هوش مصنوعی اقتصاد جهانی را به طرز چشمگیری متحول خواهد کرد و همه چیز را از بازار کار به زیرساخت های دیجیتال و زنجیره های تامین تغییر خواهد داد.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول (IMF)، حدود 40 درصد از اشتغال جهانی تحت تأثیر هوش مصنوعی است و برخی صنایع بیش از سایرین تحت تأثیر اتوماسیون مبتنی بر هوش مصنوعی قرار دارند.
نقشه زیر ده کشور آماده برای هوش مصنوعی را بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی صندوق بین المللی پول نشان می دهد.
به گزارش ایمنا، این شاخص سال 2023 در مجموع 174 کشور را در بر می گیرد و از داده های هشت نهاد از جمله سازمان بین المللی کار، بانک جهانی و مجمع جهانی اقتصاد استخراج شده است.
کشورهای برتر برای آمادگی هوش مصنوعی
سنگاپور به عنوان بهترین کشور برای پذیرش نرم هوش مصنوعی در رتبه اول قرار گرفت. این کشور صدها میلیون دلار برای تقویت قابلیت های خود و حمایت از استراتژی های هوش مصنوعی ملی سرمایه گذاری کرده است. کارمندان سنگاپوری نیز جزو سریعترین کارمندان در جهان برای کسب مهارتهای هوش مصنوعی هستند.
دولت سنگاپور حتی مجموعهای از ابزارهای هوش مصنوعی جهانی را برای کارمندان دولت ایجاد کرده است که هنوز استانداردهای امنیتی سختگیرانهای را حفظ میکنند. علاوه بر سنگاپور، کشورهای شمال غرب اروپا مانند دانمارک (رتبه 2)، هلند (رتبه 4)، استونی (رتبه 5)، فنلاند (رتبه 6) و سوئد (رتبه 10) نیز در بین 10 کشور برتر آمادگی هوش مصنوعی قرار گرفتند.
9 پیشرو دیجیتال در این فهرست شامل دانمارک، استونی، فنلاند، هلند، سوئد، لوکزامبورگ (رتبه 11)، نروژ (رتبه 19)، ایرلند (رتبه 23) و بلژیک (رتبه 24) هستند که زیرساخت های دیجیتال پیشرفته ای دارند. نیروی کار ماهر، محیط سیاست حمایتی و سطوح بالای پذیرش هوش مصنوعی به خوبی برای پذیرش این فناوری آماده شده است.
برخی از این کشورهای اروپایی نیز جزو اولین پذیرندگان استراتژی های هوش مصنوعی ملی در جهان بودند، مانند استراتژی هوش مصنوعی فنلاند در سال 2017 برای افزایش رقابت پذیری کسب و کار و کارایی داده ها و رویکرد هوش مصنوعی ملی سوئد در سال 2018 با تمرکز بر آموزش، تحقیق و زیرساخت. توسعه.
سنجش آمادگی برای هوش مصنوعی
شاخص آمادگی هوش مصنوعی IMF میانگین چهار معیار کلیدی است:
زیرساخت دیجیتال
سرمایه انسانی
نوآوری تکنولوژیک
چارچوب قانونی