به گزارش پی ام آپ به نقل از ایلنا: بابک نگهداری در همایش راهبردهای اقتصاد مسکن اظهار داشت: ایجاد ذهنیت های مشترک در حوزه های مختلف جامعه در حوزه مسکن نویدبخش اتفاقات خوبی در حوزه مسکن است و نشان دهنده جهت گیری های صحیح در حوزه مسکن است. . سیاست ها.: در مدیریت دو نوع رفتار وجود دارد، اولاً یک مدیر نباید نگاه تک بعدی داشته باشد و این موضوع را مشکل تلقی کند و برای حل آن راهبردی در نظر بگیرد. اما رفتار دوم این است که یک مدیر به جای حل مشکل، به رفتارهای نمایشی، شعارها و وعده ها متوسل می شود.
وی ادامه داد: رویکرد انقلابی و صحیح اولین نگرش و نگرش است و باید مشکل مسکن به معنای واقعی حل شود. البته در این دوره فعالیت های خوبی صورت گرفته است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه شاخص ارزشیابی باید ماهیتش موثر باشد، گفت: رهبری بارها تاکید کرده اند که نتیجه فعالیت ها و اقدامات باید در زندگی مردم دیده شود و معیشت مردم را بهبود بخشد. من فکر می کنم یکی از مهم ترین شاخص ها در بخش مسکن، شاخص قیمت مسکن و دسترسی مردم به مسکن و توانایی خرید مسکن است.
نگهداری اضافه کرد: قیمت مسکن، درآمد و قدرت خرید مردم در شاخص توان خرید مسکن لحاظ شده است و هر چه قیمت مسکن بالاتر باشد، قدرت خرید مردم و مسکن در سطح بی سابقه ای قرار دارد و این نشان می دهد که با قیمت مسکن فاصله داریم. شاخص قیمت مسکن
وی با بیان اینکه عاملی که در افزایش قیمت مسکن تاثیرگذار بوده است، گفت: اولین عامل موثر موضوع تورم است و تورم بر قیمت مسکن تاثیرگذار است، دومین عامل کاهش تولید مسکن در دهه 90 است که کاهش یافت. تولید در عرضه و در نهایت قیمت در بازار املاک موثر بوده و عامل سوم بحث سفته بازی در بازار املاک بوده است.
نژداری با بیان اینکه مسکن یک موضوع راهبردی در کشور است و فراکسیون راهبردی مجلس نیز به خوبی به این موضوع پرداخته است، اظهار داشت: اگر ریشه گرانی مسکن را در این موضوعات بدانیم باید رویکردی جامع برای حل مشکلات داشته باشیم. مشکل و در عین حال کنترل تورم و رشد. بیایید تولید را در این حوزه دنبال کنیم. ما باید مردمی کردن اقتصاد، کاهش مالکیت دولت و به حداکثر رساندن مشارکت بخش خصوصی را در نظر بگیریم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به راهکارهای حل معضل مسکن در کشور گفت: اصلاح قانون مسکن یکی از راهکارهاست که در حال حاضر قانون پیش فروش مسکن با سخت گیری های فراوان اعمال می شود و سادهسازی این قانون میتواند راهگشا باشد. راه حل دیگر فعال شدن تعاونی های مسکن است که با وجود مشکلاتی که تعاونی ها دارند، این گروه ها می توانند یکی از راهکارهای حل مشکلات مسکن مردم باشند. همچنین تامین مالی از طریق روشهای مختلف از جمله اوراق، صکوک، جبران خسارت، تولید، صندوق پروژه و… از جمله ابزارهای قابل استفاده در حوزه تامین مالی مسکن است.