ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیات کربلای 7 را انجام داد اسفند سال 1365 در منطقه عمومی حاج عمران عراق و با تصرف و آزادسازی اهداف به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، عملیات آفندی کربلای 7 با هدف وارد کردن خسارت به نیروهای عراقی، کاهش فشار بر منطقه عملیاتی کربلای 5 و 6، بسترسازی برای عملیات بعدی قرارگاه رمضان و انتقام خون شهدای بمباران انجام شد. از شهرهای ایران، بازپس گیری ارتفاعات حساس 2519 و تپه شهدا و گردمند و تسلط بر محور حاج عمران – چمن مصطفی – گلاله طراحی و اجرا شد.

نیروهای ارتش 64 ارومیه به فرماندهی سرهنگ غضنفر آذرفر ساعت 24 بامداد چهارشنبه سیزدهم این عملیات را با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام دادند. اسفند در سال 1365 در غرب پیرانشهر و منطقه عمومی حاج عمران و در عمق بیست کیلومتری خاک عراق آغاز شد. سربازان لشکر با راهپیمایی 24 ساعته در برف نیروهای عراقی را غافلگیر کردند.

این عملیات تنها یک عملیات نیمه گسترده محسوب می شود. محدوده این عملیات شامل مناطق حاج عمران، تنگه دربند، ارتفاعات گردمند، تپه سرخی، یال کله اسبی و دامنه جنوبی ارتفاعات گردیکو معروف به تپه شهدا بود. منطقه حاج عمران کوهستانی و صعب العبور است و بریدگی های زیادی دارد.

ارتفاع 2519 در حاج عمران همراه با ارتفاعات واراس، شهدا، نصر و گردمند بسیار مهم بود زیرا بر تمامی مناطق چمن مصطفی، میمی‌خالان، ارتفاعات ناپردان، تپه شهدا، نصر و صدر تسلط کامل داشت که تعداد تلفات باعث کاهش تلفات نیروهای ایرانی شد. . تسلط نیروهای ایرانی بر ارتفاعات سیدکان، تنها محور ارتباطی ایران و عراق، جاده پیرانشهر – رواندز را تهدید می کرد.

با استقرار در قله 2519 و قله های مجاور این ارتفاع، شهرها و روستاهای شیورش، حاج عمران، زینو، میوتن، رایات، دربند، نو پوردان، گلاله، چومان مصطفی و پادگان حاج عمران مستقیماً در دید ایرانیان قرار گرفت. نیروها و منطقه برای نیروهای عراقی ناامن شد و پیشروی بیشتر در عمق خاک عراق در این منطقه آسان خواهد بود.

در اولین ساعت عملیات، نیروها و تکاوران لشکر 64 ارومیه به سمت مواضع عراق پیشروی کردند. پس از گذشت حدود یک ساعت و چهل دقیقه، این یگان اعلام کرد که نیروها به صورت رزمی در نزدیکی مواضع عراق مستقر هستند و تیم مهندسی و کارشناسان مشغول ایجاد گذرگاه، خنثی سازی مین و بریدن سیم خاردار هستند.

گردان تکاوران پس از حدود دو روز درگیری شدید و گاه دوئل با پشتیبانی آتش یگان های توپخانه و بالگردهای نیروی هوایی، موفق به تصرف اهداف تعیین شده، سرکوب تانک های دشمن و استقرار مواضع خود در اهداف تصرف شده شدند.

پایگاه هوایی کرمانشاه با استقرار در پادگان پسوه، نیروهای عراقی را با سه تیم آتش نشانی، سنگر و ده ها دستگاه زرهی منهدم کرد. گردان 407 مهندس و جهاد سازندگی قم نیز نقش مهمی در حفظ موفقیت های عملیات در ساخت استحکامات و جاده ها برای تحکیم و تثبیت اهداف تصرف داشتند.

در این عملیات بیش از 2300 نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی شدند و 185 نفر نیز اسیر شدند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *