گزارش کردن اخبار آنلاین، اختلالات حافظه می تواند کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و در برخی موارد می تواند به شرایط جدی تری مانند بیماری آلزایمر تبدیل شود. چهار مکمل تقویت کننده حافظه وجود دارد که با استفاده منظم از طریق منابع غذایی یا داروها (تحت نظر پزشک)، می توانند به طور قابل توجهی از کاهش حافظه جلوگیری کرده و بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازند:
ویتامین 1 B12
ویتامین های B برای سلامت مغز مهم هستند زیرا به ایجاد مواد شیمیایی عصبی کمک می کنند که به سلول های مغز اجازه می دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در این میان، ویتامین B12 برای حافظه مهم است. کمبود ویتامین B12 می تواند اثرات شناختی مانند سردرگمی یا از دست دادن حافظه و حتی در موارد شدید زوال عقل ایجاد کند.
علاوه بر مکمل های دارویی B12، بهترین منابع غذایی ویتامین B12 عبارتند از:
- استیک
- ماهی به خصوص ساردین و تن
- مرغ
- گوشت بره
- محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست
- برخی از محصولات مخمر تغذیه ای
- تخم مرغ
ویتامین 2 D.
ویتامین D یک پیش ساز هورمون است، به این معنی که یک جزء مهم برای تولید هورمون است. هورمون ها، به ویژه آنهایی که مسئول ارتباط بین سلول های مغز هستند. در نتیجه، کمبود ویتامین D ممکن است خطر مشکلات حافظه را افزایش دهد.
یک مطالعه نشان داد افرادی که کمبود ویتامین D دارند به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر هستند. مطالعه دیگری نشان داد که افراد مبتلا به ام اس کمبود ویتامین D پس از مصرف مکمل های ویتامین D به مدت سه ماه، حافظه خود را بهبود بخشیده اند.
ویتامین 3 به
با گذشت زمان، آسیب رادیکال های آزاد می تواند بر مغز تأثیر بگذارد و منجر به زوال شناختی شود. مصرف آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E می تواند برخی از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را از بین ببرد. یک مطالعه نشان داد که سطوح بالای ویتامین E در خون با عملکردهای شناختی بالاتر مرتبط است و این ویتامین ممکن است در به تاخیر انداختن یا جلوگیری از زوال شناختی مرتبط با افزایش سن و بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
این ویتامین همچنین در روغن زیتون، روغن ذرت، فندق تازه (فندق، بادام، گردو)، اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی به وفور یافت می شود.
4. اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3، به ویژه EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید) و DHA (اسید دوکوزاهگزانوئیک)، در سلامت مغز نقش دارند. کمبود EPA و DHA با اختلالات عصبی مرتبط است. EPA و DHA با التهاب در مغز مبارزه می کنند و به تقویت ارتباطات بین سلول های مغز و ایجاد مواد شیمیایی عصبی کمک می کنند. یک مطالعه نشان داد که مکمل امگا 3، به ویژه در ترکیب با مکمل آلفا لیپوئیک اسید (ALA)، عملکرد شناختی را در طول 12 ماه در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر بهبود می بخشد.
مکمل امگا 3 ممکن است تنها زمانی مفید باشد که فرد در مراحل اولیه اختلال شناختی باشد، بنابراین ممکن است به عنوان یک درمان بالقوه مفید باشد، نه لزوما به عنوان یک اقدام پیشگیرانه.