در ادامه خواص گیاه رزماری و کاربرد آن بری درمان و برطرف کردن بسیاری از مشکلات را می توانید مطالعه کنید.
رزماری درختچه ای همیشه سبز از خانواده نعناع است و بومی منطقه مدیترانه است. گلبرگ های این گیاه و روغن به دست آمده از آن قرن ها در سلامتی مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از اسنپ، عطر کاج مانند این گیاه یکی از عناصر اصلی رایحه درمانی برای کاهش استرس است. همچنین معمولاً در لوازم آرایشی و طعم دهنده استفاده می شود.
نام دیگر رزماری چیست؟
قدیمی ها این گیاه را تاج گل کوهی می نامیدند و از آن به عنوان ادویه غذا استفاده می کردند. «رومران» و «رز مریم» نامهای دیگر این گیاه سبز و چند ساله است.
فواید رزماری برای پوست و مو
اگر میل قلبی شما پوست و موی سالم است، رزماری را به برنامه مراقبت از پوست و مو اضافه کنید. به یاد داشته باشید که طبیعت بهترین منابع گیاهی و طبیعی را برای مراقبت از پوست و مو به ما ارائه می دهد. با افزایش گردش خون در ناحیه سر و صورت، برگ و روغن این گیاه آلودگی های اضافی را از بین برده و سلامت طولانی مدت این نواحی را تضمین می کند.
در ادامه با جزئیات بیشتری در مورد خواص رزماری صحبت خواهیم کرد.
1. رزماری برای درمان موثر آکنه پوست
آیا به دنبال راهی طبیعی برای از بین بردن جوش و آکنه هستید؟ رزماری را امتحان کنید! این گیاه خاص به دلیل خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد میکروبی بسیار قوی خود برای درمان شدیدترین آکنه های پوستی مناسب است. گنجاندن عصاره این گیاه یا برگ های طبیعی رزماری در روتین مراقبت از پوست می تواند یک استراتژی موثر برای درمان آکنه آزار دهنده باشد.
2. معجزه ضد پیری پوست
همانقدر که نگران پیری زودرس پوست خود هستید، رزماری نگران شما نیز هست! بر اساس تحقیقات قبلی، گیاه رزماری می تواند از پوست ما در برابر اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش محافظت کند. همچنین میتواند خطوط و چین و چروکها را که اولین نشانههای پیری هستند، محو کند.
3. تقویت بافت پوست با رزماری
ظاهر کدر پوست ما اغلب به دلیل تجمع سلول های مرده و گردش خون ناکافی است. یکی از خواص رزماری برای پوست تحریک گردش خون و حمایت از تشکیل سلول های جدید است. فقط با استفاده از رزماری میتوانیم بافت پوست را احیا کنیم و آن را روشنتر، صافتر و جوانتر کنیم.
4. رفع اسکار با کمک رزماری
یکی دیگر از خواص رزماری کمک به بهبود زخم و جلوگیری از ایجاد جای زخم است. ما این خاصیت خوب را مدیون خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی رزماری هستیم که به طور قابل توجهی التهاب و استرس اکسیداتیو در ناحیه زخم را کاهش می دهد.
5. ریزش مو را با رزماری متوقف کنید
تاثیر گیاه رزماری بر روی مو بر کسی پوشیده نیست. افزایش جریان خون در پوست سر، تقویت فولیکول ها و جلوگیری از ریزش مو تنها یکی از خواص محبوب آن است. همچنین نباید از تاثیر روغن رزماری بر روی مو و سلامت آن غافل شوید.
6. رزماری برای تقویت رشد مو
یکی از بهترین خواص رزماری برای مو این است که پوست سر را برای رشد مو تغذیه می کند و در صورت استفاده منظم باعث افزایش تعداد و ضخامت موها می شود.
7. از سفید شدن زودرس موها جلوگیری کنید
وقتی صحبت از سفیدی مو می شود، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. از آنجایی که رزماری خاصیت تیرگی دارد و استفاده منظم از آن می تواند از سفید شدن زودرس موها جلوگیری کند، بهتر است آن را در برنامه مراقبت از موی خود قرار دهید تا بعداً از تارهای سفید استقبال کنید.
8. درمان مشکلات پوست سر
روغن رزماری سرشار از خواص ضد التهابی و ضد قارچی است و یک درمان ارزشمند برای اگزمای پوست سر است. مالیدن روغن رزماری به پوست سر می تواند التهاب و خارش این ناحیه را کاهش دهد و شوره های مزاحم را از بین ببرد.
فواید رزماری برای سلامتی
در این قسمت چند نمونه از مهم ترین خواص رزماری برای آقایان و خانم ها برای سلامت کلی بدن را شرح می دهیم.
1. خواص رزماری برای بهبود هضم
اگرچه هنوز هیچ مدرک علمی برای این موضوع وجود ندارد، رزماری از زمان های قدیم برای تقویت دستگاه گوارش استفاده می شده است. دلیل آن ممکن است افزایش ترشح اسید معده و بهبود هضم غذا باشد. رزماری یکی از گیاهانی است که معمولا برای درمان یبوست استفاده می شود.
2. خواص رزماری برای کاهش وزن
بسیاری از مردم رزماری را به دلیل خواص بی نظیر چربی سوزی و کاهش وزن آن استفاده می کنند. عصاره این گیاه دارای خواص ضد التهابی و ضد قند خون است و می تواند به کاهش وزن کمک کند. برای مشاهده خواص رزماری در کاهش وزن، جوشانده جادویی و فوق العاده رزماری را امتحان کنید.
3. بهبود حافظه و تمرکز با رزماری
جالب است بدانید که عطر رزماری می تواند قدرت تمرکز، عملکرد، سرعت، دقت و تا حدودی خلق و خوی افراد را بهبود بخشد. دلیل آن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این گیاه دارویی است.
4. اثر رزماری بر سیستم عصبی
به گفته دانشمندان، محتوای اسید کارنوزیک موجود در رزماری می تواند با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در مغز مبارزه کند و مانند یک دیوار دفاعی از سیستم عصبی انسان محافظت کند. بنابراین بسیاری از افراد از رزماری برای رفع ناراحتی های عصبی و درمان بی خوابی استفاده می کنند.
5. با رزماری از زوال عقل جلوگیری کنید
رزماری یکی از داروهای گیاهی است که برای بیماران آلزایمر توصیه می شود. به نظر می رسد مصرف این گیاه توجه و انرژی ذهنی بزرگسالان را تقویت می کند و تا حد خوبی از زوال عقل پیشگیری می کند. اما ما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا با اطمینان در مورد آن صحبت کنیم.
6. خواص ضد سرطانی رزماری
یکی از شگفتانگیزترین خواص رزماری این است که تا حد زیادی از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی خون و سینه جلوگیری میکند و به عنوان یک عامل ضدالتهاب و ضد تومور اثر مثبتی دارد.
7. تقویت سیستم دفاعی بدن
کارنوزیک اسید و رزمارینیک اسید موجود در رزماری دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی بسیار قوی هستند. مصرف منظم این گیاه دارویی خطر عفونت را کاهش می دهد و بازوی قوی سیستم ایمنی در مبارزه با عفونت ها است.
8. استرس را با رزماری کاهش دهید
طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، رزماری کیفیت خواب دانش آموزان را بهبود می بخشد و اضطراب آنها را بسیار بهتر از دارونما تسکین می دهد. این گیاه آرام بخش می تواند ترشح هورمون های استرس را به حداقل برساند و یک درمان سنتی برای بیقراری است.
به خاطر داشته باشید که استفاده طولانی مدت از رزماری نه تنها برای مردان مفید است، بلکه به مرور زمان می تواند تعداد، تراکم و تحرک اسپرم را کاهش دهد و میل جنسی را کاهش دهد.
9. محافظت در برابر دژنراسیون ماکولا
محتوای اسید کارنوزیک، یکی از اجزای اصلی رزماری، به طور قابل توجهی سلامت چشم را بهبود می بخشد. تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری های موثر بر شبکیه خارجی چشم به قدری محسوس است که حتی در درمان های بالینی نیز از آن استفاده می شود.
10. رزماری برای درمان درد آرتریت
یکی دیگر از خواص رزماری تسکین دردهای ناشی از آرتروز است. محققان دانشگاه پنسیلوانیا بر این باورند که روغنهای حاوی رزماری برای بهبود گردش خون بسیار مفید هستند و میتوانند دردهای عضلانی و مفاصل ناشی از آرتریت را درمان کنند، بهویژه زمانی که همراه با رازک و اسید اولئانولیک مصرف شوند.
11. خواص رزماری در نفروپاتی دیابتی
وجود پروتئین در ادرار یکی از علائم مشکلات کلیوی در بیماران دیابتی است. مصرف رزماری، زمانی که با داروهای استاندارد کنترل دیابت ترکیب شود، سطح پروتئین در ادرار را کاهش می دهد و با آسیب کلیوی ناشی از دیابت مبارزه می کند.
12. درمان بیماری لثه
یکی از خواص رزماری برای سلامتی انسان، درمان بیماری ها و مشکلات لثه است. اگر برای درمان خونریزی و تورم لثه به پزشک عادی مراجعه کنید، احتمالاً دهانشویه با جوشانده رزماری را توصیه می کند. به سادگی دو بار در روز به مدت دو هفته از دهانشویه استفاده کنید تا اثرات شگفت انگیز آن را تجربه کنید.
13. با رزماری فشار خون را افزایش دهید
رزماری حاوی چندین روغن ضروری است و می تواند به عنوان یک درمان موقت یا موضعی برای فشار خون پایین استفاده شود. اگرچه خواص آن در افت فشار خون (فشار خون پایین) هنوز از نظر علمی ثابت نشده است، اما می دانیم که می تواند مجاری تنفسی را تحریک کرده و گردش خون را تقویت کند.
بهترین روش استفاده از رزماری چیست؟
می توانید برگ های تازه یا خشک گیاه رزماری را به عنوان چاشنی به مرغ، گوشت، سبزیجات، پاستا و انواع غذاهای سنتی و فست فود اضافه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
بهترین راه برای استفاده از رزماری برای کاهش وزن، تهیه چای است. یک قوری بردارید، مقداری رزماری و آب اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دم بکشد. مصرف جوشانده رزماری تاثیر شگفت انگیزی در لاغری شکم و پهلو دارد.
اخرین حرف
اگرچه هنوز شواهد علمی قطعی برای برخی از خواص رزماری وجود ندارد، اما تجربه نشان می دهد که این گیاه دارویی افزودنی بسیار مهمی در رژیم غذایی است. حتی اگر به هیچ یک از این بیماری ها مبتلا نیستید، مصرف منظم رزماری در غذاها و نوشیدنی ها به شما آسیبی نمی رساند زیرا از بسیاری از مشکلات سلامتی جلوگیری می کند.