بعدی- کودکانی که از نظر ذهنی قوی هستند در برخورد با مشکلات، غلبه بر شکست ها و رویارویی با چالش ها عملکرد بهتری دارند. این قدرت ذهنی هیچ ارتباطی با احساسات سرکوب شده یا رفتار سفت و سخت ندارد. برعکس، این کودکان انعطاف پذیر، شجاع و سرشار از اعتماد به نفس هستند.
طبق گزارش فرارو به نقل از Verywellfamily، تقویت قوای ذهنی در کودکان مستلزم آموزش سه مهارت اساسی است:
- افکار واقع بینانه را جایگزین افکار منفی کنید.
- کنترل احساسات به جای افتادن در دام آنها.
- ایجاد رفتارهای مثبت و مؤثر.
در زیر 10 راهکار برای تقویت قوای ذهنی کودکان آورده شده است:
1. آموزش مهارت های ویژه
انضباط را ابزاری برای تربیت بدانید نه تنبیه. از پیامدهای رفتار کودکان برای تقویت مهارت حل مسئله و مدیریت هیجانی آنها استفاده کنید. این مهارت ها به آنها کمک می کند تا در رویارویی با موقعیت های دشوار مؤثرتر باشند.
2. بگذارید اشتباه کنند
به کودکان بیاموزید که اشتباه کردن بخشی طبیعی از یادگیری است. به آنها فرصت دهید تا از اشتباهات خود درس بگیرند و زمانی که دوباره با همان چالش روبرو می شوند، تجربیات جدیدی کسب کنند.
3. یاد بگیرید که با خودتان صحبت کنید
کودکان گاهی اوقات درگیر افکار منفی و پیش بینی فاجعه می شوند. به آنها بیاموزید که افکار خود را بررسی کنند و به حقایق و احتمالات مثبت به جای منفی فکر کنند.
4. تشویق به رویارویی با ترس ها
از ترس فرزندتان نترسید! اگر از چیزی می ترسد، او را تشویق کنید تا قدمی کوچک برای مقابله با آن بردارد. مثلاً اگر از تاریکی می ترسد، کم کم او را با محیط تاریک آشنا کنید و تلاش او را تحسین کنید.
5. اجازه دهید او ناراحتی را تجربه کند
نجات کودک از یک موقعیت ناخوشایند، احساس درماندگی کودک را تقویت می کند. به او فرصت دهید تا ناراحتی، خستگی و شکست را تجربه کند. این تجربیات به رشد قدرت ذهنی او کمک می کند.
6. سازماندهی شخصیت
کودکان به یک قطب نمای اخلاقی نیاز دارند. اهمیت ارزش هایی مانند صداقت، مهربانی و همکاری را به آنها بیاموزید. کودکانی که دارای ارزشهای قوی هستند، تصمیمات بهتری در زندگی میگیرند، حتی زمانی که دیگران موافق نیستند.
7. قدردانی را در اولویت قرار دهید
قدردانی ابزاری قدرتمند برای تغییر دیدگاه است. به فرزند خود بیاموزید که در هر موقعیتی نکات مثبت را بیابد و از آنها سپاسگزار باشد. این تمرین روحیه او را تقویت می کند و او را تشویق به حل مشکلات می کند.
8. مسئولیت پذیری را ارتقا دهید
قدرت ذهنی به معنای پذیرش مسئولیت رفتار و احساسات است. وقتی فرزندتان اشتباه می کند، او را تشویق کنید که عذرخواهی کند و اشتباه را اصلاح کند.
9. مهارت های مقابله هیجانی
به جای آرام کردن کودک عصبانی یا ناراحت، به او بیاموزید که چگونه احساسات خود را مدیریت کند. کودکانی که احساسات خود را بهتر درک می کنند، آمادگی بیشتری برای رویارویی با چالش ها دارند.
10. الگوسازی قدرت ذهنی
به فرزندان خود نشان دهید که چگونه از قدرت ذهنی خود استفاده می کنید. در مورد اهداف شخصی خود و اینکه چگونه برای رسیدن به آنها تلاش می کنید صحبت کنید.