کمتر حرکت می کنیم.

راه حل: سعی کنید با مصرف غذاهای حاوی ملاتونین و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، تولید ملاتونین را در بدن کنترل کنید. گوجه فرنگی، زیتون، بلغور جو دوسر و شیر خام حاوی مقادیر قابل توجهی ملاتونین هستند. دانه های قهوه نیز حاوی مقادیر قابل توجهی ملاتونین هستند. و همه این غذاها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند، بنابراین نه تنها سطح ملاتونین بدن را متعادل می کنند، بلکه از سلامت کلی نیز حمایت می کنند.

6- فرصت ورزش کاهش می یابد

با توجه به موارد قبلی، ناگفته نماند که در زمستان انگیزه کمتری برای ورزش پیدا می کنیم. هوای سرد و روزهای کوتاه تر ما را از بیرون رفتن برای انجام فعالیت های معمول خود منصرف می کند. در ماه های زمستان، سبک زندگی ما تغییر می کند، دیگر فشاری برای داشتن اندامی متناسب به دلیل تغییر لباس احساس نمی کنیم و زمان بیشتری را در داخل خانه می گذرانیم که همه اینها می تواند منجر به افزایش وزن شود.

راه حل: روی تمریناتی که می توان در خانه انجام داد تمرکز کنید. سعی کنید از سبک زندگی کم تحرک پرهیز کنید (به هر حال شما 3 ماه پیش رو دارید و نمی توانید همه آنها را نشسته بگذرانید!). 20-30 دقیقه پیاده روی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *