ایسنا نوشت: مدافعان حقوق فلسطین به انتقاد از قطعنامه کنگره آمریکا که اقدام ضدصهیونیستی را اقدامی یهودستیزانه دانست می پردازد و آن را قدمی خطرناک با هدف از بین بردن آزادی بیان و ساکت نگه داشتن بحران غزه طلقی می کنند.
مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با 311 رای موافق، 14 رای مخالف و 92 رای ممتنع طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن هرگونه اقدام علیه صهیونیسم به منزله یهودی ستیزی است.
اعضای این مجلس مدعی هستند که این لایحه نمادین با هدف مقابله با افزایش یهودی ستیزی در آمریکا و سایر نقاط جهان به تصویب رسیده است، اما قانونگذاران آمریکایی در این لایحه به صراحت گفته اند: ضد صهیونیسم یعنی یهودستیزی!
آنها همچنین شعار عدالت خواهانه«از نهر تا بحر، فلسطین باید آزاد شود» را محکوم کردند. شعاری که به گفته فعالان حقوق بشر فلسطینی، فراخوانی برای برابری در سرزمین فلسطین است.
در این لایحه شعار مورد بحث “دعوت برای نابودی اسرائیل و مردم یهود” تلقی می شود و تظاهرکنندگانی که ماه گذشته خواهان آتشبس بودند نیز با عنوان “شورشیان” معرفی شدهاند.
به گفته فعالان حقوق بشر فلسطینی، این اقدام کنگره آمریکا با هدف فشار بر فعالان حامی فلسطین و متهم ساختن آنها به دگم بودن صورت گرفته است. آنها می گویند مجلس نمایندگان آمریکا سعی دارد انتقاد آنها از سیاست های رژیم صهیونیستی را به عنوان سخنان نفرت پراکنی نشان دهد.
یک فعال حقوق بشر فلسطینی به الجزیره گفت: «این بسیار خطرناک است.» این بدعت بسیار بدی ایجاد می کند. هدف این لایحه جرم انگاری مبارزه برای آزادی و خواست ما برای عدالت، صلح و برابری است.
صهیونیسم یک ایدئولوژی ناسیونالیستی است که به ایجاد موجودیت خیالی کمک کرد که در سال 1948 برای غرب و صهیونیست ها به عنوان “کشور اسرائیل” شناخته می شود. این عقیده معتقد است که یهودیان در فلسطین تاریخی این حق را دارند که به طور مستقل سرنوشت خود را تعیین کنند. منطقه ای که صهیونیست ها آن را سرزمین اجدادی خود می دانند!
برخی از صهیونیستهای تندرو، از جمله اعضای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، این ادعای جسورانه را مطرح میکنند که مناطق تحت کنترل فلسطین، یعنی کرانه باختری و نوار غزه نیز بخشی از رژیم صهیونیستی است.
جنبش حماس در 7 اکتبر (15 مهر)) عملیات «طوفان الاقصی» را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین در منطقه«غلاف غزه» انجام داد. عملیاتی که کارشناسان آن را شکست راهبردی رژیم صهیونیستی و ارتش آن می دانند. در پی این عملیات، رژیم اشغالگر حملات وحشیانه ای را به مناطق مسکونی در نوار غزه آغاز کرد. در حالی که جامعه جهانی تاکید دارد که وحشیگری صهیونیست ها در این جنگ به هیچ وجه با حمله حماس به مواضع این رژیم در هفتم اکتبر قابل توجیه نیست.
این تجاوزات از 7 اکتبر تا 24 نوامبر (3 آذر) ادامه یافت و روز جمعه پس از یک وقفه یک هفته ای از سر گرفته شد.