روزنامه کیهان در گزارشی به احتمالات جدید در پرونده FATF پرداخت و اعلام کرد که مانند گذشته با پیوستن به پرونده FATF مخالف است.
در بخشی از این مقاله آمده است؛
انتشار شایعات کذب، بازنشر و تبلیغ آن و سپس ایجاد فضای متوهم بر اساس شایعات خودساخته به تاکتیک رایج در رسانه های زنجیره ای وابسته به اصلاح طلبان تبدیل شده است.
چند هفته پیش رسانه مذکور مدعی شد که موضع ایران در قبال FATF تغییر کرده و نهاد ریاست جمهوری در حال اجرای خواسته های این کارگروه است. اگرچه این خبر تکذیب شده است، اما طیف مذکور بار دیگر همان ادعاها را تکرار می کنند زیرا معتقدند مخالفت با نامه بهایی ندارد. عجیب است که برخی از این محافل ادعا می کنند ایران با FATF کنار آمده است اما برخی دیگر ادعای گروه اول را زیر پا گذاشته و نوشته اند که رفتار ایران مصداق غذای نخورده و دهان سوخته است.
در همین زمینه روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «روی اصولگرایان به FATF; رئیسی تغییر موضع داد و موافقت کرد.» وی نوشت: «ورود ایران به گروه ویژه اقدام مالی به یک نقطه کور تبدیل شده و ایران سه سال است که در لیست سیاه قرار دارد.
مهم ترین دلیل قطعی نشدن دو لایحه باقی مانده از چهار لایحه FATF به رویکرد سیاسی اصولگرایان در دولت دوازدهم برمی گردد که تمام تلاش خود را کردند تا در کنار دولت روحانی قرار بگیرند و مانع از تصویب این لایحه شوند. این صورت حساب ها
با باقی ماندن ایران در لیست سیاه و تلاش دولت سیزدهم برای تکمیل مذاکرات رفع تحریم ها، به نظر می رسد همه کسانی که زمانی با برجام و FATF مخالف بودند، نتایج آن را شناخته و با هر دو موافقت کرده اند.
سید محمدصدر به اعتماد گفت: تصویب FATF و احیای برجام یک ضرورت انکارناپذیر است. خوشبختانه امروزه حتی بسیاری از مخالفان برجام و FATF به اهمیت و ضرورت آن پی برده اند. البته در ابتدای مهرماه حسین صلاح ورزی، رئیس اتاق بازرگانی اعلام کرد: اخبار غیررسمی از عضویت در FATF شنیدهایم و احتمال جدیتر شدن مذاکرات وجود دارد. کافی بود تا FATF به متن برود و به خط مقدم اخبار و تحلیل ها بازگردد و این سوال مطرح شد که آیا ایران به FATF خواهد پیوست یا خیر؟
شایان ذکر است که بر خلاف ادعای شرق، سهال ورزی گفته است: «فرض FATF صحت ندارد».
روزنامه آرمان همزمان با انتشار مطلبی با عنوان «تغییر تاکتیک یا راهبرد جدید; رئیسی و همفکرانش چطور به یکباره به FATF آمدند؟ قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF عملاً امکان تراکنش مالی و روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها را غیرممکن می کند. نظر رئیسی و دولتش درباره FATF تغییر کرده است. محمدصدر این را می گوید.
روزنامه همامیهن نیز در سرمقالهای نوشت: یکی از انتقادات اصلی به سیاست رسمی ایران مربوط به امور بینالملل است… ایراد دیگری که به درستی مطرح میشود، ممکن است مربوط به سخنان اخیر مقام وزارت اقتصاد باشد که گفته است استانداردهای FATF «ما ما مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را پذیرفته ایم و سعی می کنیم قوانین و مقررات را بر این اساس رعایت کنیم!
آقای ظریف خیلی خوب توضیح می دهند که FATF را قبول ندارند، پالرمو و CFT را قبول ندارند، اما باید مقررات سخت گیرانه تری اعمال کنند. این بدان معناست که شما با پولشویی مبارزه می کنید و گزارش کاملی از آن ارائه می دهید، اما تاثیری در تصمیم گیری ها ندارید. این سیاست مصداق غذای نخورده و دهان سوخته است. این چه عقلانیتی است که تمام توان خود را برای جلوگیری از پیوستن دولت قبل به FATF، پالرمو و CFT بسیج کردید و حالا خودتان بدون عضویت این کار را انجام می دهید؟»
همچنین لازم به ذکر است که انواع دستاوردهای دولت سیزدهم از جمله واردات ویروس کرونا، افزایش صادرات نفت، افتتاح فاز 11 پارس جنوبی پس از بیست سال، خرید 60 فروند هواپیمای جدید، عضویت در شانگهای و … بریکس: آزادسازی بیش از 16 میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران بدون برجام و FATF صورت گرفت.