حادثه تلخی در دانمارک در اوج شیوع ویروس کرونا رخ داد.
دولت دانمارک اعلام کرد که تعدادی راسو بومی دانمارک آلوده به ویروس کرونا کشف کرده است.
گزارشی از این حادثه تلخ را در زیر می خوانیم:
دولت دانمارک گفته است که اجازه انتشار ویروس می تواند به طور بالقوه اثربخشی واکسن های کروناویروس آینده را محدود کند.
دولت دانمارک از برنامه این کشور برای کشتن بیش از 17 میلیون راسو برای جلوگیری از انتشار نوع جهش یافته ویروس کرونا از این حیوان به انسان خبر داده است.
تصمیم با قلبی غمگین.
به گزارش سی ان ان، مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک با اعلام این خبر گفت که این تصمیم با دلی سنگین گرفته شده است. اما با توجه به توصیه ها و هشدارهای مسئولین و کارشناسان بهداشتی این کشور ضروری است.
فردریکسن گفت: «ما مسئولیت بزرگی در قبال جمعیت خود داریم، اما با جهشی که اکنون انجام دادهایم، مسئولیت بیشتری در قبال سایر نقاط جهان داریم.
به گفته نخست وزیر دانمارک، کروناویروس جدید در راسوها جهش یافته و این ویروس جهش یافته به انسان نیز سرایت کرده است. ”
فردریکسن گفت: موسسه سرم استنتز، یک مرکز بیماری های عفونی در کپنهاگ، پنج مورد از ویروس را در مزارع گوشت راسو و 12 مورد ویروس جهش یافته را در انسان پیدا کرده است که حساسیت به آنتی بادی ها را کاهش می دهد. ”
خطر برای واکسن
به گفته نخست وزیر دانمارک، اجازه انتشار ویروس می تواند به طور بالقوه اثربخشی واکسن های کروناویروس آینده را محدود کند.
به گفته مقامات دانمارکی، حدود 17 میلیون راسو در دانمارک وجود دارد. با وجود تلاشهای مکرر از ژوئن برای از بین بردن حیوانات آلوده، شیوع ویروس کرونا در مزارع تولید راسو در کشور ادامه دارد.
در اکتبر سال جاری، بیش از 1 میلیون راسو در شعاع 8.4 کیلومتری (5 مایلی) مزارع پرورش راسو به دلیل شیوع مشکوک یا اثبات شده ویروس نابود شدند.
نخست وزیر دانمارک گفت که از پلیس، ارتش و «گارد خانگی» در دانمارک برای تسریع روند نابودی راسوها استفاده خواهد شد.
گفتنی است پس از تایید موارد جهش ویروس کرونا در راسوها در هلند و اسپانیا، این کشورهای اروپایی اقدام به کشتن این نوع راسوها کردهاند.
نخست وزیر دانمارک همچنین از اعمال محدودیت های جدید کرونا در کشورش خبر داد.
دانمارک یکی از مراکز پرورش راسو است. گوشت و پوست این حیوان بازار خوبی برای فروش دارد.
بیرون زدن لاشه صدها راسو پس از کشتار و دفن
راسو باقی مانده است [نوعی راسو] که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مزارع خز در دانمارک تخریب شده بودند، از محل دفن دسته جمعی بیرون آمدند. اتفاقی که باعث شکایت همسایگان از خطرات احتمالی سلامتی شده است.
به گفته اداره غذا و دامپزشکی دانمارک، کمتر از دو هفته پس از دفن هزاران راسو در یک منطقه نظامی در غرب کشور، بقایای تجزیه شده حیوانات از خاک شنی بیرون آمده است.
آژانس گفت که راسوها در گودال هایی به عمق هشت فوت دفن شده و با حدود شش فوت خاک پوشیده شده اند.
مقامات دانمارکی این مشکل را ناشی از تجمع گازها در داخل بدن این حیوانات مرده می دانند. جانیک المگارد از اداره دامپزشکی و غذای دانمارک به آسوشیتدپرس گفت.
گازها باعث انبساط حیوانات می شوند و در بدترین حالت، گوشت راسو از روی زمین می افتد.
دانمارک پس از کشف جهش کروناویروس که ۱۲ نفر را آلوده کرد، دستور نابودی تمام راسوهای پرورشی را صادر کرد که تعداد آنها حدود ۱۵ میلیون راسو است.
مقامات بهداشتی دانمارک بر این باورند که انتقال ویروس کرونا از طریق راسو میتواند تغییرات کوچکی در آنتیبادیهای تولید شده در بدن انسان ایجاد کند و در نتیجه بر اثر واکسن یا واکسنهایی که برای مبارزه با بیماری کووید-19 ساخته میشوند، تأثیر بگذارد.
مقامات می گویند هیچ خطری برای انتشار ویروس کرونا از طریق این قبرها وجود ندارد. اما ساکنان آن منطقه احتمال آلودگی آب آشامیدنی و دریاچه ای در فاصله کمتر از 200 متری گورهای دسته جمعی را مطرح می کنند.
برخی از نمایندگان پارلمان اروپا از دفن عجولانه این راسوها انتقاد کردند و خواستار سوزاندن آنها شدند.
منابع: عصر ایران، یورونیوز
برگفته از رسانه وقت صبح