به گزارش ایمنا، طی ۱۰ سال گذشته، رومانی بالاترین رشد حداقل دستمزد را در اتحادیه اروپا داشته است و پس از آن لیتوانی، بلغارستان و لهستان بالاترین میانگین نرخ رشد حداقل دستمزد سالانه را در اتحادیه اروپا بین ژانویه ۲۰۱۵ تا ژانویه ۲۰۲۵ ثبت کردهاند. بر اساس آخرین ارقام یورواستات، آنها افزایشی بین ۱۴ تا ۱۰ درصد را نشان میدهند. در مقابل، فرانسه با ۲.۱ درصد و مالت با ۲.۹ درصد، کمترین میانگین نرخ رشد سالانه را در میان کشورهای اتحادیه اروپا ثبت کردهاند.
۲۲ از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، دارای حداقل دستمزد ملی هستند، بااینحال حداقل دستمزد ماهانه در این کشورها بسیار متفاوت است. تنها دانمارک، ایتالیا، اتریش، فنلاند و سوئد استثنا هستند و لوکزامبورگ، ایرلند، هلند، آلمان، بلژیک و فرانسه شش کشور با حداقل دستمزد بالای ۱۵۰۰ یورو در ماه بهشمار میروند. حداقل دستمزد ملی این کشورها از ۱۸۰۲ یورو در فرانسه تا ۲۶۳۸ یورو در لوکزامبورگ متغیر است.
از سوی دیگر، کرواسی، یونان، مالت، استونی، چک، اسلواکی، رومانی، لتونی، مجارستان و بلغارستان کمترین حداقل دستمزد را دارند که زیر هزار یورو در ماه است و از ۵۵۱ یورو در بلغارستان تا ۹۷۰ یورو در کرواسی متغیر است.
استاندارد قدرت خرید (PPS) که قیمت کالاهای خاص را اندازهگیری میکند، مقایسه عادلانهتری نسبت به حداقل دستمزد ارائه دهد، چراکه هزینههای زندگی بهویژه مسکن، بهطور قابلتوجهی در کشورهای اروپایی متفاوت است. در کشورهای اتحادیه اروپا، اختلاف در حداقل دستمزد پس از تعدیل تفاوت در سطوح قیمت، به میزان چشمگیری کمتر است.
یورواستات کشورهای اتحادیه اروپا را به سه گروه تقسیم کرد: قدرت خرید بالاتر از ۱۵۰۰، قدرت خرید بین هزار و کمتر از ۱۵۰۰ و قدرت خرید زیر هزار یورو. آلمان، لوکزامبورگ، هلند، بلژیک، ایرلند، فرانسه و لهستان هفت کشور گروه قدرت خرید بالاتر از ۱۵۰۰ و اسلواکی، چک، استونی، بلغارستان، لتونی و استونی شش کشور در گروه قدرت خرید زیر هزار یورو هستند.
با این حال کشورهایی با حداقل دستمزد مطلق کمتر ممکن است بهواسطه هزینههای زندگی پایینتر، قدرت خریدی مشابه با کشورهای ثروتمندتر داشته باشند. بهعنوان مثال، لهستان با تعدیل استاندارد قدرت خرید خود به بالاترین سطح رسید و نشان داد که حداقل دستمزد در مقایسه با هزینه زندگی، قدرت خرید بالایی دارد.
منبع:عصرایران