به گزارش بازتاب آنلاین، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (دوشنبه) پیامی تصویری به مناسبت سال نو میلادی منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، گوترش نسبت به این وضعیت که آن را “فروپاشی آب و هوا” توصیف کرد، احساس بحران شدیدی کرد. وی خطاب به جهانیان تاکید کرد: باید از این مسیری که به نابودی منتهی می شود رها کنیم.
وی با نگاهی به آینده پایان سال گفت: «در سال 2024، با توجه به جنگها و نابرابریها و شکافهای اجتماعی مکرر، یافتن امید دشوار بود.»
او همچنین خاطرنشان کرد که دهه گذشته یکی از گرم ترین 10 سال ثبت شده را داشته است، و این را به عنوان یک فروپاشی آب و هوا در زمان واقعی توصیف کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: ما باید از این مسیری که به ویرانی منتهی میشود رها کنیم و نباید زمان را تلف کنیم.
گوترش از کشورها خواست تا با کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای، جهان را در مسیر امن تری قرار دهند.
به گزارش NHK، گزارش گوترش در حالی منتشر شد که سازمان جهانی هواشناسی نیز روز قبل هشدار داده بود که سال 2024 گرم ترین سال تاریخ خواهد بود.
سلست سائولو، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی نیز گفت که هر درجه از گرم شدن مهم است و منجر به افزایش رویدادهای اقلیمی خواهد شد و بحران افزایش دما «تنها بخشی از تصویر» است.
وی گفت: امسال بارندگی بی سابقه و حوادث مرتبط با سیل و تلفات جانی وحشتناک را در بسیاری از کشورها تجربه کردیم که جوامع را در هر قاره مضطرب کرد.
وی افزود: طوفان های استوایی اخیرا خسارات جانی و خسارات اقتصادی وحشتناکی را در دپارتمان مایوت فرانسه در اقیانوس هند وارد کرده است. دهها کشور تحت تأثیر گرمای شدید قرار گرفتند و دمای هوا در برخی موارد به بیش از 50 درجه سانتیگراد رسید و آتشسوزیها نیز باعث تخریب شدند.
به گزارش گاردین، سازمان جهانی هواشناسی به گزارش جدیدی اشاره کرد که نشان میدهد تغییرات آب و هوایی 26 مورد از 29 رویداد شدید آب و هوایی را که توسط سازمان جهانی آب و هوا در سال 2024 مورد بررسی قرار گرفته است، تشدید کرده و حداقل 3700 نفر را کشته و میلیونها نفر را آواره کرده است.
به گفته سازمان جهانی هواشناسی، با افزایش دمای جهانی و بدتر شدن رویدادهای گرمای شدید، نیاز فزاینده ای برای کشورها و سازمان های بین المللی برای مقابله با تهدیدات گرمای شدید وجود دارد.
بر اساس تحقیقات سازمان جهانی هواشناسی، با توجه به اینکه انتظار می رود سال 2024 گرم ترین سال ثبت شده باشد، امسال 219 رویداد شدید آب و هوایی در سراسر جهان ثبت شده است. سخنگوی این سازمان می گوید در سال 2024 بارندگی های شدید و سیلاب هایی با ابعاد بی سابقه رخ خواهد داد.
علیرغم همه این هشدارها و بحرانهای فعلی و پیشبینیشده، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، مجدداً انتظار میرود از توافقنامه اقلیمی پاریس در سال 2015 خارج شود و نگرانیها در مورد تأثیر بالقوه گرمایش جهانی افزایش یابد.
در توافقنامه پاریس در سال 2015، کشورها موافقت کردند که گرمایش زمین را به کمتر از دو درجه محدود کنند.
بر اساس گزارش پانل بین المللی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (IPCC)، دستیابی به هدف افزایش 1.5 درجه ای دما برای جلوگیری از اثرات مخرب تغییرات اقلیمی ضروری است.
اما علیرغم همه تلاشها برای مهار گازهای گلخانهای، جهان در مسیر رسیدن به افزایش دمای حدود 2.5 درجه سانتیگراد تا سال 2100 قرار دارد. سازمان ملل متحد اعلام کرده است که رسیدن به حد مجاز افزایش دمای 1.5 درجه سانتیگراد به سرعت غیرممکن می شود.
اخیراً پس از تمدید مذاکرات، تقریباً 200 کشور جهان در جریان کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (CUP29) در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، موفق به توافق در مورد تغییرات اقلیمی شدند.
این توافق پس از آن حاصل شد که نشست سران به دلیل خروج خشمگینانه برخی از آسیب پذیرترین کشورها از مذاکرات در آستانه فروپاشی قرار گرفت.
بر اساس توافق جدید، 300 میلیارد دلار تا سال 2035 برای کشورهای در حال توسعه که در معرض تأثیرات شدید تغییرات آب و هوایی قرار دارند، در دسترس خواهد بود.
در همان زمان، کشورهای فقیرتر برای مقابله با تغییرات اقلیمی تقاضای 1 تریلیون و 300 میلیارد دلار کمک کردند.
۲۳۳۲۳۶