تولید روزنامه نگاری: «۷ شب، پل حافظ، چهارسو» آخرین توییت کیانوش سنجری، فعال دانشجویی و روزنامه نگار مستقل بود. ساعتی بعد دوستان نزدیک او از جمله عبدالله مومنی در توییتی نوشتند: «متاسفانه کیانوش گم شد، به پل حافظ رسیدم». وی در آخرین توییت خود خواستار آزادی 4 زندانی شد. دیروز توسط بستگانش به خاک سپرده شد.

علی ربیعی، مددکار اجتماعی رئیس‌جمهور در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت و در معرض قرار گفت و گوی جامعه قرار داد.» وی ادامه داد: روند خودکشی مرحوم سنجری باید مبنایی برای تحلیل علل و توجه به روان اجتماعی باشد، در سال های اخیر خودکشی در ساکنان یا نوجوانان زنگ خطری برای بحث و بررسی این معضل بوده است که چنین نبود. سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان به خوبی به آن پرداخته اند.

به اعتقاد ربیعی؛ من معتقدم بررسی علل و عوامل پدیده خودکشی نیازمند همکاری و همکاری اساتید، انجمن های علمی و جامعه دانشگاهی کشور است. در هماهنگی با جامعه، حتی یک حادثه نادیده گرفته نخواهد شد.»

کیانوش سنجری متولد شد شهریور او در سال 1361 فعال دانشجویی، وبلاگ نویس و روزنامه نگار بود و یک بار در سال 2006 از ایران به کردستان عراق رفت و از آنجا به نروژ پناهنده شد و یک سال بعد به آمریکا رفت. وی در مدت اقامت خود در اروپا و آمریکا به فعالیت های سیاسی خود ادامه داد و مدتی با صدای آمریکا همکاری داشت.

مهر وی در سال ۱۳۹۵ به ایران بازگشت و در آذرماه همان سال بازداشت شد. وی در پایان به اتهام «اجتماع و تبانی، تبلیغ ضد نظام و عضویت در گروهک غیرقانونی» به ۵ سال حبس تعزیری، ۶ سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

او در فروردین در سال 1401 برای دومین بار ایران را ترک کرد و به آمریکا رفت، اما دوباره به ایران بازگشت. او در خرداد در ماه 1401 پس از گذراندن بخشی از محکومیت پنج ساله زندان با قرار وثیقه 300 میلیون تومانی به مرخصی اعزام شد.

جزئیات خودکشی کیانوش

محمد شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران جزئیات خودکشی کیانوش سنجری را تشریح کرده است. وی اعلام کرد که؛ «بعدازظهر چهارشنبه بیست و سوم آبان به کلانتری 109 بهارستان از کشف جسدی در حوالی پل حافظ مطلع شد. ماموران تخصصی صحنه شامل پزشکی قانونی، کارشناسان اطلاعات و شناسایی هویت و بازپرس ویژه قتل بلافاصله در محل حاضر شده و کار طبق برنامه انجام می شود.

«طبق صحبت های اولیه افراد حاضر در محل، گفته می شود مرد جوانی خود را از بالای ساختمان چارسو به پایین پرتاب کرده است. بررسی میدانی نشان داد همراه متوفی که هویتش کیانوش سنجری اعلام شد، روان درمانگر بوده و این خانم در محل حضور داشته است.

جنب پل حافظ یک پاراگراف خودکشی و یک علامت کر خواندن!

شهریاری گفت: اظهارات این خانم گرفته شده است که این خانم در اظهارات خود گفته است که از سال 1393 به دلیل بیماری روانی با متوفی در ارتباط بوده است و خانم رواندرمنگر در ادامه اظهارات خود گفته است که متوفی تهدید به خودکشی کرده است. در فضای مجازی قبل از این اتفاق او را دیدم و با او در ساختمان چارسو حضور داشتم.

این خانم در اظهارات ضبط شده خود گفته است که متوفی به وی اطلاع داده که از خودکشی منصرف شده و موضوع حل شده است، به همین دلیل این خانم محل را ترک کرده و به خانه رفته، اما از آنجایی که پاوربانک متوفی روشن نشده است، وی محل را ترک کرده است. و متوفی گفت که به پاوربانک نیاز دارد، با او تماس گرفت تا پاوربانک را به او بدهد و وقتی متوفی به تماس پاسخ نداد، به ساختمان چارسو بازگشت و چون ممکن بود متوفی دست به خودکشی بزند. وی موضوع را به مدیریت ساختمان گزارش داد و «وقتی به پشت بام ساختمان رسیدند، متوفی به پایین پرید.

سرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده از این روان‌درمانگر، وی از سال 1393 متوفی را برای معالجه می‌شناخت و متوفی سه بار در بیمارستان محمدشهر کرج بستری و داروهای مرتبط با اعصاب و روان مصرف می‌کرد. «علاوه بر این خانم دیگری در محل حادثه حاضر شد و اعلام کرد که مرحوم کیانوش سنجری از دوستان پدرش بوده و متوفی سال‌ها از بیماری روانی رنج می‌برد و اظهارات این خانم نیز ثبت شد. در فایل . “.

تحریک به خودکشی

اما یکی یکی از موضوعاتی که پس از خودکشی کیانوش سنجری مطرح شد، تحریک به خودکشی توسط برخی فعالان توییتری بود. محسن برهانی وکیل دادگستری در پاسخ به این موضوع گفت کسانی که کیانوش سنجری را تحریک کردند مرتکب جنایت شدند.

در ادامه، کامبیز نوروزی، یکی دیگر از وکیل دادگستری در کانال خود با اشاره به پست هایی که برخی در واکنش به تهدید به خودکشی کیانوش سنجری منتشر کرده بودند، از دادستان خواست تا اعلام جرم کنند.

جنب پل حافظ یک پاراگراف خودکشی و یک علامت کر خواندن!

آقای نوروزی در یادداشت خود نوشت: در خودکشی کیانوش سنجری جرم تحریک و دعوت به خودکشی مشهود است بند ب ماده 15 قانون جرایم رایانه ای بر اساس آن تحریک یا تحریک یا تهدید یا دعوت به خودکشی از طریق رایانه سیستم ها یا حامل های داده جرم است و مستحق مجازات است.

وی ادامه داد: کیانوش سنجری قبل از اقدام به خودکشی حداقل در دو توییت در کانال اعلام کرد که قصد خودکشی دارد، باید فهمید که او واقعاً می خواهد خود را نابود کند و از هر نوع تحریکی پرهیز شود. منطق عقلانی نیز این گفته را تایید می کند.

نوروزی نوشت: پس از انتشار توئیت های سنجری مبنی بر قصد وی برای پایان دادن به زندگی، برخی افراد با نام های مشخص و شناخته شده در زیر آنها کامنت می گذارند که برخی از این کامنت ها به شرح زیر است: «تا ابد نمی توانم این کار را انجام دهم. اما اگر این کار را بکنید، من یک قوطی نوشابه می‌خورم، او زمزمه کرد: «خیلی تاثیرگذار بود. «نفر بعدی» این گونه عبارات دعوا بوده و موجب اثر روانی ترغیب و تحریک شخص می شود و به وضوح مصادیق تخلف بند ب ماده 15 یعنی تحریک و تحریک و دعوت به خودکشی از طریق وسایل الکترونیکی است. مخابرات و داده سیستم های حامل این جرم عمومی است و نیاز به شاکی خصوصی ندارد. بعلاوه جرم، جرم مطلق است، به این معنا که تأثیری دارد یا نه.»

وی در پایان درخواست کرد: آقای دادستان از این رفتار غیرقانونی، غیراخلاقی، نفرت انگیز و نفرت انگیز خودداری کنید و با اعلام جرم فوری علیه نویسندگان این اظهارنظرها، عدالت کیفری را علیه آنها اجرا کنید.

منبع:برترینها

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما