دانستنی ها

5 علامت نارسایی کلیه!

کلیه ها بهترین اندام های بدن برای دفع مواد زائد، مایعات اضافی، تنظیم نمک، پتاسیم، سطح اسید و فشار خون هستند، اما نقص در این اندام حیاتی بدن می تواند عواقب جدی به دنبال داشته باشد.

علائم بیماری های کلیوی معمولاً بسیار خفیف هستند و ممکن است تا زمانی که به مرحله جدی نرسند ظاهر نشوند.

برخی از علائم هشدار دهنده وجود دارد که نشان می دهد نارسایی کلیه رخ داده است:

– افزایش وزن و تورم: کلیه ها مواد زائد را از طریق ادرار از بدن خارج می کنند و زمانی که عملکرد آنها کند می شود و به درستی انجام نمی شود، این مایعات می توانند در بدن تجمع کرده و باعث تورم مداوم در بافت ها شوند.

– احساس خستگی: بخشی از عملکرد کلیه ها به تنظیم سطح هموگلوبین در انسان مربوط می شود. بنابراین اگر کلیه ها خوب کار نکنند، فرد دچار کم خونی و در نتیجه کمبود انرژی می شود و دائما احساس خستگی و خواب آلودگی می کند.

– از دست دادن اشتها: این مشکل ممکن است در صورتی رخ دهد که ضایعات کلیه به سایر اندام ها مانند معده و مغز برود و در آنها مشکل ایجاد کند.

– افزایش فشار خون: وقتی کلیه ها آسیب ببینند، نمی توانند فشار خون را به طور موثر کنترل کنند. فشار ایجاد شده در اثر جریان خون به وریدها نیرو وارد می کند و باعث کشیده شدن دیواره آنها می شود و به دلیل این مشکل سیاهرگ های کلیه نیز آسیب دیده و آسیب می بینند.

– تپش قلب: آسیب کلیه باعث تجمع پتاسیم در بدن می شود و این مشکل در نهایت باعث افزایش ضربان قلب می شود.

به گفته وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و ارتقای سلامت، بهترین راه برای محافظت از کلیه ها، محافظت از قند و فشار خون است. فشار خون بالا و دیابت مقصر اصلی دو سوم موارد نارسایی کلیه هستند. همچنین باید معاینات پزشکی سالانه از جمله آزمایشات کامل خون را در نظر بگیرید. اگر سطح کراتینین مولکولی بسیار بالا باشد، ممکن است آزمایش خون اضافی، آزمایش ادرار و حتی اسکن کلیه توصیه شود.

آویسا احمدی نیا

آوین احمدی هستم سردبیر و مدیرمسئول رسانه بازتاب آنلاین که سعی میکنم آنچه در ایران و جهان میگذرد را برای شما در این وبسایت به اشتراک بگذارم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا