یک فعال کارگری با بیان اینکه اجرای طرح دستمزد منطقه ای بر مهاجرت نیروی کار تاثیر داشت، گفت: با منطقه ای شدن دستمزدها، امید مردم به دریافت حقوق روز به روز بیشتر از روستاها و شهرها به کلان شهرها مهاجرت می کنند خالی شدن روستاها و منجر به افزایش حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود.
فتح الله بیات در گفت وگو با ایسنا، درباره امکان تعیین دستمزد منطقه ای اظهار نظر کرد و گفت: در بحث تعیین دستمزد منطقه ای ابتدا باید زیرساخت ها و چارچوب ها فراهم شود. بنابراین اگر بخواهیم وارد این موضوع شویم، این امکان وجود دارد که تمایز دستمزد صنایع مختلف نیز مطرح شود و با مشکل مواجه شود.
وی افزود: معتقدم یکی صرف نظر از دلایلی که منجر به عدم اجرای دستمزد منطقه ای شد نبود زیرساخت لازم بحث تفکیک دستمزد در صنایع است، بنابراین در شرایط فعلی بهتر است وارد این گونه مسائل حاشیه ای نشویم و در قالب بحث های کارشناسی و پژوهشی به موضوع اصلی دستمزد بپردازیم.
رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و پیمانی در عین حال با تاکید بر لزوم تعیین هزینه معیشت کارگران تصریح کرد: در حال حاضر هزینه زندگی در شهرهای بزرگ بین 25 تا 30 میلیون تومان و در مناطق کمتر برخوردار و کم برخوردار است. شهرهای کوچک این رقم تا 20 میلیون تومان تخمین زده می شود و بیشتر این تفاوت به دلیل مواردی مانند مسکن است، زیرا هزینه مسکن و اجاره در شهرهای بزرگ بیشتر است.
بیات با اشاره به پیامدهای اعمال مزد منطقه ای گفت: این موضوع قطعاً بر مهاجرت نیروی کار تأثیر می گذارد و منجر به مهاجرت کارگران از مناطق کم برخوردار به شهرهای بزرگ می شود.
به گفته وی، با منطقه ای شدن دستمزدها، مردم به امید دریافت حقوق بیشتر از روستاها و شهرها به کلان شهرها مهاجرت می کنند. اما اگر توان پرداخت هزینه های بالای زندگی و اجاره بها در کلانشهرها را نداشته باشند، مجبور به زندگی در حاشیه شهرها می شوند و این معضل سرآغاز بسیاری از معضلات و ناهنجاری های اجتماعی خواهد بود.