وقتی نوبت به اثبات وجود آب یا حیات در سیارات فراخورشیدی و در نتیجه شرایط لازم برای حیات می رسد، نوبت به تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) می رسد.

یک تیم با تجربه از محققان، از جمله دانشمندانی از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه بیرمنگام، سیارات فراخورشیدی را که حاوی هیدروژن کمتری نسبت به سایر سیارات در همان منظومه هستند، مورد مطالعه قرار دادند. دی آنها استدلال کردند که اکسید کربن مسئول امکان آب و شرایط لازم برای زندگی است.

کشف مکان جدیدی برای زیستگاه انسان

به گزارش تسنیم، تحقیقات جدید تلسکوپ جیمز وب ناسا در مورد سیاره فراخورشیدی خارج از منظومه شمسی به نام K 2-18 B که جرمی تقریبی 8.6 برابر جرم زمین دارد، با کشف مقادیری از مولکول های حاوی کربن مشخص می شود. مانند: متان و دی دی اکسید کربن اطلاعات جدیدی را در اختیار جهان قرار داده است. یک کشف اخیر نشان می دهد که این سیاره ممکن است یک سیاره Hycean باشد. سیاره ای که پتانسیل داشتن جوی غنی از هیدروژن و سطحی پوشیده از آب را دارد.

دانشمندان می گویند تمام شواهد موجود وجود دارد و توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده است. مهر آنها به شدت از این استدلال حمایت کردند و اعلام کردند که وجود آب مایع در این سیاره و سایر سیارات می تواند رویای ایجاد یک زیستگاه جدید برای انسان ها را محقق کند.

در حالی که جستجو برای اجزای شیمیایی کلیدی که نشان‌دهنده قابلیت سکونت سیارات فراخورشیدی یا سیارات دیگر است، تنها در دسترس فناوری‌های کنونی است. دی تخلیه مونوکسید کربن نشانه ای است که جیمز وب اکنون در حال بیان آن است.

ژولین دو ویت، یکی یکی از اعضای ارشد تیم اکتشاف گفت: بالاترین دستاورد در علم سیارات و کیهان، جستجوی جهان های قابل سکونت و وجود حیات در آنهاست. با این حال، این دستاوردها از دسترس جدیدترین و پیشرفته ترین رصدخانه ها خارج بود و اکنون شواهد محکمی مبنی بر وجود قطعی آب مایع در سیاره ای دیگر و امکان سکونت و حیات در این نوع از سیاره ها در چند سال آینده داریم. . .

با مطالعه و استفاده از ابزارها و داده های تلسکوپ فضایی جیمز وب برای مطالعه و تعیین فاصله یک سیاره از ستاره میزبانش، دانشمندان در حال حاضر با یک چالش مهم روبرو هستند: اینکه آیا صرف امکان حیات در یک سیاره باعث مهاجرت و اسکان انسان می شود یا خیر. در آیا آن را تبدیل به یک سیاره یا نه؟ در این صورت باید علاوه بر مطالعه وجود آب، پارامترهای دیگری مانند گرما و سرمای متعادل دمای سطح سیاره نیز مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرد.

با این حال، در منظومه شمسی و در تحقیقات، سیارات زهره و مریخ به دلیل وجودشان تا حدی مهم هستند. دی دی اکسید کربن و منابع آب به اشکال مختلف امکان حیات را فراهم می کند. اما افزایش یا کاهش بی دلیل دما در سطح این سیارات یک چالش بزرگ تلقی می شود.

چرخه آب و تخریب کربن

دانشمندان ناسا با مطالعه سطح سه سیاره زمین، زهره و مریخ در منظومه شمسی و اندازه گیری تفاوت این سیارات به این نتیجه رسیدند که برگ برنده سیارات قابل سکونت این است که جو این سیاره عاری از دی دی اکسید کربن است.

در واقع، محققان می گویند، سیارات به همین ترتیب و بدون مواد کربنی شکل گرفته اند یکی از عوامل انتشار و تولید دی دی اکسید کربن در یک سیاره نشان می دهد که این سیاره به دلیل جو قوی و چرخه آب توانسته این ماده را ضعیف یا از بین ببرد.

در طول میلیاردها سال از وجود زمین، دریاها و اقیانوس ها مسئول مقادیر زیادی رواناب بوده اند. دی دی اکسید کربن از جو زمین می آید و دلیل وجود حیات در زیستگاه ما است.

بیشتر دی دی اکسید کربن موجود در سطح زمین در این سال ها و در دوره های مختلف زمین شناسی در آب دریا و سنگ های جامد ذخیره می شد که در تنظیم شرایط آب و هوایی و تامین مسکن برای همه مردم بسیار مهم بود.

پس از احراز و احراز وجود آب و تشویق به شکار دی اکنون دانشمندان پس از مطالعه اکسید کربن در سطح سیاره و بررسی کمترین میزان این ماده می گویند که راه حل نهایی برای کشف سیارات قابل سکونت در محدود کردن یا از بین بردن کربن در سطح آن سیاره نهفته است.

با این حال، این محدودیت به وجود یک لایه محافظ مانند لایه اوزون بستگی دارد. یک لایه مولکولی از اکسیژن فراوان. حیاتی مانند گیاهان و میکروارگانیسم ها در این لایه به وجود می آیند دی آنها دی اکسید کربن را از سطح و جو زمین حذف می کنند و مولکول های اکسیژن را آزاد می کنند که با نور خورشید برخورد می کنند و یک چرخه اکوسیستمی ایجاد می کنند.

یکی دانشمندان ناسا با اشاره به زنجیره اکوسیستم ها در سیارات دیگر و احتمال وجود حیات در آنها گفتند: اگر در جایی لایه ای ازون مانند را مشاهده کنیم، احتمال وجود وجود دارد. دی دی اکسید کربن مناسب برای سکونت نیز بسیار محتمل است و اگر این آغاز عصر جدیدی برای بشریت باشد، زندگی بسیار باشکوهتر از آنچه تاکنون دیده ایم خواهد بود.

این مثال فقط در مورد چرخه زندگی و سکونت انسان صدق می کند و در مورد موجودات فضایی که اخیراً بحث های زیادی در مورد آنها مطرح شده است، باید گفت که این موجودات ممکن است سازگاری محیطی با انواع مختلف شرایط جوی داشته باشند و قادر به انطباق با شرایط زندگی، سازگاری با هر محیطی که در آن زندگی می کنند.

همانطور که قبلا ذکر شد، اطلاعات مربوط به اولین نوع از این سیارات قابل سکونت کشف شده توسط تلسکوپ جیمز وب به سیاره K 2-18 B اشاره دارد. این سیاره در فاصله 120 سال نوری از زمین قرار دارد.

مطالعات فراوانی متان و دی اکسید، و همچنین کمبود آمونیاک، از این فرضیه حمایت می کند که یک اقیانوس آب زیر جوی غنی از هیدروژن در این سیاره وجود دارد.

در مجموع باید گفت که سفر به مکان ها و کهکشان های دور همیشه آرزوی بزرگ بشریت بوده است. در این مقاله سعی شده است عوامل مختلف وجود حیات و احتمال استعمار در سیارات دیگر شناسایی شده توسط تحقیقات جدید ناسا بررسی شود.

اما اینکه تنها امکان اسکان و وجود فرصت های مهاجرت و سفر از زمین به سیاره ای خارج از منظومه شمسی وجود دارد، نمی تواند تمام رویاهای بشر را به واقعیت تبدیل کند.

بزرگترین چالشی که بشریت با آن مواجه است، زمانی است که طول می کشد تا از نقطه شروع به مقصد برسد. حتی وجود سیاهچاله ها و فرضیه تله پورت نیز نمی تواند این چالش را حل کند و باید توجه داشت که با توجه به فاصله زیاد بین سیارات و کهکشان ها، بزرگترین چالش بشر از این پس سفر به این سیارات و عدم کشف آنها خواهد بود. .

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *