بر اساس این گزارش تو خبرعلیرضا تابش در نشست خبری جشنواره بین المللی میراث فرهنگی چند رسانه ای، روند برگزاری سومین جشنواره بین المللی را اینگونه تشریح کرد: امروز در فضایی که جامعه ما بیش از پیش نیاز به وحدت، همدلی و آشتی ملی دارد، میراث فرهنگی می تواند نقش آفرینی کند. نقش تعیین کننده ای در این زمینه دارد.

میراث فرهنگی در واقع میراثی است که در دل انسان های این سرزمین و در اقصی نقاط کشور نهفته است و هر قدمی که در جهت حفظ و صیانت از میراث فرهنگی برداشته شود گامی در جهت وفاق ملی و حیات اجتماعی است. همبستگی.”

دبیر سومین جشنواره بین المللی میراث فرهنگی چند رسانه ای ادامه داد: جشنواره میراث فرهنگی فرصتی است تا با همراهی علاقه مندان و هنرمندان، ظرفیت های فرهنگی تاریخی کشور از زبان هنر به نسل جدید و نسل جوان معرفی شود. این جشنواره بسیار مهم است و هر روایت، ایده و اثری در این جشنواره بازتابی از ریشه های عمیق فرهنگی و نشانه صلح است. این جشنواره همچنین فرصت بسیار خوبی برای ارتقا و شناخت استعدادها و توانایی های جوانان و جوانان است.

تابش افزود: امسال نسبت به دو دوره قبل که جشنواره در بخش های مختلف برگزار می شد، رشد بهتری داشته ایم. فراخوان جشنواره در تیرماه امسال انجام شد و در مجموع 4451 اثر از جمله 3589 اثر به «بخش شیراز» ارسال شد. همچنین 75 نفر از اعضای هیئت داوران که از نام‌های شناخته شده عرصه فرهنگ و رسانه هستند با ما همکاری دارند.

وی ادامه داد: افتتاحیه این جشنواره پانزدهم است آبان در مراسم اختتامیه که در شهر شیراز و متشکل از بخشهای مختلف برگزار می شود از بیش از 40 نفر تجلیل خواهد شد. این دوره یکی یکی از جلوه های مردمی بودن این جشنواره، تدارک آن است که می بینیم می تواند بخشی جذاب از این جشنواره برای تماشاگران میراث آینده باشد.

بازدید رایگان از موزه ها و اماکن فرهنگی تاریخی شیراز

تابش یادآور شد: از ساعت 12 تا 18 با تایید نماینده میراث فرهنگی آبان بازدید از آثار فرهنگی و تاریخی شهر شیراز به مدت یک هفته برای عموم و گردشگران رایگان است و در همین راستا کمپین موزه گردی نیز اعلام شده است تا دانش آموزان با همراهی اساتید خود از موزه ها و اماکن تاریخی بازدید کرده و آثار خود را ارائه دهند. روایات ارسال جشنواره در قالب آثار هنری.

وی همچنین به آثار راه یافته به بخش های مختلف جشنواره اشاره کرد و افزود: در بخش فیلم 328 اثر دریافت کردیم که 82 اثر پذیرفته شد و در بخش هنرهای نمایشی 148 اثر که 45 اثر به جشنواره رسید. مرحله نهایی همچنین در پایان فراخوان جایزه شیراز 388 عکس از 48 شرکت کننده و 160 اثر تلویزیونی از 51 شرکت کننده با یکدیگر به رقابت پرداختند.

تابش ادامه داد: همچنین 19 اثر فضای مجازی از 10 شرکت کننده، 9 اثر موسیقایی از 5 هنرمند، 21 اثر تئاتر از 10 شرکت کننده و 23 اثر سینمایی از 16 شرکت کننده، 138 اثر تجسمی از 42 هنرمند، 46 اثر رادیویی از 23 شرکت کننده. 64 اثر مکتوب از 34 شرکت کننده به دبیرخانه جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی رسید.

همچنین 6 نمایشگاه موزه در قسمت برنامه میدانی خواهیم داشت. در واقع در چارچوب جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی، نمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی مختلفی علاوه بر بخش های اصلی برگزار می شود. یکی یکی از این آثار نمایشگاه آثار موزه فرهنگی در تخت جمشید است. آثار دوره ایلامی از موزه ملی جمع آوری و به موزه تخت جمشید منتقل و به نمایش گذاشته می شود.

تابش افزود: این جشنواره تئاتر ایرانی در بافت تاریخی شهر شیراز و شامل 12 نمایش تئاتر عمارت و 12 نمایش قصه خوانی برگزار می شود. همچنین برنامه های شعر و موسیقی در سعدیه جنب آرامگاه سعدی شیرازی تدارک دیده شد.

علاوه بر برگزاری جشنواره، نمایشگاه صنایع دستی را نیز تدارک دیده ایم که در آن صنایع دستی و هنرهای سنتی ۱۶ شهر و روستای جهان به نمایش گذاشته می شود. در این نمایشگاه صنایع دستی دو هنرمند به اجرای زنده و تجربه محور خواهند پرداخت تا مردم با روند خلق آثار هنری از نزدیک آشنا شوند.

تابش با بیان اینکه در جشنواره آثار مکتوب نیز دریافت کرده اند، گفت: در همه آثار متن ستون فقرات آن اثر را تشکیل می دهد به همین دلیل به آثار مکتوب مانند فیلمنامه و نمایشنامه در بخش های مختلف جوایزی تعلق می گیرد و در این میان جوایزی نیز به آنها اهدا می شود. در بخش شعر و ترانه به متن شعر داده می شود ضمناً معاون وزیر و میراث فرهنگی بنا به دستور معاون وزیر مقرر شد بخش مستقلی در واحد روابط عمومی وزارتخانه ارائه شود. میراث فرهنگی شامل کار خبرنگاران شود.

وی همچنین به همکاری نهادهای مختلف برای ماندگاری هر چه بیشتر این جشنواره اشاره کرد و افزود: بنا به دستور شهردار شیراز، متروی این شهر در روزهای برگزاری جشنواره برای مسافران و گردشگران رایگان است. همچنین مقرر شد تاکسی های اینترنتی به افراد و گردشگران تخفیف داده شود و همچنین برای این جشنواره تبلیغ شود.

تابش ادامه داد: امیدوارم این جشنواره نه تنها به معرفی مفاهیم میراثی کمک کند، بلکه الهام بخش جهانیان برای همدلی بین مردم و متخصصان حوزه علوم میراثی باشد.

وی یادآور شد: در افتتاحیه جشنواره پانزدهم به بخش هایی مانند عکاسی جوایزی اهدا می شود. آبان جوایز در تالار حافظ شیراز اهدا می شود و در مراسم اختتامیه بخش های حوزه تئاتر و موسیقی و سایر بخش ها جوایز خود را دریافت خواهند کرد. 25 تندیس به 40 نفر برگزیده اختصاص یافت.

تابش افزود: از آنجایی که جشنواره بدون رقابت (فراخوان فیلم کوتاه، مستند و عکاسی) بین المللی برگزار می شود، فیلمی به نام «ملودی» محصول مشترک ایران و تاجیکستان خواهیم داشت. آثاری از روسیه، ایتالیا، صربستان، ترکیه که میراث ایران است و بوسنی که موضوع فیلم است. یک فیلم دیگر هم محصول مشترک ایران و ایتالیا داریم که در بخش بین المللی جشنواره به نمایش درمی آید.

وی در ادامه به آمار شرکت کنندگان این دوره پرداخت و بخش «سینما» شامل 6 فصل بود و 328 اثر به دست ما رسید که 82 اثر پس از ارزیابی مناسب برای داوری در نظر گرفته شد. در بخش «هنرهای نمایشی» که شامل چهار بخش است، 168 اثر دریافت کردیم و 45 اثر پذیرفته شد. در بخش «ایده و تجربه» که شامل دو بخش است، 78 اثر اعمال شد و 21 اثر از نظر هیئت داوران مناسب تشخیص داده شد. 164 اثر به بخش «رادیو» که شامل چهار بخش است ارسال شد و 82 اثر برگزیده شدند.

تابش ادامه داد: در بخش «موسیقی و شعر» 477 اثر در سه بخش دریافت کردیم و 142 اثر پذیرفته شد. در قسمت «عکس» تعداد 1570 عکس ارسال و 45 عکس مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. در بخش «میراث دیجیتال» 61 اثر به دست ما رسید که 39 اثر مورد ارزیابی قرار گرفتند. در بخش تلویزیون 292 اثر دریافت شد و 96 اثر پذیرفته شد و در بخش “وارثان آینده” 130 اثر دریافت کردیم که 77 اثر به هیئت داوران ارائه می شود.

در بخش عکاسی بین المللی آثار عکاسانی از ارمنستان، اسپانیا، روسیه و چین را در شیراز می بینیم. در این دوره مثل همیشه بر چهره مردمی جشنواره تاکید شد و کودکان و نوجوانان در برنامه وارثان آینده بافت تاریخی شیراز قرار گرفتند.

لیلا کفاش زاده مدیر بخش «وارثان آینده» نیز در این نشست خبری گفت: امیدوارم جشنواره در سال های آینده فراگیرتر شود. در این بخش فیلم های کوتاه، مستند، انیمیشن، عکس، مدل، موزیک ویدیو، شعر، موسیقی، فیلم تئاتر، نمایشنامه و غیره قرار داده شده است. ما در این زمینه ها کار داشتیم.

این مسئول اضافه کرد: با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مذاکره کرده ایم و مربیان کانون استان فارس باید در این چهار روز به شیراز بیایند و از جشنواره بهره مند شوند. این مرکز در جشنواره امسال تعدادی غرفه آموزشی دارد و قرار است تمامی این کارگاه ها با رویکرد اهمیت دادن به میراث فرهنگی، تاریخ و آثار باستانی ایران برگزار شود. همچنین کارگاه آموزشی برای کلیه مربیان مرکز استان فارس در شیراز برگزار می شود.

سیدحمیدرضا حسینی، مدیر بخش «شعر و موسیقی» این جشنواره گفت: ابتکار جشنواره چند رسانه ای که بخش مستقلی برای شعر، موسیقی و نماهنگ ایجاد کرد، قابل احترام است زیرا موسیقی چیزی است که ما گوش می دهیم. اگرچه در سال اول بخش تبلیغاتی خاصی برای این کار نداشتیم، اما از بسیاری از شهرها آثار مختلفی برای ما ارسال شد علاوه بر موسیقی محلی، سنتی و ارکستری، در این بخش نیز از آثار ارزشمندی غافل نشدیم اعضای هیئت داوران از شنیدن برخی از این آثار شگفت زده شدند.

محمد یاری مدیر اداره میراث دیجیتال نیز در این نشست خبری گفت: به عنوان یک باستان شناس از جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی مطلع هستم. یکی این یکی از راه های حفاظت از میراث است و نشان می دهد که آثار فرهنگی و هنری چگونه می توانند به میراث فرهنگی کمک کنند. مطالبی در زمینه میراث فرهنگی سال ها در کتابخانه ها بایگانی شده است.

وی با بیان اینکه میراث دیجیتال یک ادبیات جدید در ایران است و منظور از میراث دیجیتال این است که افراد خلاق و مبتکر در این بخش، میراث فرهنگی را دیجیتالی کرده و در اختیار مردم قرار دهند. چیزی که امسال برای من مهم بود این بود که ایده ها و افراد در جشنواره فعال بودند و سال آینده بهتر دیده می شد. با این رویکرد «سکوی امید به آینده» را راه اندازی کردیم تا این دوستان بیشتر دیده شوند.

در این نشست پوستر سومین جشنواره بین المللی تولیدات چند رسانه ای میراث فرهنگی اعلام شد.

علی رمضان پور

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما