بر اساس نظر متخصصان، حتی با مواد مخدر رقابت میکند! این امر به دلیل افزایش ترشح هورمون دوپامین در بدن نتیجه پرخوری است.
خوردن و پرخوری اعتیادآور است و به گفته کارشناسان حتی با مواد مخدر هم رقیب است! زیرا ترشح هورمون دوپامین در بدن در نتیجه پرخوری افزایش می یابد.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، آیا در فریزر منزل خود خون تقلبی می ریزید و هر شب داخل آن بستنی می ریزید؟ آیا یک ساعت بعد از خوردن ناهار هنوز گرسنه هستید و باید دوباره به بوفه دانشگاه یا محل کار بروید؟ آیا اعصابتان آرام است و تا چیپس، میوه های خشک یا شکلات های روز را روی میز نیاورید، نمی توانید تمرکز کنید؟ آیا همیشه یک تکه شکلات نیمه خورده در جیب خود پیدا می کنید؟ سپس احتمالاً می دانید که مبارزه با پرخوری که از گرسنگی منشأ نمی گیرد چقدر دشوار است. ممکن است با خود فکر کنید که هیچ اراده ای ندارید یا در مورد غذا ضعیف هستید، اما محققان به این معنا شما را سرزنش نمی کنند، بلکه مجموعه ای از تعاملات مغزی را که به صورت میل شدید و سیری ناپذیر به خوردن ظاهر می شود، سرزنش می کنند. برای خوردن در زیر می توانید چهار دلیل مهم را بخوانید که به شما اجازه نمی دهد عادت غذایی خود را ترک کنید.
مغز شما هورمون های استرس را ترشح می کند و در نتیجه پرخوری می کنید.
می دانید چگونه در موقعیت های استرس زا مغز شما باعث می شود که مدام هوس غذاهای خاصی داشته باشید؟ این غذاها به اصطلاح به غذاهای راحتی تبدیل می شوند که تا زمانی که به آنها نرسیده اید اجازه نمی دهند مغزتان آرام بگیرد. (شما احتمالاً در حال حاضر سر خود را تکان می دهید و به صدها بار فکر می کنید که برای خرید شکلات و آب نبات به خانه رفته اید و همه آنها را قبل از جلسات کاری یا بعد از دعوا با همسرتان به هم ریخته اید!)
البته کل ماجرا به همین جا ختم نمی شود، زیرا محققان دانشگاه فلوریدا می گویند چربی ذخیره شده در ران ها و شکم پیام های خاصی به مغز می فرستد که اجازه نمی دهد پاسخ استرس مهار شود. در نتیجه هیچ گاه احساس سیری نمی کنید و چشمانتان همیشه به دنبال غذا است.
می خواهید بدانید چگونه این چرخه را بشکنید؟ یک روش کاهش مصرف کافئین در رژیم غذایی روزانه است. مصرف کمتر چای، قهوه، نوشابه، نسکافه، شکلات کمتر و … به معنای مصرف است، زیرا کافئین پاسخ استرس را تشدید می کند. سپس به جای این انتخاب اشتباه، دمنوش های گیاهی را برای آرامش بیشتر انتخاب کنید. علاوه بر این، سوزاندن چربی های اضافی شکم و ران در باشگاه، روش دیگری برای جلوگیری از این گرسنگی های آزاردهنده است.
بیایید از همان ابتدا مأموریت خود را روشن کنیم. خوردن و پرخوری اعتیادآور است و به گفته کارشناسان حتی با مواد مخدر هم رقیب است! زیرا ترشح هورمون دوپامین در بدن در نتیجه پرخوری افزایش می یابد. نقش دوپامین ایجاد احساس خوب در شماست! وقتی این هورمون مرکز پاداش مغز را فعال میکند، مدام به دنبال چیزی میگردید که همان تأثیر را روی شما بگذارد و بارها و بارها پرخوری میکنید تا زمانی که تبدیل به عادت شود. مقدار زیادی سوسیس، شکلات، چیزکیک یا چیزکیک، سوسیس و غیره. میل شما به خوردن را تقویت می کند و هر بار که به سراغ این غذاها می روید بیشتر می خورید. در واقع تأثیر این مواد مغذی درست مانند تأثیر مواد مخدر بر معتادان است و به این ترتیب شما را عادت می دهد که هر بار برای لذت و آرامش بیشتر دوز مصرفی خود را افزایش دهید! جالب است بدانید که آنها این فرضیه را روی موش ها آزمایش کردند و متوجه شدند که این موجودات آنقدر به غذاهایی مانند آب نبات و شکلات عادت کرده اند که برای ترک این عادت باید به آنها شوک الکتریکی داده شود.
برای رهایی از این عادت با دور زدن مغز، باید سه چیز را در رژیم غذایی روزانه خود کاهش دهید. 1. نمک 2. شکر و 3. روغن
هورمون های مغز شما را به خوردن غذاهای چرب وادار می کند
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا برخی از افراد برای خوردن یک کاسه سالاد پر از سبزیجات تازه و رنگارنگ هیجان زده می شوند، در حالی که برخی دیگر خوردن سالاد را یک کابوس می دانند، در عوض با دیدن سیب زمینی سرخ شده یا یک بشقاب چرب احساس خوبی دارند؟ و غذاهای تند تحقیقات نشان می دهد که کمبود برخی از انواع هورمون های مغزی مقصر است.
محققان آمریکایی اخیرا اعلام کرده اند که کمبود هورمونی به نام «گلوکاگون» منجر به پرخوری و همچنین افزایش میل افراد به خوردن چربی می شود.
کدام عامل می تواند ترشح این هورمون را در بدن تنظیم کند و احساس سیری شما را تقویت کند؟ شاید عجیب به نظر برسد، اما پاسخ این سوال خواب کافی است. اگر 7 تا 8 ساعت خواب خوب داشته باشید، سطح هورمون در بدن شما تنظیم می شود و کمتر گرسنه می شوید.
در بیشتر مواقع، پرخوری پاسخی به گرسنگی واقعی نیست، بلکه صرفاً پاسخی برای به دست آوردن آرامش ذهنی و رفع برخی نیازهای روانی است. راستی با رئیست حرف زدی، عاشق شدی، خیلی کار داری و استرس داری… اما به جای اینکه راه حلی برای سرکوب این احساسات و عواطف پیدا کنی، واردش می شوی. با یخچال و آشپزخانه وارد یک رابطه عاطفی عمیق می شود! یکی از مهم ترین احساساتی که باعث می شود در این دام بیفتید و به خصوص خانم ها را تحت تاثیر قرار دهد، احساس افسردگی است.