بیشترین مشکل مربوط به اطراف تهران و شهرستان های این استان است و اتباع زیادی در این مناطق مانند فشافویه، اسلامشهر یا شهریار که اتباع و مهاجران زیادی در آن حضور دارند، بیشترین مشکل بی سوادی را دارند. مواجه شد.
به گزارش ایرنا، معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه بیشترین بی سوادی در استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و لرستان بوده است، گفت: طبقات نهضت سوادآموزی این سازمان شامل 310000 نفر است.
رسول جمشیدی درباره بیشترین نرخ بی سوادی در استان های کشور گفت: بیشترین نرخ بی سوادی در گروه سنی 10 سال به بالا مربوط به استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و لرستان است.
وی در خصوص میزان بی سوادی در استان تهران افزود: بیشترین مشکل مربوط به مناطق اطراف تهران و شهرستان های این استان است و اتباع زیادی در این مناطق زندگی می کنند.
معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مناطقی مانند فشافویه، اسلامشهر یا شهریار که اتباع و مهاجر زیادی در آن حضور دارند، با بزرگترین مشکل بی سوادی مواجه هستند.
جمشیدی خاطرنشان کرد: شهر تهران وضعیت متفاوتی نسبت به شهرستان های استان تهران دارد، اما شهرستان های استان تهران نیز از جمله مناطقی هستند که باید دقت کرد و برنامه ویژه سوادآموزی را تدوین کرد.
وی درباره محاسبه آمار بی سوادی اتباع و اتباع ایرانی توضیح داد: مرکز آمار در سرشماری سال 1394 اعلام کرد که در گروه سنی 10 تا 49 سال، 2 میلیون و 300 هزار ایرانی بی سواد محض هستند در حالی که در کشور ما 400 هزار نفر است. بی سواد
سواد خارجی ها
معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه اتباع به دو گروه رسمی و غیررسمی تقسیم شدند، یادآور شد: سازمان نهضت سوادآموزی هر دو گروه را تحت پوشش قرار داد.
جمشیدی درباره فعالیت مربیان توضیح داد: کلاس های اتباع خارجی جدا از دوره برای ایرانیان گاهی با حضور نهادهای بین المللی یا کمک های وزارت کشور برگزار می شود.
برنامه هایی برای سرعت بخشیدن به سوادآموزی ایجاد کنید
وی درباره تعداد رشته های سوادآموزی ایرانی گفت: جمعیت 310 هزار نفری ما نصاب متوسط 12 نفر است.
سازمان نهضت سوادآموزی برنامه شتاب دهی ویژه ای را برای استان هایی که با آسیب های بیشتری مواجه هستند تدوین کرده است.
معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی افزود: دولت برای مناطقی مانند سیستان و بلوچستان برنامه ویژه ای تدوین کرده است که در قانون توسعه متوازن سوادآموزی لحاظ شده است.
جمشیدی یادآور شد: سازمان نهضت سوادآموزی برنامه شتاب دهی ویژه ای را برای استان های با آسیب بیشتر تدوین کرده است که با هماهنگی و همکاری سازمان نهضت سوادآموزی و استانداری در قالب جلسه پشتیبانی سوادآموزی استان ها در استان ها تهیه شد. شورا .
وی افزود: همچنین در قالب طرح آذر در استان هایی مانند چهارمحال بختیاری وام های ویژه (طرح سوادآموزی عشایری) اعطا شد.
معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: تاکنون برنامه شتاب بخشی آموزش و پرورش در شهرستان های استان تهران تدوین نشده است، اما بدون شک باید در برنامه های سازمان نهضت سوادآموزی قرار گیرد. .
بازماندگان آموزش در سبد سوادآموزی قرار می گیرند
جمشیدی در خصوص اجرای طرح شهید محمودوند گفت: بازماندگان و بازماندگان تا سنین زیر 10 سال تحت مراقبت معاونت آموزش ابتدایی قرار می گیرند تا دانش آموزان بازمانده به چرخه آموزشی ادغام شوند.
وی افزود: اگر فردی به هر دلیلی نتواند یا نخواهد به چرخه آموزشی بازگردد در سبد سوادآموزی قرار می گیرد و با شرایط فعلی تدریس می شود. نکته ویژه در مورد آموزش بزرگسالان این است که بستر را برای برگزاری دروس با محتوای خاص و زمان مشخص برای فرد فراهم می کند.
براساس آمار سازمان نهضت سوادآموزی، نرخ باسوادی جمعیت 10 تا 49 ساله کشور حدود 97 درصد است و در مجموع 11 میلیون نفر در این 45 سال آموزش دیده و گواهینامه صادر شده است.