bato-adv

53 سال پیش به دلیل افزایش مالیات و قاچاق صدای خوانندگان روی نوار کاست که به تازگی وارد بازار ایران شده بود، هنرمندان معترض به روزنامه آمدند.

به گزارش «اطلاعات آنلاین» 53 سال پیش، زمانی که نوار کاست در حال توسعه بود و قرار بود جایگزین صفحه گرامافون شود و مالیات صفحه گرامافون افزایش یافته بود، تولیدات خوانندگان آن زمان با قیمت کمتری به فروش می رسید. این امر باعث شده بود که درآمد آنها به میزان قابل توجهی کاهش یابد. همین موضوع باعث شد تا از طریق رسانه ها قاچاق صدایشان را پیگیری کنند.

روزنامه اطلاعات در پانزدهم دی ماه 1350 نوشت: در پی جنجال خوانندگان و صاحبان شرکت های پخش صفحه، چند خواننده، آهنگساز و صاحب شرکت به روزنامه آمدند و مطالبی را که می خواندند مطرح کردند.

حسین موفق:

5 هزار تومان برای تنظیم ارکستر و ضبط یکی من برای آهنگ هایم هزینه کردم. البته این آهنگ از صدا و سیما پخش شد و با استقبال فوق العاده ای مواجه شد. نوار را به شرکتی که با آن قرارداد داشتم دادم تا بعداً درصدی بگیرم. هر جا که برای اجرای برنامه می رفتم، می خواستند این آهنگ را اجرا کنم، اما شرکتی که برای گرفتن پول رفتم، تیراژ فروش بسیار کمی به من نشان داد. این مورد باعث اختلاف شدید من و شرکت شد که چطور آهنگی که در همه جا اینقدر استقبال و شنیده می شود از نظر فروش تیراژ پیدا نکرده است. بعد از کمی تحقیق دیدم این آهنگ به صورت کاست فروخته شده است، بعد متوجه شدم که شرکت راست می گوید و از 5 هزار تومانی که داده بودم 2 هزار تومان دریافت کردم. می بینید که من فقط 3 هزار تومان ضرر کردم.

این وظیفه قوه قضائیه و اداره اطلاعات پلیس است که عده ای را بسیج و بازداشت کنند تا دیگران پاسخگوی کارشان باشند، زیرا اینها یکی دو مورد نیست که بتوانیم کاری انجام دهیم.

ایرج مهدیان:

از زمانی که متوجه این موضوع شدم نه تنها برای خودم بلکه برای همه دوستان و همکارانم واقعا ناراحت شدم، زیرا دیگران نباید از زحماتی که ما می کشیم سوء استفاده کنند. حق ما نباید ضایع شود و مطالبه مشروع ما دفاع از ما و رسیدن به خواسته هایمان است. خوشحالیم که روزنامه این موضوع را مطرح کرد و از ما حمایت کرد و همین حمایت است که می تواند مامان را روی پای ما نگه دارد. انتظار داریم مردم از ما حمایت کنند. چون ما به خاطر آنها و برای آنها می خوانیم.

عارف:

قانون حمایت از نویسندگان برای ما بسیار مفید بود، اما وضعیت شلوغی به وجود آمد. انتظار داریم مقامات بالاتر بتوانند به وضعیت ما رسیدگی کنند. شاید در ابتدا از شرکت های اشتراک صفحه نمایش ناراضی بودیم، اما اکنون دلمان برای آنها می سوزد.

البته در همه جای دنیا کاست هست اما با مثال صفحه هم کنترل می شود. من معتقدم باید ترتیبی وجود داشته باشد که شرکت‌های پخش بتوانند آهنگ‌ها را خودشان روی نوار ضبط کنند و روی کاست پخش کنند. در این میان نباید علایق آهنگسازان، شاعران و خوانندگان از بین برود.

ساوسان:

سوزان می گوید من به شدت به این موضوع اعتراض دارم و اولین نفری بودم که به این موضوع اشاره کردم که فروش صفحه کاهش یافته و این به ضرر پیج های فروش و شرکت ها است. بازیگران به خواننده گمشده منجر به این می‌شود که خوانندگان منتظر باشند تا کسی شروع کند و سپس آنها را دنبال کنند.

می پرسیم به نظر شما کاست بهتر از صفحه نیست؟

سوزان می گوید: مطمئنا تمیزتر است، اما به شرطی که کاست را به قیمت دیگری بفروشند، یعنی هر آهنگی که روی کاست ضبط می شود، قیمت صفحه باشد، به طوری که برای مردم فرقی نمی کند. یک نوار کاست یا یک صفحه بخرید. همین چند روز پیش قرارم را با یک شرکت کنسل کردم چون همه چک ها برگشته و واقعا همه شرکت ها ورشکسته هستند.

حمیرا یا حقی:

ضبط روی نوار بدون اجازه نویسنده یک نوع تقلب است و از نظر انسانی هم منزجر کننده است، چون مالیات صفحه را بالا بردند، قیمت صفحه هم به همین دلیل بالا رفت، فروش شرکت ها کاهش یافت.

برای جلوگیری از این موضوع باید قیمت صفحه نمایش را به نحوی کاهش دهند تا مردم بتوانند صفحه نمایش را خریداری کنند. مسلم است که نوار آسانتر و تمیزتر است، اما تسلط شنونده بر نوار کمتر از صفحه نمایش است، زیرا شنونده می تواند هر آهنگی را که دوست دارد از طریق صفحه پخش کند، اما این کار با نوار، مخصوصاً کاست، دشوار است.

رشید مرادی:

این آهنگساز می گوید: می دانم که نوار در اروپا و آمریکا رواج پیدا کرده است و بی شک در ایران هم رواج پیدا خواهد کرد. یک کاست وجود دارد. وزارت دارایی برای مالیات خود آنها را مهر می کند. کاست هایی که بدون مهر ملک و بدون مهر سازنده وارد بازار می شوند، قاچاق هستند. هیچ فروشگاهی جرات فروش کاست بدون مهر ملک و بدون علامت سازنده را ندارد. قاچاق است. هیچ فروشگاهی جرات نمی کند کاست بدون مهر ملک و نشان سازنده بفروشد، همانطور که صفحه بدون علامت قاچاق است.

مقداری نوار را به صورت توپ های بزرگ با قیمت بسیار ارزان از خارج به گمرک ایران وارد می کنند و در ایران جعبه کاست درست می کنند و آن توپ های نوار را به قطعات کوچک تقسیم می کنند و داخل کاست می گذارند و با قیمت ارزان تری در اختیار مردم قرار می دهند. قیمت شایسته است وزارت دارایی برای اخذ حق مرز با ما همکاری کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما