سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) در دوره پهلوی در نامه ای به وزارت فرهنگ و هنر با عنوان «کاملاً محرمانه» برای اطلاع از تاریخچه این اثر اعلام کرد: بهمن لطفاً در صورت وجود سابقه ای از کتاب مورد نظر در این وزارتخانه، درخواست استرداد آن را نمایید.
در همین حال، متن دیگری با عنوان «نظر کارشناسی معاونت نویسندگی وزارت فرهنگ و هنر در مورد تصویب انتشار کتاب «آزادی مجسمه سازی» تالیف محمدعلی اسلامی نادوشن (که حاصل سفرهای وی به آمریکا در سال 1346 است) منتشر شد. . ) ذکر شده و 1990) و گزارش انتقادی از راه آزادی در این کشور) می گوید:
کتاب «آزادی مجسمه» تالیف آقای محمدعلی اسلامی نادوشن از انتشارات توس مورد بررسی و نقد و بررسی قرار گرفته است. نمیتوان محتوایی را در کتاب یافت که منجر به ممنوعیت انتشار آن شود، اما خواندن محتوای آن برخلاف شرایط و روابط اجتماعی موجود در ایالات متحده آمریکا است. ناخواسته و غیرمستقیم توجه خواننده جوان و کم تجربه را به سیستم های کمونیستی و قدرت در برابر ایالات متحده آمریکا، یعنی اتحاد جماهیر شوروی جلب می کند. ای کاش نویسنده در مورد هر دو مقوله صحبت می کرد و سیستم کمونیستی را نقد می کرد که البته در کتابی دیگر چنین کرده است. خوشبختانه من معتقد نیستم که بتوان از انتشار این کتاب جلوگیری کرد. در عین حال معتقدم نمی توان از انتشار این کتاب جلوگیری کرد.»
نمیدانم
اسناد مهم