علی علیزاده ازبری

سرمای شدید ناشی از برف کمی که از شب قبل باریده بود، سالن را در چنگال خود گرفت و با سرما و دیر رسیدن خبرنگاران، دکتر دکتر. مصطفی آجرلو، رئیس کارگاه روابط عمومی، همه چیز خوب است. از تمام توانش برای گرم کردن سالن استفاده کند.

پی ام آپلود، کارگاه «روابط عمومی» ویژه خبرنگاران گیلان به مدت دو روز در تالار مرکزی رشت برگزار شد.
مقدمه شیمی غلام مام جعفر – اگه جواب دادی مزه نکن پسرم
و این آغاز کارگاه آموزشی 6-12 ساعته با عنوان “روابط عمومی” به رهبری دکتر. مصطفی آجرلو روز پنجشنبه چهارمین روز در اتاق تاریک و سرد شماره دو تالار مرکزی رشت بهمن ماهی که امسال با آمدن خود باران و برف و سرما را برای گیلان به ارمغان آورد، فراموش نکنیم که عید به مناسبت میلاد حضرت امیر (ع) و روز پدر است.
سرمای شدید ناشی از برف کمی که از شب قبل باریده بود، سالن را در چنگال خود گرفت و با سرما و دیر رسیدن خبرنگاران، دکتر دکتر. مصطفی آجرلو، رئیس کارگاه روابط عمومی، همه چیز خوب است. از تمام توانش برای گرم کردن سالن استفاده کند. کار آسانی نیست، مهارت می خواهد که البته خودش نشان می دهد، اما سرما همچنان آزارش می دهد چون گرمایش مجموعه بزرگ تالار مرکزی رشت کارایی چندانی ندارد. میلاد ابراهیمی و دیگر اعضای خانه مطبوعات، حتی قاسم مصفا، مسئول فرهنگی اداره کل ارشاد گیلان که حضورش به مجلس ارجمند شده است، تلاش می کنند، رفت و آمد می کنند و تماس می گیرند، اما نه، این سالن قصدی ندارد. از گرم کردن، آن را ندارد. اولتیماتوم 48 ساعته لطیف رضا لطیفی به مسئولان چیزی از تاثیر سرد بر سن و شوخی همکارانش نمی کاهد. اما با این توصیف از نه صبح تا سه شب می نشینیم و از اطلاعات مفید و تدریس خوب استاد لذت می بریم.
مطالب و موضوعات گفته شده و شنیده شده در زیر خلاصه شده است.
همانطور که در ابتدا ذکر شد، به هر یک از شرکت کنندگان فرصت داده شد تا خود را به منظور سنجش قدرت تخیل افراد معرفی کنند و زمانی که فرصت به جمع این گزارش رسید، با یادآوری «شعر مقدماتی» مرحوم شیون فومنی شروع کرد. در ابتدا ذکر شد. سپس شرح وظایف یک کارمند روابط عمومی و به دنبال آن هویت سازمانی، هویت بصری، هویت صدا (جنگل) و بوی سازمانی به تفصیل توضیح داده شد. همچنین در مورد هوش مصنوعی (Osint، توانایی دسترسی به اطلاعات پیشرفته)، ردپای دیجیتال، ارتباط با رسانه، تفاوت بین توجیه و متقاعدسازی، مهارت های داستان گویی و … توضیحاتی ارائه شد. و تماشای و تحلیل فیلم کوتاه اتاق هشت ساخته جیمز دبلیو گریفیث محصول 2013 انگلستان که جذاب ترین قسمت کارگاه بود.
و روز دوم و ادامه کارگاه با اینکه روز جمعه تعطیل بود اما با شرایط بهتری نسبت به دیروز شروع شد مثلا گرمای مطبوع سالن اما تاخیر در آمدن خبرنگاران استاد کارگاه را به جایی رساند. از عصبانیت، که البته آنها و کلاس توانستند به خوبی آن را حفظ کنند و ادامه دهند یکی دو پاسخ مناسب برای ادامه دوباره بحث.
این کارگاه عمدتاً درباره استراتژی و شکل تولید محتوا از دیدگاه مدیر روابط عمومی شامل فرآیند (ذینفعان، مخاطبان، ظرفیت رسانه، محتوا، عملیات و اقدام و بازخورد) بود. برنامه به صورت ردیابی شده ساخته و تکمیل شد. موضوعاتی مانند مثلث طلایی نوشتن، استراتژی تاریک، کمپین 360 درجه، مهارت ها و مدیریت توجه نیز مورد بحث قرار گرفت.
و در پایان جلسه با توجه به سپری شدن زمان جلسه، شرکت کنندگان مشتاق بحث و گفتگو پیرامون موضوع زبان بدن بودند، پس از ظهر جمعه ساعتی را به بحث پیرامون این موضوع جذاب اختصاص دادند. مقدمه ای بر زبان بدن مانند تعاریف و تفاوت ها (ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تماس چشمی، نوشتاری و ارتباط آن با کلمات، تفاوت رفتار غیرکلامی و کلامی، 35 مدل خنده، ایموجی ها، زبان غیرکلامی بین المللی، و غیره.)
و توضيح لازم به ذكر اينكه;
– این دومین کارگاه از سلسله کارگاه های آموزشی است که با برنامه ریزی و هماهنگی «دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه» وزارت ارشاد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات گیلان برگزار می شود. اولین کارگاه در روزهای پنجشنبه و جمعه ساعت 29:30 برگزار می شود دی ماه با تدریس استاد شکرخواه چنین کارگاهی مورد توجه خبرنگاران قرار گرفته و مفید واقع شده بود.
– مقرر شد هر یک از شرکت کنندگان محتوایی مانند (گزارش روایی، خبر، پادکست، گزارش تصویری، گزارش تصویری، موشن گرافیک) از این کارگاه ایجاد و در یک یا چند رسانه معتبر منتشر کنند.
– در طول کارگاه منابعی برای مطالعه بیشتر از جمله مثلث طلایی نویسندگی احمد توکلی، معرفی چند منبع با موضوع زبان بدن و یا معرفی سایت های فکت یار (شناسایی اخبار جعلی) ارائه شد.
-دکتر. مصطفی آجرلو، استاد دانشگاه، دانش آموخته گروه فرهنگ و ارتباطات دانشگاه تهران و مدیر فعلی طرح و برنامه شبکه نسیم.
– و این هشتگ کلمه ای است که در مقابل هشتگ استفاده می شود که معمولاً بر خلاف آن عمل می کند و در اینجا این هشتگ در ابتدای جلسه (سرماخوردگی و سایر ناهماهنگی ها) بود که توانست با آموزش خوب هشتگ را تغییر دهد و پشتیبانی تایید شود. برای خبرنگاران

گردآوری گزارش: علی علیزاده ازباری
عکس: مطهره احمدی

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *