به گزارش بازتاب آنلاین، در این مقاله پنج مورد از خطراتی که سلامت کبد را تهدید می کند، معرفی شده است:
قرار گرفتن در معرض سموم
در حالی که کبد مسئول حذف سموم از خون است، قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم می تواند مضر باشد. برچسب های هشدار دهنده روی مواد شیمیایی را که در خانه استفاده می کنید بخوانید، میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن بشویید و مطمئن شوید که آفت کش ها از سطح غذا پاک شده اند.
مصرف مکمل های غذایی مضر
فقط به این دلیل که مکمل ها برچسب “طبیعی” دارند به این معنی نیست که لزوما برای بدن شما مفید هستند. بسیاری از گیاهان و مکمل های گیاهی می توانند به کبد آسیب برسانند. جالب است بدانید که گیاهان مسئول بیست درصد آسیب کبدی در ایالات متحده هستند. به عبارت دیگر مصرف بیش از حد داروها یا گیاهانی که تاثیر مستقیم بر کبد دارند می تواند مشکلات جدی برای این اندام ایجاد کند.
مصرف الکل
بیماری کبد چرب الکلی که باعث التهاب کبد (هپاتیت الکلی)، در نهایت زخم (سیروز) و حتی سرطان کبد می شود، فرآیندی است که با نوشیدن روزانه شروع می شود. خوشبختانه اکثر افرادی که مصرف الکل را در مرحله بیماری کبد چرب ترک می کنند، می توانند آسیب کبدی خود را التیام بخشند و آن را به حالت قبلی برگردانند.
چاقی، دیابت یا کلسترول بالا
این بیماری ها می توانند باعث بیماری کبد چرب غیرالکلی شوند که می تواند منجر به سیروز و سرطان کبد نیز شود. به گفته متخصصان، بیماری کبد چرب دلیل اصلی نیاز به پیوند کبد در سراسر جهان است. همانند بیماری کبد چرب الکلی، این روند را می توان با حذف کربوهیدرات های ساده (مانند نان و شکر) و مصرف بیشتر میوه ها، سبزیجات و پروتئین معکوس کرد و بیماری را درمان کرد.
سابقه بیماری کبد
اگر شما یا یکی اگر سابقه خانوادگی بیماری کبدی دارید، ممکن است بیشتر مستعد آسیب کبدی باشید. به عنوان مثال، هپاتیت B یا C و هموکروماتوز از عوامل خطر سرطان کبد هستند. اگر یکی اگر یکی از بستگان نزدیک شما مبتلا به بیماری ژنتیکی کبدی مانند هموکروماتوز، بیماری ویلسون یا کمبود آلفا-1 آنتی تریپسین است، باید به علائم توجه کنید. حتی اگر شما یا یکی اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده از بیماری کبدی رنج می برد، باید از مصرف الکل خودداری کنید.
منبع:/ پزشکی هاپکینز
۲۳۳۲۳۳