بعدی- سرکوب احساسات هیچ فایده ای ندارد و بهتر است از راهکارهایی برای مقابله با احساسات شدید خود استفاده کنید.
به گزارش فرارو به نقل از Psychology Today، ذهن آگاهی، سکون و رها کردن سه رویکرد قدرتمند مبتنی بر ذهن آگاهی هستند که می توانند به هر کسی کمک کنند تا با احساسات شدید کنار بیاید. وقتی درگیر احساسات شدید می شوید چه می کنید؟ آیا از آنها فرار می کنید یا خودتان را گرفتار این احساسات می بینید؟ آیا احساسات خود را در قالب کلمات بیان می کنید یا شروع به جیغ زدن، گریه کردن یا حتی سکوت می کنید؟ هر بزرگسال، به ویژه والدین، می توانند از رویکردهای سالم برای مدیریت احساسات قوی استفاده کنند. اگر آنها به این رویکردها روی نیاورند، احتمالاً به شدت تلاش خواهند کرد تا احساسات را کنار بزنند و در صورت شکست منفجر شوند.
بدن خود را شل کنید، در یک وضعیت راحت بنشینید و چند نفس عمیق بکشید. تصور کنید که از نظر احساسی درگیر هستید. شاید در حال تجربه خشم، رنجش، ترس، اندوه یا اضطراب هستید. یک احساس را انتخاب کنید، نسبت به آن احساس خوبی داشته باشید و مدتی را با آن بگذرانید. می توانید انتخاب کنید که از دور به آن نگاه کنید یا کاملاً در این احساس غوطه ور شوید. ممکن است احساس کردن یا حتی فکر کردن در مورد آن سخت باشد. ممکن است بخواهید از شر این احساس خلاص شوید. بیایید به جای اجتناب از احساسات، رویکردهای مختلف را امتحان کنیم.
آگاهی
این احتمال را در نظر بگیرید که بتوانید به جای اینکه آن احساس را کنار بزنید یا از آن فرار کنید، کاملاً از آن احساس آگاه شوید. اما اگر در این مورد تعجب کنید چه؟ این چه حسی دارد؟ آیا رنگ، شکل، صدا یا ظاهر دارد؟ به جای مبارزه با آن، نادیده گرفتن آن یا کنار زدن آن، تصور کنید که با این احساس نشسته اید. روی موقعیتی که این احساس را در شما ایجاد می کند تمرکز نکنید. در عوض، از احساسات درونی خود آگاه باشید. عاطفه مربوط به اتفاقی نیست که در درون شما می گذرد. احساسات اثرات فیزیکی دارند و باید به نشانه های این هیجان در بدن خود توجه کنید. شاید دهانتان خشک است، ماهیچه هایتان منقبض شده اند، چشمانتان پر از اشک است، شاید بدون اینکه متوجه شوید مشت هایتان را گره می کنید یا قلبتان تند می تپد.
به خودتان اجازه دهید این احساسات را تجربه کنید. این احساسات ممکن است بسیار قوی، بسیار شدید باشد که نادیده گرفته شود، یا به سختی می تواند از نظر فیزیکی آگاه باشد و با بدن شما هماهنگ باشد. اگر آگاهی و کشف احساسات برای شما خیلی سخت است، می توانید به خود بگویید:
“اشکالی ندارد، من در امان هستم.”
من می توانم آن را بدون گوشه گیری یا تحت تأثیر قرار دادن آن احساس کنم.»
“من می توانم با آن احساس دلسوزانه ارتباط برقرار کنم.”
“من می توانم انتخاب کنم که چه کاری انجام دهم، حتی اگر بسیار شدید باشد.”
به لطف این عبارات، می توانید از وضعیت خود آگاه شوید، فرار را متوقف کنید و به جای فرار هر بار که درگیر احساسات شدید هستید، احساسات خود را در آغوش بگیرید.
آرامش خاطر
روش بعدی کاهش تدریجی احساسات است. به احساسی که با آن شروع کردید برگردید یا احساس دیگری را انتخاب کنید. چند نفس آهسته و عمیق بکشید. تصور کنید که سنگی را در برکه ای پرتاب می کنید و سپس امواج را تماشا می کنید که آرام آرام در سکوت فرو می روند. اجازه دهید احساسات شما نیز به همین ترتیب حل شود. این احساس ممکن است به سرعت فروکش کند یا برای مدتی ادامه یابد. زمان مورد نیاز خود را به خود اختصاص دهید. در صورت تمایل می توانید خود را در آغوش بگیرید. یا میتوانید مانند زمانی که یک نوزاد بداخلاق را آرام میکنید، روی شانه او ضربه بزنید. آرامش و آرامش می تواند پاسخی قدرتمند به احساسات قوی باشد. تسکین یک احساس با از بین بردن آن یکسان نیست. آرامش یعنی پذیرفتن احساس، مقابله با آن و اجازه دادن به فروکش کردن آن.
ترک
راه سوم این است که اجازه دهید احساساتتان آزاد شوند. آنها را به روشی قدرتمند اما نه خطرناک از بدن خود خارج کنید. تصور کنید احساس شما ترس است. تصور کنید برای غلبه بر ترس خود می لرزید. ممکن است در واقع شروع به لرزیدن کنید. تصور کنید احساس شما غم و اندوه است. تصور کنید که اجازه دهید اشک هایتان جاری شود تا غم و اندوه شما را از بین ببرد. ممکن است اشک واقعی در چشمان شما جاری شود. تصور کنید مثل شیر غرش می کنید تا خشم خود را از بین ببرید. پاهایت را بکوب! این ایده که احساسات شدید همیشه خطرناک، منفی و اتلاف وقت هستند کاملاً اشتباه است. احساسات باید به طور طبیعی جریان داشته باشند، به صورت فیزیکی بیان شوند و سپس آزاد شوند. شما می توانید انواع احساسات را به روشی ایمن و سالم آزاد کنید.
بازگشت به اینجا و اکنون
چند نفس عمیق بکشید و در بدن خود استراحت کنید. پاهای خود را روی زمین احساس کنید. قدر خود را برای یافتن آرامش در این تجربه پس از آگاهی از احساسات، تسکین و رهاسازی آنها بدانید. البته گاهی اوقات احساسات بسیار قوی هستند. قبل از استفاده از هر یک از این روش ها، ممکن است لازم باشد آن را نرم کنید. در اینجا چند راه برای کاهش احساسات شما وجود دارد. به یاد داشته باشید که این روش ها در مورد سرکوب احساسات نیستند، بلکه برای آوردن آنها به فضای امن آگاهی، آرامش یا رهاسازی هستند.
دست و صورت خود را با آب سرد بشویید.
با شدت ورزش کنید.
از طبیعت خارج شوید.
هر زمان که احساس شدیدی داشتید، میتوانید تمرکز حواس، آرامش یا رها کردن را در همان لحظه تمرین کنید. از آنجایی که احساسات هر روز بخشی از زندگی ما هستند، فرصت های زیادی برای تمرین خواهید داشت.