ایلنا نوشت: نماینده ادوار مجلس گفت: ما از جمله مجالسی در جهان به حساب می آییم که تولید قانون در آن زیاد است. یعنی هیچ‌ نقطه از  دنیا این میزان قانون تولید نمی‌کنند.

مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده ادور مجلس در پاسخ به این سوال که برخی در اظهارنظرهای مختلف از تشکیل دو مجلس مجزا و مجلس نمایندگان صحبت می کنند. مکانیزمی برای ترویج چنین ایده ای وجود دارد، او گفت: «در گذشته، در کشورهای دیگر نیز این اتفاق افتاده است.» اما هر کشوری باید بر اساس شرایط خودش تصمیم بگیرد. نظر شخصی من این است که اگر بخواهیم در مجلس موجود تشکیلاتی داشته باشیم باید تصمیمات بهتری بگیریم تا دیگر نیازی به تشکیل دو مجلس نباشد.

وی افزود: ما یکی از قانونگذارترین مجالس دنیا هستیم. یعنی این همه قانون در هیچ کجای دنیا تولید می کنند. پس اگر دقت کنیم قانون لازم نیست چون در حال حاضر بیش از 70 درصد قوانینی که تصویب می کنیم اصلاحیه است. این بدان معناست که ما بعد از مدتی سعی خواهیم کرد آنها را تغییر دهیم، زیرا بسیاری از قوانینی که تصویب کرده ایم کیفیت پایینی دارند. چرا قانون بی کیفیت درست می کنیم و بعد میلیاردها تومان برای تغییر قانون هزینه می کنیم؟ نکته دوم این است که مجلس دو وظیفه دارد. یکی وظیفه قانونگذاری و وظیفه دیگر نظارت بر اجرای قانون. به صورت معمول در مجامع ما نظارتی بر اجرای قانون نمی شود.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه الان قانون می گذاریم اگر اجرا نمی شود چه فایده ای دارد قانون را اغلب و با عجله می سازیم، گفت: باید قوانین باکیفیت وضع کنیم تا این نابسامانی‌هایی را نبینیم و چنین اختلالاتی را تجربه کنیم. نکته پایانی این است که مجلس آینده ممکن است مشمول اصلاح و اصلاح قوانین شود. ما آنقدر قوانین داریم که به طور موازی تولید شده اند که تفاوت هایی بین آنها وجود دارد. به همین دلیل باید زمان بیشتری را برای تغییر قوانین صرف کنیم. اگر در نهایت دو مجلس ایجاد کنیم، هدف ما این است که یک مجلس منافع محلی را در نظر نگیرد. مجلس عوام مسائل محلی را بررسی می کند و مجلس نمایندگان مسائل ملی را بررسی می کند. اما مشکل اینجا بالا بردن سطح این مجلس، تشدید معیارها و شاخص های پذیرش و ورود افراد ملی بیشتر به مجلس است. باید به اسناد بالادستی توجه کنیم.

وی تصریح کرد: اکنون سه سند داریم و هر سه سند راه خود را طی می کند. این موارد سهل انگاری است و تا این مرحله قابل اجراست. حالا مجلس دیگری برایش درست کنیم. آیا او واقعاً می تواند کار خاصی انجام دهد؟ اکنون سه دسته سند داریم: سند بودجه، سند برنامه و سند بالادستی و هر کدام مسیر خود را طی می کنند. سند بودجه باید کاملاً منطبق بر قانون برنامه باشد. تمام اهداف سند برنامه باید در سند بودجه اعمال شود. این بدان معنی است که تمام بودجه باید مطابق با برنامه تنظیم شود. همه قوانین برنامه ما را ببینید بین 20 تا 35 درصد اجرا شده است. قانون برنامه و بودجه راه خودش را می رود. حالا نگاه کنید و ببینید کدام یک از اهداف چشم انداز محقق شده است. چون وقتی برنامه را می نویسیم برنامه نیست بلکه نوعی بودجه است. نوعی توزیع منابع پولی است. هیچ جهتی وجود ندارد. این بدان معناست که ما اکنون در مورد انرژی اختلاف نظر داریم. مثلاً در فصل سرما روزانه 300 میلیون متر مکعب گاز کم داریم و باید این مشکل عدم تعادل حل می شد. زشت است، کشوری که روی گاز و بنزین می خوابد باید برای زمستان نگران گاز باشد و کارخانه ها و دانشگاه ها را تعطیل کند.

لاهوتی افزود: در خصوص برق نیز در فصل تابستان و در اوج مصرف برق 12 هزار مگابایت مصرف داریم و باید کارخانه ها، دانشگاه ها و مدارس را تعطیل کنیم. یا کمبود بنزین داریم و به حدود 10 میلیون لیتر می رسیم. اگر الان احتیاط نکنیم همینطور می شود. نارضایتی از بانک ها، نارضایتی از وجوه؛ ما 17 صندوق بازنشستگی داریم و همه 17 صندوق ورشکسته هستند. دولت در قانون بودجه امسال فقط 350 تا 400 میلیارد تومان برای اعتبارات اختصاص خواهد داد. تا کی می توانیم این وضعیت را ادامه دهیم؟ آیا باید مجلس دیگری داشته باشیم؟ همان مجلس شق القمر.

وی تصریح کرد: اگر به موضوع منابع توجه نشود، می تواند ما را با چالش مواجه کند. این مجلس باید این مشکل را حل کند. اگر 30 میلیارد دلار در مناقشات مربوط به انرژی سرمایه گذاری نکنیم، حتی در وزارت نفت که ۸/۳ دهم میلیون بشکه نفت تولید می کنیم، نمی توانیم در آینده و حتی برای تامین خودمان یا به همین میزان صادر کنیم. ما فقط مصرفی محدوده منطقه خودمان را می بینیم و هر روز با طرح های محلی برای تصویب مجلس تلاش می کنیم.

عمر متوسط ​​پروژه های عمرانی ما بیش از 15 سال است و این وحشتناک است. تصور من این است که مجلس می تواند کشور را اداره کند، اما به شرطی که ترکیب مجلس یک ترکیب همراه باشد که بیشتر به منافع ملی توجه کند. یعنی وقتی می گوییم باید مشکل برق را حل کنیم، سعی نکنیم بگوییم: پول بدهید برق شهر خود را درست کنم، باید مغایرت را اصلاح کنیم. اگر ناهماهنگی را رفع کنند مشکل برق شهر هم حل می شود. بنابراین اقتصاد کشور آسیب نمی بیند.

لاهوتی درباره حل مشکل چند قانون که حتی خود نمایندگان هم از آن گلایه دارند، گفت: نمایندگان حق پیشنهاد دارند. اما من فکر می کنم ما باید تلاش کنیم تعداد لوایح را که دولت تهیه می کند افزایش دهیم. طبق قانون، دولت می تواند پیش نویس قوانین را وضع کند و طرح هایی را به نمایندگان ارائه کند. باید به دولت فشار بیاوریم تا لایحه ای ارائه کند. وقتی به دفتر مقام معظم رهبری رسیدیم و به ایشان گفتیم دولت لایحه ای ارائه کرده است، آنقدر در این لایحه تغییراتی ایجاد می کنیم که از مفهوم آن خارج است. به همین دلیل پیشنهاد می کنم 13 کمیسیون تخصصی با دولت در مجلس آینده بنشینند و بسته ای را تهیه کنند. به عنوان مثال، کمیسیون اقتصادی با چالش تغییر قانون مواجه است و باید با دولت برای اصلاح بندهای قانونی خود تعامل داشته باشد تا به تفاهم مشترک با دولت برسند. همین کار را برای فیلدهای باقی مانده انجام دهید. دولت و مجلس در حال تدوین و تهیه 13 بسته قانون‌گذاری مشترک هستند. دولت باید لوایح خود را تصویب کند و مجلس بقیه وقت خود را صرف بحث نظارت  کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *