کشف نشانه های مادرسالاری در گیلان باستان (+عکس)

رئیس موزه های گیلان با شناخت نشانه های مادرسالاری در گیلان از جمله تندیس الهه های مادر در مقبره های کشف شده تپه مارلیک، کلورس و شهران گفت: ادوات جنگی و شکار در مقبره های باستانی زنان نیز یافت شد.

میشم نوائیان در گفت وگو با ایسنا، نقش زن در آثار باستانی را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: نشانه های مادرسالاری را در آثار باستانی گیلان می توان دید.

وی با اشاره به نقش اقلیم، جغرافیا و معیشت در نقش زنان در گیلان باستان، افزود: در نظام های شبانی، بیشتر زنان حرفی برای گفتن دارند زیرا اقتصاد در دست زنان است و می بینیم که لبنیات توسط زنان به فروش می رسد. زنان در بازارهای محلی

رئیس موزه گیلان کشاورزی معیشتی را دلیل شکل گیری نظام مردسالاری دانست و تاکید کرد: با وجود اینکه زنان بیشتر در نظام کشاورزی معیشتی فعالیت می کنند اما از این وضعیت اقتصادی برخوردار نیستند و مردان با فروش برنج اقتصاد خانواده را اداره می کنند. “

نوایان با شناخت نشانه های مادرسالاری در گیلان از جمله تندیس های الهه های مادری که در آرامگاه های تپه مارلیک، کلورس، شهران و … یافت شده است، تاکید کرد: امروزه نیز مادران نقش مهم تری در نظام دامپروری استان در روستاها دارند. مناطقی مانند گالش.

وی در ادامه به نبرد و رشادت های زنان باستانی گیلان اشاره کرد و توضیح داد: در گورهای باستانی زنان کشف شده ابزار جنگی و شکار وجود داشته و حتی برخی از قبرها نشان از کشته شدن زن در جنگ دارد.

این باستان شناس یکی ویژگی بارز رزمندگان زن دوران باستان مهارت تیراندازی آنهاست تیر و کمان را شناخت و گفت: در قبر زنان غالباً نوک تیرها دیده می شود، زیرا زنان تیرانداز خوبی بودند و از کمان استفاده می کردند.

وی با بیان اینکه در یافته های باستان شناسی به زهکش های زنانه نیز برخوردیم، گفت: این زهکش ها از زهکش های مردانه ظریف ترند و نقش های کنده کاری شده در آنها دیده می شود، همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این زنان تنها از سینه راست استفاده می کردند به نوزادشان شیر بدهند زیرا سینه چپ را سوزاندند تا بتوانند کمان را راحتتر در دست چپ خود بگیرند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما