هزینه زندگی در کشورهای مختلف به تعدادی از عوامل از جمله قیمت املاک و مستغلات ، هزینه های غذایی ، حمل و نقل و خدمات بستگی دارد. در برخی از کشورها مانند سوئیس ، ایالات متحده و سنگاپور ، این هزینه ها زیاد است ، اما متناسب با درآمد مردم است ، در حالی که هزینه های کشورهایی مانند ایران ، هند و پاکستان پایین تر است ، اما قدرت خرید محدودتر است.
Nour News در بیانیه مطبوعاتی نوشت: با توجه به نرخ ارز 4000 تومانس ، هزینه زندگی در ایران پایین تر از کشورهای صنعتی است ، اما تأثیر تورم و کاهش ارزش ریال به این امر منجر شده است. با توجه به این موضوع ، ما هزینه زندگی در ایران را با کشورهای مختلف مقایسه می کنیم و وضعیت اقتصادی خانوارهای ایرانی را بررسی می کنیم.
گرانترین کشورهایی برای زندگی
براساس رتبه بندی رویالز (1) ، موناکو لیست گرانترین کشورهای جهان را با قیمت 4.9 دلار در هر ماه هدایت می کند. جزایر کیمن (4.00 دلار) ، سنگاپور (4.00 دلار) و سوئیس (4.9 دلار) جزایر هستند. هزینه زندگی در ایالات متحده (4.00 دلار) و بریتانیا (2.9 دلار) نیز در منطقه بالا قرار دارند. این تعداد حاکی از فشار مالی قابل توجهی بر خانواده های ساکن در این کشورها ، به ویژه در بخش هایی مانند فضای زندگی و مالیات است.
هزینه زندگی در ایران را مقایسه کنید
زندگی در ایران چهره مضاعف دارد. از یک طرف ، هزینه ها پایین تر از کشورهای صنعتی است ، از طرف دیگر ، این کاهش هزینه با تورم ، نوسانات اقتصادی و کاهش قدرت خرید همراه است. این را تصور کنید یکی آنها از خیابان های شلوغ تهران بیرون می روند. در یک گوشه ، یک فروشنده برنج ایران را با قیمت 5000 دلار در هر کیلو ترویج می کند و از طرف دیگر ، یک قصاب با قیمت 2 تا 6000 تومان در هر کیلو گوشت قرمز است. این قیمت ها در کشورهای غربی ضرب می شوند ، اما نسبت درآمد قابل مقایسه نیست.
اگر به هزینه های مسکن نگاه کنیم ، وضعیت متفاوت به نظر می رسد. اجاره یک آپارتمان 2 متری در مرکز مرکزی می تواند بین 1 تا 2 میلیون تومان در ماه باشد ، تعدادی که برای یک خارجی کم به نظر می رسد. با این حال ، اگر متوسط حقوق ماهانه در نظر گرفته شود ، می فهمیم که بخش بزرگی از درآمد اجاره ای اجاره می شود. در شهرهایی مانند مشهاد یا شیراز ، این تعداد کمی کمتر است ، اما هنوز بخش بزرگی از درآمد را دارند. در مقایسه ، یک آپارتمان مشابه در لندن بیش از 1.5 دلار (1 میلیون دلار) و بیش از 1.5 دلار در نیویورک است (5 میلیون بودجه ایالات متحده.
اما تاریخ زندگی در ایران نه تنها با فضای زندگی و غذا به پایان می رسد. اگر می خواهید روز خود را با حمل و نقل عمومی بگذرانید ، تعرفه U -Bahn در تهران حدود 6000 دلار آمریکا (1.5 دلار) است ، در حالی که بیش از 5 دلار آمریکا در لندن هزینه دارد. قیمت بنزین در ایران 1.5 دلار (1.5 دلار) است که در مقایسه با سایر کشورها تقریباً رایگان است. با این حال ، همان نرخ بنزین پایین استفاده از اتومبیل های شخصی ، ترافیک سنگین و آلودگی هوا را افزایش داده است.
با توجه به هزینه های خدمات مانند آب ، برق و گاز ، ایران نیز هزینه های بسیار کمتری نسبت به کشورهای اروپایی دارد. میانگین فاکتورهای یک خانواده آب ، برق و گاز ایرانی کمتر از 5 میلیون دلار آمریکا (1.5 دلار) در ماه است ، در حالی که همین هزینه ها در ایالات متحده آمریکا 2 دلار (1 میلیون دلار) و در انگلیس 2 دلار است ( 5 میلیون دلار). با وجود این قیمت های پایین ، خرابی برق و فشار گاز در برخی از مناطق کشور به ویژه در زمستان زیر سوال رفته است.
در نهایت ، هزینه زندگی در ایران پایین تر از کشورهای صنعتی بوده است ، اما همچنین میزان درآمد و قدرت خرید مردم کاهش یافته است. اگرچه خرید برخی از کالاها و خدمات در ایران ارزان تر است ، اما با افزایش تورم و کاهش ارزش ریال ، این اثر خود را از دست داده است و بسیاری از افراد هنوز هم در تحقق نیازهای روزانه خود مشکل دارند.
در نگاه اول ، هزینه زندگی در ایران نسبت به بسیاری از کشورها پایین تر است ، اما این امر منجر به کاهش قدرت خرید ، تورم بالا و دستمزدهای پایین شده است. در حالی که زندگی می کند ، هزینه غذا و انرژی در ایران پایین تر از کشورهای غربی است ، درآمد ایران نیز پایین تر است. در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی ، اگرچه گران تر هستند ، اما برای زندگی با کیفیت بالا درآمد بالایی را فراهم می کند.
بالاخره ایران یکی این یکی از کشورهای پایین است ، اما این مزیت تا حد زیادی با تورم و نوسانات اقتصادی بی اثر بود. بنابراین حفظ قدرت خرید مردم ، کنترل تورم و افزایش سطح درآمد مهم است.
217