کمر درد یکی این یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، حسین یاری، مدیرکلینیک پزشکی پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد علوم پزشکی دانشگاه تهران با بیان اینکه ممکن است پنج عامل مختلف در ریشه کمردرد در فرد وجود داشته باشد، گفت: به همین ترتیب، فردی که با شرح حال دقیق و معاینه بالینی می تواند به منبع اصلی کمردرد برسد.
دکتر حسین یاری با بیان اینکه برای شناخت، تشخیص و درمان بهتر کمردرد باید بدانیم علت بروز کمردرد چیست و منشأ آن چیست؟ وقتی صحبت از منشاء کمردرد می شود، مهم است که به یاد داشته باشید که هر پنج ساختار می توانند منشا کمردرد باشند. گاهی اوقات آسیب “استخوان” می تواند منشا و علت کمردرد باشد. شکستگی ستون فقرات و لغزش یا آسیب دنبالچه انواع مختلف کمردرد ناشی از آسیب بافت استخوانی است.
این متخصص طب فیزیکی در مورد منبع دوم کمردرد گفت: آسیب های مفصلی نیز می تواند منشا کمردرد باشد. ساییدگی یا آرتریت کمری یا روماتیسم ستون فقرات از انواع کمردردهایی هستند که در اثر آسیب به مفاصل ستون فقرات ایجاد می شوند.
مدیرکلینیک پزشکی پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آسیب بافت «عضلانی» نیز می تواند منشا کمردرد باشد، تصریح کرد: اگر عضلات کنار ستون فقرات، لگن و باسن آسیب ببینند و گرفتگی، اسپاسم داشته باشند. ، کشش، نقاط ماشه ای یا سایر مشکلات می تواند باعث کمردرد شود. شایع ترین علت کمردرد آسیب به عضلات و بافت های نرم مجاور ستون فقرات است.
وی چهارمین علت کمردرد را اینگونه بیان کرد: در ساختار ستون فقرات بین دو مهره دیسک بین مهره ای وجود دارد که آسیب به اینها ممکن است چهارمین علت کمردرد باشد. اگر در دیسک های بین 2 مهره صدمات مختلفی مانند «خشک شدن و از دست دادن آب»، «فتق و بیرون زدگی»، «پارگی» و موارد مشابه ایجاد شود، درد در ناحیه کمر ایجاد می شود.
یاری با بیان اینکه آسیب به «سیستم عصبی» به عنوان پنجمین منبع کمردرد شناخته می شود، گفت: گاهی آرتروز و غیره. دیسک های بیرون زده یا اکستنشن های استخوانی که به دلایل مختلف ایجاد می شوند، به نخاع یا ریشه های عصبی فشار وارد می کنند و به سیستم عصبی آسیب می رسانند. . آسیب به سیستم عصبی باعث درد در پشت و پاها می شود. درد ناشی از فشار روی ریشه های عصبی از کمر تا پاها را «درد سیاتیک» می گویند.