افزایش خطر حملات ناشی از هوش مصنوعی باعث ایجاد نگرانی شده است.
رئیس سازمان دفاع مقدس در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در حملات سایبری گفت: در هفت تا هشت ماه گذشته حدود 35 درصد حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی بوده است.
سردار غلامرضا جلالی در شورای هماهنگی پدافند غیر عامل خوزستان که امروز (21 آبان ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس برنامه ملی درگیر مقابله با تهدید ترکیبی هستیم. زیرا این تهدیدات از زمان شروع حمله به سیستم سوخت، ترکیبی از انواع مختلف تهدید و قابلیت های تکنولوژیکی بوده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یکی از این تهدیدات ترکیبی در حوزه صنعتی و زیرساختی است. با ظهور شبکه های اجتماعی و توسعه تعاملات و همچنین خارج شدن تا حدودی این شبکه ها، امکانات ارتباطی افزایش یافته و تهدید از درون نیز افزایش یافته است و در سال های اخیر متأسفانه سایبری حملات ما شاهد ظهور این دسته از تهدیدها هستیم. ما قطعاً برای کاهش این تهدیدات و مدیریت امنیتی دستگاه های اطلاعاتی کشور تدابیری بیندیشیم و باید فکر کنیم.
جلالی گفت: با توجه به اینکه زنجیرههای تامین کشور هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند، نگاه صنعتی صرف به موضوع پدافند غیرعامل برای جلوگیری از تهدید از درون کافی نیست و در نتیجه نفوذ عمدی یا غیرعمدی یا خرابکاری و کنترل وجود دارد. مالکیت معنوی شرکت را گرفت
وی تصریح کرد: کاهش، مدیریت و کنترل و تغییر ذهنیت از دیدگاه صرفا صنعتی به بعد امنیتی صنعتی یک نیاز جدی است که باید به آن توجه شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تاکید بر لزوم توجه به تهدیدات سایبری زیرساختها، ادامه داد: رژیم صهیونیستی راهبردی را علیه ما طراحی کرده بود و میگفت زیرساختهای صنعتی که به مردم خدمات ارائه میکند بستگی به سطح خدمات دارد. .» وابستگی بین مردم و این زنجیره. خدمات ایجاد می شوند، آنها مهم هستند. به عنوان مثال، بخش آب و برق که یک چالش است، به عنوان یک هدف در نظر گرفته شد.
وی گفت: روند زنجیره های تولیدی ما رسماً و به درستی هدف تهدیدها قرار گرفته است، هر چقدر هم که به مردم خدمت کند. نرم افزار و آموزش، این حملات کاملاً موفق بودند. بنابراین دشمن با حمله سایبری سعی می کند جلوی زنجیره را بگیرد تا ما نتوانیم خدمات ارائه کنیم.
جلالی گفت: یکی از محورهای تهدید که ماهیت صنعتی دارد، اختلال در زنجیره خدماتی مانند آب و برق است که عواقبی برای مردم دارد و قسمت بعدی بزرگنمایی پیامدهای ایجاد شده و تبدیل آن به یک چالش است.
وی افزود: یکی از کلیدهای پدافند غیرعامل کاهش تهدیدات با تمرکز بر دوستان امنیتی و اطلاعاتی با هدف اطمینان بخشی، راستی آزمایی و کنترل تهدیدات است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: در این زمینه طی دو سال گذشته جمع بندی داشته ایم و چهار دسته آسیب پذیری وجود داشته است که یکی از آنها آسیب پذیری هایی است که در سامانه ها وجود دارد. به عنوان مثال، ویندوز 8 یا 10 دارای یک آسیب پذیری امنیتی است که باید برطرف شود. دسته دوم، آسیب پذیری های پنهانی است که ممکن است ما از آنها بی خبر باشیم و هکرها از آن ها آگاه باشند. آسیب پذیری بعدی ایمپلنت هایی است که در دستگاه های خارجی قرار گرفته اند و آسیب پذیری بعدی استفاده از هوش مصنوعی در حملات است. در هفت تا هشت ماه گذشته، حدود 35 درصد از حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی بوده است.
وی افزود: سیاستهای سایبری صنعتی برای صنعت تعیین و ابلاغ شده است که نیازمند اجرا است و در صورت عدم اجرای آن طبق قانون با آنها برخورد میشود.
جلالی بیان کرد: زیرساخت های مورد هدف دشمن، زیرساخت هایی است که به مردم خدمات ارائه می کند. بنابراین، این زیرساختها باید برنامهها و سیاستگذاریهایی داشته باشند و از این نظر هر صنعت با دیگری متفاوت باشد بهمن سال 1394 اهواز تکرار نشود و اگر برق قطع شد، آب را هم نباید قطع کرد.
وی افزود: این راهنما نحوه کنترل و مدیریت زنجیره تخریب آبشاری را بیان کرد. یکی از الزامات است و به نظر ما اجرای آن برای هر نهادی که در خدمت مردم است الزامی است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به وضعیت استان خوزستان گفت: در استان خوزستان بحث پتروشیمی و صنعت نفت در حال بررسی است و برای این منظور با هماهنگی وزیر نفت پنج نفر مناطق نفتی به دستور فرمانده کل مناطق نفتخیز ترسیم شده که مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب شامل مناطق نفتی عسلویه، خارگ، مناطق نفت خیز جنوب است، در حال بررسی است. و بندرعباس. این پنج منطقه برای اقدام مشترک هماهنگ شده و طی حکمی از سوی رئیس سازمان پدافند، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به این سمت منصوب شد.
وی تصریح کرد: دستورالعمل سامانه پدافند شیمیایی وظایف و مسئولیتهای تجهیزات دارای مواد شیمیایی و فرآوردههای مرتبط را مشخص میکند. از آنجایی که خوزستان جزو اولین استان های شیمیایی است، باید این دستورالعمل اجرایی شود و برنامه پدافند شیمیایی استان خوزستان تدوین شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: در این راه هر دستگاهی باید بداند برای خودش چه کاری باید انجام دهد. همچنین باید تجهیزات بی عفونی و کشف مواد شیمیایی و تجهیزات امداد و نجات فراهم شود و بخشی از بیمارستان های اهواز به عنوان بیمارستان پشتیبانی شیمیایی تعیین شود تا در صورت مسمومیت کارکنان صنعت نفت تحت درمان قرار گیرند.
وی ادامه داد: طرح جامع پدافندی استان خوزستان مطالعه شده و یکی از طرح های خوب است و باید این طرح به صورت برنامه ای اجرا شود، تراز این برنامه باید مبنا قرار گیرد و اگر تراز پایین باشد، در برنامه سالانه دستگاه ها به دستگاه ها واگذار می شود تا اعتبار آن بخش را تامین کنند.
جلالی گفت: تبدیل مطالعات جامع پدافندی استان خوزستان به برنامه یک انتظار و تکلیف است و باید حدود 300 تا 400 عنوان برنامه دفاعی برای استان در نظر گرفته شود و کارگروه ها تشکیل و کار پیگیری شود. این برنامه برای دفاع از شهر نیز برنامه ریزی شده است، زیرا مشکلاتی که مستقیماً زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می دهد جدی است.
وی افزود: در خصوص تخصیص مسئولیت های قانونی، اجرای پدافند غیرعامل در نهادهای ملی روسای جمهور و وزرا و همچنین استان ها بر عهده استاندار است. تدوين و برنامه ريزي سياست ها و اطمينان از اجراي آن بر عهده رؤساي اين نهادها مي باشد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل یادآور شد: سه پیشنهاد برای استان خوزستان داشتیم. اولاً رویکرد ما شناسایی حداقل 30 شرکت مشاور واجد شرایط در استان خوزستان است. برای کار سایبری، شرکت های قابل اعتماد باید در زمینه مسائل امنیتی مشورت و آموزش ببینند و به عنوان ناظر عمل کنند. 200 تا 300 مربی پدافند غیرعامل برای بخش آموزش پیشنهاد شده است. در همین راستا به مدرس دانشگاه امین تهران رسید. ظرفیت های دانشگاه، بسیج، هلال احمر و … به عنوان مربی تربیت شود.