کوری برادشاواکولوژیست جهانی از دانشگاه فلیندرز استرالیا، نگران است که تغییرات آب و هوایی تأثیرات مادام العمری بر میلیون ها کودک در سراسر جهان داشته باشد. او می گوید:
ما داده ها را محاسبه و تجزیه و تحلیل کردیم تا نشان دهیم که چگونه انواع خاصی از رویدادهای آب و هوایی آینده مشکلات پزشکی افراد خاص را بدتر می کند. ما ارتباط مستقیمی بین تغییرات آب و هوایی و سلامت کودکان پیدا کرده ایم. قوی ترین آنها افزایش 60 درصدی خطر زایمان زودرس به دلیل قرار گرفتن در معرض دمای شدید بود.
رویدادهای باروری تحت تأثیر تغییرات دما در 39 مقاله بازبینی شده توسط برادشاو و همکاران مشهود بود. زایمان زودرس در 29 مورد مطالعه گزارش شد و بر اساس نتایج مطالعات، زایمان زودرس شایعترین رویداد مرتبط با قرار گرفتن در معرض دمای شدید یا دمای بالای محیط است. اما مطالعات دیگر نیز اثرات پری ناتال مانند وزن کم هنگام تولد، تغییر در سن حاملگی، پارگی زودرس کیسه آب و حتی سقط جنین را گزارش کرده اند.
در حالی که دمای شدید بیشترین تأثیر را بر سلامت کودکان داشت، 16 مطالعه از 20 مطالعه که اثرات آلایندههای هوا را بررسی کردند، نشان دادند که آلودگی هوا حداقل تا حدودی بر سلامت کودکان تأثیر میگذارد.
زایمان زودرس شایع ترین رویداد پری ناتال است که با دمای شدید همراه است
آلودگی هوا تاثیر بسزایی بر بیماری های تنفسی داشته است. برای مثال، حداقل هفت مطالعه مختلف گزارش کردند که افزایش سطح ذرات معلق در هوا با افزایش تعداد کودکانی که با مشکلات تنفسی به اورژانس بیمارستان مراجعه میکنند، مرتبط است. چهار مورد از این مطالعات آلودگی دود ناشی از آتشسوزیهای جنگلی را بررسی کردند که اکنون بیش از هر زمان دیگری نگران آن هستیم.
نویسندگان توضیح میدهند: «مشکلات بهداشتی شناسایی شده در کودکان به آب و هوای غیرعادی بستگی دارد، سرمای غیرعادی منجر به بیماریهای تنفسی میشود و خشکسالی و بارندگی غیرعادی منجر به کاهش رشد جمعیت میشود.» «با توجه به اینکه آب و هوا بر بیماریهای دوران کودکی تأثیر میگذارد، هزینههای اجتماعی و مالی همچنان ادامه خواهد داشت. با پیشرفت تغییرات آب و هوا و افزایش فشار بر خانواده ها و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی افزایش می یابد.
البته محققین اشاره کرده اند که کشورهای با درآمد کم و متوسط در این تحقیق گنجانده نشده اند. بنابراین، این تصویر تیره ممکن است در واقع ارزیابی بی دقت و دست کم گرفته شده از بدتر شدن وضعیت در جهان باشد، زیرا بیشتر مطالعات مورد بررسی بر اساس تحلیل شرایط در کشورهای توسعه یافته بوده است. کودکان در این کشورها به طور قابل توجهی بهتر از سایر کشورها در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی محافظت می شوند.
به گفته محققان، ثبات و قدرت اقتصادی، دسترسی به مراقبت های بهداشتی با کیفیت، زیرساخت های کافی و امنیت غذایی عوامل کلیدی در محافظت از کودکان در برابر خطرات سلامت ناشی از اثرات تغییرات آب و هوایی هستند.
نتایج تحقیق در مجله Science of the Total Environment منتشر شد.