دانشمندان دانشگاه برلین مشخص کرده اند که استرس تجربه شده در دوران کودکی با ایجاد نشانگرهای سریعتر مغز همراه است و فرآیندهای تخریب عصبی را محکم می کند.
در این مطالعه ، 5 زن بین 5 تا 5 سال بررسی شد. از آنجا که زنان بیشتر در معرض بیماریهای عصبی هستند ، دانشمندان تصمیم گرفته اند روی این گروه تمرکز کنند.
“ما یک مصاحبه بالینی انجام دادیم تا دریابیم که آیا شرکت کنندگان در سالهای قبل از بلوغ ، چه استرس یا ترس قابل توجهی را تجربه کرده اند ، چه نباشند.”
دانشمندان همچنین نمونه خون شرکت کنندگان با فناوری دقت بالا را برای جستجوی نشانگرهای بیولوژیکی که به فرآیندهای التهابی ویژه عصبی و سلولهای عصبی آسیب می رسانند ، بررسی کردند. علاوه بر این ، شرکت کنندگان در آزمایشات مغزی و استاندارد در ارزیابی عملکرد شناختی قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که سوءاستفاده از کودکان ، غفلت آنها ، خشونت خانگی ، سوء مصرف مواد مخدر ، جرایم خانوادگی و از دست دادن کودکی والدین با التهاب عصبی و شتاب نابودی عصبی در بزرگسالی همراه بود. زنانی که قبل از بلوغ استرس داشتند نیز حجم مغز کمتری نسبت به دیگری داشتند.
دانشمندان خاطرنشان كردند كه نتایج به معنای این نیست كه استرس در كودكان لزوماً منجر به زوال عقل می شود. در مقابل ، بسیاری از افراد انعطاف پذیری قابل توجهی را نشان می دهند و آنها را قادر می سازند تا با بحران های شدید و بدون عواقب طولانی مدت مقابله کنند.
۲۳۳۲۱۷