در بالا: در اولین روزهای سال نو خورشیدی ، شهر ششتار در استان خوزستان یکی این یکی از مقصد اصلی گردشگران شد. ساختارهای آبی ششتار ، که در لیست میراث جهانی یونسکو ذکر شده است ، با معماری چشمگیر و سیستم آبیاری پیشرفته خود ، توجه بازدید کنندگان را به خود جلب کرده است. مجموعه سازه های آب ششتار شامل آبشارها ، پل ها ، کانال ها و کارخانه های آب ساخته شده در دوره ساسانید است و قرن ها به عنوان یک سیستم آبیاری پیشرفته مورد استفاده قرار گرفته است. این سازه ها نه تنها از کاربردی استفاده می کنند ، بلکه نشان دهنده نبوغ مهندسان ایرانی در مدیریت آب است.
در Nowruz بی نظیر خوش آمدید
بسیاری از مردم از همه جا و جهان هر سال به ششتار می روند تا ببینند این جهان از دنیای آبی که والدین ما با خاک رس و گل انجام داده اند ، شگفت زده و غوطه ور می کند. وقتی برای اولین بار مجموعه ساختارهای آبی Shushtar را می بینید ، خواهید فهمید که چرا مردم ایران و جهان برای دیدن آن به اینجا آورده شده اند. پنج سال گذشته است که گل ها ، خاک رس و آب در کنار هم محکم مانده اند تا دو ساختار آب را تشکیل دهند و زندگی و زندگی را به ارمغان بیاورند.
براساس آمار ، مدیر کل امور شهرداری و شوراهای فرمانداری خوزستان اعلام کرد که در طول نوروز ، 6000 گردشگر در اردوگاه های ششتار نوروزی به شکل بیش از 4000 چادر اسکان داده شده اند. چهره ای شگفت آور نشان می دهد که شوشار به یک گزینه ویژه توریستی در جنوب ایران تبدیل می شود. البته فیلم های اینستاگرام برای دیدن منطقه بی اثر نیستند ، اما تصاویر نشان دهنده زیبایی های منحصر به فرد منطقه است. در حقیقت ، پس از رشت و هورموز ، اکنون نوبت خواسته است. البته بهتر ، طبیعت بکر که انتظار داریم ، سرنوشت هورموز را متحمل نمی شود. به هر حال ، ایران در صورت ترک ، هنوز کشف شده و هنوز هم زیبا است.
کیفیت ساختارهای ششتار ؛ نبوغ معماری
تاریخچه ساختارهای آبی ششتار داستانی از نبوغ باستانی است که بیش از دو هزار سال را در بر می گیرد و نشان دهنده رابطه ریشه دار بین مدیریت انسان و آب در منطقه است. منبع ساختارهای آبی شوشتر به امپراتوری آخامنیدو (از قرن ششم تا 4) باز می گردد ، که اهمیت استراتژیک مدیریت آب را برای پایداری کشاورزی و توسعه شهری به رسمیت می شناسد. با این حال ، در دوره ساسانید (قرن 5 قرن هفتم تا هفتم) بود که این سیستم های هیدرولیک به طور قابل توجهی گسترش یافتند.
پادشاهان ساسانید ، به ویژه در زمان سلطنت Khosrow I (531-579) ، پروژه های بلندپروازانه ای را برای حاوی قدرت رودخانه کارون انجام دادند و آب مؤثر آنها را اداره کردند. آنها شبکه پیچیده ای از کانال ها ، سدها ، پل ها و آسیاب ها را ساختند و ششتار را به یک تعجب هیدرولیک تبدیل کردند.
نام ساختارهای آبی ششتار از شهری که در آن قرار دارند گرفته شده است: شوشتر. نام ششتار به خودی خود از اهمیت تاریخی و فرهنگی برخوردار است که نشان دهنده ریشه های قدیمی منطقه و برجستگی آن به عنوان یک مرکز مهندسی هیدرولیک قدیمی است. اعتقاد بر این است که اخلاق شناسی ششتار دارای منشأ باستانی است که احتمالاً از زبان ایلامیت ناشی می شود ، یک زبان باستانی که قبل از ظهور امپراتوری ایران در منطقه صحبت می شود. با این حال ، معنای دقیق این نام هنوز بحث بین مورخان و زبان شناسان است.
نام “سازه های آبی ششتار” یک اصطلاح مناسب و توصیفی برای مراجعه به شبکه سیستم های هیدرولیک از جمله کانال ها ، سدها ، پل ها و آسیاب های داخل شوشار است. این ساختارها از هویت و تاریخ ششتار جدا نیستند و نمادی از میراث غنی شهر و تسلط آن بر تکنیک های مدیریت آب بیش از دو هزار سال است. علاوه بر این ، این نام به تمایز این شاهکارهای مهندسی مهم سیستم های مدیریت آب مشابه در مناطق دیگر کمک می کند و اهمیت فرهنگی و تاریخی منحصر به فرد میراث هیدرولیک شوشار را برجسته می کند. به عنوان یک میراث جهانی یونسکو ، نام “ساختارهای آبی ششتار” دانش و اهمیت این شگفتی های باستانی را بیشتر بهبود می بخشد.
سام گوراوارد ، محقق در زمینه ترمیم بناها ، در مورد کیفیت ساختارهای آبی Shooshtar نوشت: سازه های آبی Shooshtar مجموعه ای از پل ها ، کمربندها ، کارخانه ها ، آبشارها و کانال های آب بزرگ با دوران باستانی Aquemenide و Sasanida است که یک فناوری کنترل آب غافلگیرکننده در ایران است. به گفته ابن قطب: “ایرانیان گفته اند که از آب دادن آب ، حوضچه ها و سیل ها و سیل ها آگاه نیستند ، به طوری که ساخت پل ها و پل ها و پل های رودخانه ها و چاه ها متوجه آب و دشواری نمی شوند.”
کاربران چه گفتند؟
محمد کالور ، فعال در زمینه فرهنگ و هنر ، نوشت: ساختارهای آبی ششتار ، نتیجه اجداد ما در دوره ساسانید ، واقعاً باورنکردنی هستند!
علی: ما امیدواریم که نابود نشود. ما باید به این منطقه برویم. ای کاش آنها نتوانستند آن را نابود کنند.
مایا: از نظر من ، سازه های آبی ششتار نیز در شب زیبا هستند
وقتی این منظره هتل را می بینید
و مسافران را ترغیب می کند تا از این زیبایی لذت ببرند.
و لاله: یکی از شگفتی های روز ما این است که مردم شوشتار به همراه این شاهکار مهندسی آب در دوران قاجار ، برای ایجاد مزارع و باغ های کشاورزی کمبود آب را متحمل شدند و به صورت دستی یا توسط حیوانات بودند تا آب لازم را برای باغ های کوچک پاسیو آب دهند.
منبع:برترینها