بعدی- دختر جوانی با موهای آشفته، دستهای آغشته به جوهر خودکار و کاغذهای مچاله شده که هزاران بار در دستان لرزانش فشرده شده بود، وارد اتاق تحریریه مجله روشنفکر شد. کاغذش را با اندوهی عمیق و چهره ای که از شرم سرخ شده بود روی میز گذاشت. این صحنه اولین دیدار فریدون مشیری و فروغ فرخزاد است. شاعری که با دلی پر از شور و دلی پر از رنج آمد تا مرزهای ادبیات را جابجا کند و گفت وگویی تازه در شعر فارسی بگشاید. شاعری که احمد شاملو استاد شعر معاصر درباره او می گوید: شعر فروغ فرخزاد برای من چیزی فراتر از شعر است.
بر اساس گزارش فردا، فروغ فرخزاد در هشتم دی در سال 1313 در تهران به دنیا آمد، اما این دنیا نتوانست آن گونه که باید از این روح لطیف بهره ببرد. زندگی او کوتاه و پر از تلخی عمیق بود. قبل از انتشار آخرین دفتر شعرش در 24 بهمن در سال 1345 زندگی وی بر اثر سانحه رانندگی به پایان رسید و پیکرش در قبرستان ظهیرالدوله تهران به خاک سپرده شد.
فروغ در سال های نوجوانی با روحیه ای خلاق و دنیایی از شعر در دلش نشان داد که چقدر این دنیای غریب را دوست دارد. پدرش از همان روزهای اول او را به نوشتن تشویق کرد و آرزو کرد که روزی در ادبیات مطرح شود. در 17 سالگی مجموعه شعر «اسیر» را سرود و در سال 1331 منتشر کرد، اما فروغ با «تولدی دیزهر» دنیا را در شعر فارسی دگرگون کرد.
«تولدی دیگر» نه تنها برای فروغ تولدی دوباره بود، بلکه تولدی نو در مفهوم شعر فارسی بود. انقلابی در ادبیات، زنجیرهایی را که از گذشته در دست او بود، گسست و به شعری نو و بی نظیر دست یافت. او در این اثر خود را از قیدهای خفقان رها کرد و شعر را از زنجیر رمانتیسم متعارف رها کرد.
در میان اشعار فروغ زندگی آشفته و غمگین او به خوبی نمایان است. دردهای ناشی از عشق و جدایی و فقدان مادری و فرزندی در دفتر اولین اشعار «اسیر» و «دیوار» به شکلی حزن انگیز و دلنشین منعکس شده است. فروغ در این اشعار می کوشد دردهایش را با تمام وجود در کلام بازتاب دهد: عشقی که در شعرهای «یاد گذشته» و «افسانه تارت» فهمیده می شود، جدایی که در «شیطان شب» نمایان است و غیره. اشعار و رنج مادری که در دوری از فرزندش ثبت شده است.